Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ja jsem s kojenim bojovala tri mesice. Odkojila jsem prvni, tak jsem si rekla, ze odkojim i druhe a dostavam za to sladkou odmenu meho 5mesicniho syna ve forme usmevu
Nejak mi neslo se toho vzdat
ted uz musime prikrmovat a ja mam s kazdou lzickou prikrmu slzy v ocich
asi fanatik no, ale jinak kazdeho vec,.nikoho neodsuzuju a jsem rada, ze nemusim v noci behat po kuchyni a delat UM ![]()
Milá zakladatelko, naprosto souhlasím, z kojení jsem měla jen deprese a ještě ke všemu se mi to hnusí. A mám šťastné a spokojené, zdravé dítě, které určitě netrpělo tím, že nebylo kojené…!!!
ivana-domca píše:
ja jsem s kojenim bojovala tri mesice. Odkojila jsem prvni, tak jsem si rekla, ze odkojim i druhe a dostavam za to sladkou odmenu meho 5mesicniho syna ve forme usmevuNejak mi neslo se toho vzdat
asi fanatik no, ale jinak kazdeho vec,.nikoho neodsuzuju a jsem rada, ze nemusim v noci behat po kuchyni a delat UM
Není to žádná hrůza.
Malej se probere, to už slyším jak sebou šije v postýlce, tak ho pohladím (jako že o něm vím a on ví, že jdu pro mlíčko) a je v klídku a „čeká“. Je to minutka a jsem zpátky u něj a pije. ![]()
Ale chápu i tvůj postoj. Díky! ![]()
Anonymní píše:jamoni píše:Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
Ehm, no to má být fór ne? Anonymní, ty jsi založila tuhle diskuzi proto, aby ses bavila, jak se tu budou všichni hádat co?
A jen tak mimochodem, své dítě nemiluji o nic míň, než vy kojící matky! Miluji ho naprosto stejně, ne-li víc!
Tak já kojit chtěla, bohužel 14 dní po císaři nebylo z čeho. Ano finančně je to na pikaču.Ale když jsem už padala na tlamu, nebo padám, nakrmí taťka, s hlídáním plně souhlasím, mlíko je hned. Malej je zdravoučkej, mám perfektní přehled o tom, kolik papá… No já si nestěžuji. Jen jedno velké mínus UM má. A to je cena ![]()
Anonymní píše:
Milá zakladatelko, naprosto souhlasím, z kojení jsem měla jen deprese a ještě ke všemu se mi to hnusí. A mám šťastné a spokojené, zdravé dítě, které určitě netrpělo tím, že nebylo kojené…!!!
Nemůžu jinak, než s tebou souhlasit. ![]()
Pesee23 píše:Anonymní píše:Tak já kojit chtěla, bohužel 14 dní po císaři nebylo z čeho. Ano finančně je to na pikaču.Ale když jsem už padala na tlamu, nebo padám, nakrmí taťka, s hlídáním plně souhlasím, mlíko je hned. Malej je zdravoučkej, mám perfektní přehled o tom, kolik papá… No já si nestěžuji. Jen jedno velké mínus UM má. A to je cenajamoni píše:Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
Ehm, no to má být fór ne? Anonymní, ty jsi založila tuhle diskuzi proto, aby ses bavila, jak se tu budou všichni hádat co?
A jen tak mimochodem, své dítě nemiluji o nic míň, než vy kojící matky! Miluji ho naprosto stejně, ne-li víc!
Ano, v podstatě jen cena u UM je na „pikaču“, jak říkáš, ale taky jsem zapomněla dát do kladů UM to, že vím přesně, kolik mi malý vypije. Díky! ![]()
Anonymní píše:Pesee23 píše:Ano, v podstatě jen cena u UM je na „pikaču“, jak říkáš, ale taky jsem zapomněla dát do kladů UM to, že vím přesně, kolik mi malý vypije. Díky!Anonymní píše:Tak já kojit chtěla, bohužel 14 dní po císaři nebylo z čeho. Ano finančně je to na pikaču.Ale když jsem už padala na tlamu, nebo padám, nakrmí taťka, s hlídáním plně souhlasím, mlíko je hned. Malej je zdravoučkej, mám perfektní přehled o tom, kolik papá… No já si nestěžuji. Jen jedno velké mínus UM má. A to je cenajamoni píše:Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
Není zač, a další výhoda je, že za chvíli si bude mrňous držet flašku, takže se v podstatě nakrmí sám
A teď do mně, jako do krkavčí matky
no já teda kojila dost dlouho,myslela jsem si co všechno dítěti nedávám a taky to nenívždycky pravda
Malej byl na prsu závislej,proto odmítal příkrmy i umělá mléka,v důsledku toho měl nedostatek železa (zřejmě ho měl ode mě málo už předtím), rozjela se mu anémie, v necelym roce prodělal mononukleozu (ach ta imunita kojených dětí),kvůli které měl pak problémy s bílýma krvinkama a nemohli jsme vytáhnout paty z baráku,protože chytil každej bacil co se kolem nás mihnul, několikrát měl opravdu ošklivé afty - a mohla bych pokračovat donekonečna
Léčí se na hematalogii a nemusim vám snad ani řikát,jak nám bylo,když nás tam dětská odeslala - byla jsem přesvědčená,že má leukémii a jenom mi to nechtějí říct,takže k nervům z toho,že jsem neschopná matka a nedokážu mu zavést příkrmy,přibyl ještě šílenej strach z toho jakou bude mít diagnozu
Takže za mě má UM obrovskou výhodu v tom,že máte jistotu,že dítě dostává ty živiny,které potřebuje.
Jen dodávám,že jsem ho plně kojila do jeho jednoho roku,protože všechny pokusy o příkrmy po dobrém i po zlém selhali, děti co mají nedostatek železa trpí nechutenstvím a hlad je nedonutí se najíst,když je jim z jídla zle,jenže to nikdo nevěděl do té doby než měl dvě nevysvětlitelné horečky za sebou a dělal se mu krevní obraz.Předtim jsme to neustále přičítali rostoucím zubům,tu a tam nějaký průjem, je i dost paličatý,prostě nikdo nemohl vědět,že zrovna my jsme ten případ,kdy byla příčina odmítání někde jinde.
Pesee23 píše:Anonymní píše:Není zač, a další výhoda je, že za chvíli si bude mrňous držet flašku, takže se v podstatě nakrmí sámPesee23 píše:Ano, v podstatě jen cena u UM je na „pikaču“, jak říkáš, ale taky jsem zapomněla dát do kladů UM to, že vím přesně, kolik mi malý vypije. Díky!Anonymní píše:Tak já kojit chtěla, bohužel 14 dní po císaři nebylo z čeho. Ano finančně je to na pikaču.Ale když jsem už padala na tlamu, nebo padám, nakrmí taťka, s hlídáním plně souhlasím, mlíko je hned. Malej je zdravoučkej, mám perfektní přehled o tom, kolik papá… No já si nestěžuji. Jen jedno velké mínus UM má. A to je cenajamoni píše:Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
A jen tak mimochodem, své dítě nemiluji o nic míň, než vy kojící matky! Miluji ho naprosto stejně, ne-li víc!A teď do mně, jako do krkavčí matky
Taky fakt! Malý už to ve svých 4 a 1/2 měsících skoro umí - teda snaží se, noooo… sápe se po ní.
Ale jednou už ji držel (omylem), že jsem si to musela vyfotit! ![]()
Ať si každý dělá se svým dítětem co chce, mně nejvíce dostávají kojící matky, které naprosto nechápou, že třeba některým kojení nejde/ztratilo se mléko/miminko špatně a málo saje/prostě kojit nemohou a tváří se, jako by maminky, co krmí UM své dítě vraždily.
Mně se bohužel ztrácelo mléko a kojit jsem nakonec přestala, navíc mi docela slušně padal krevní cukr a nedělalo to dobrotu, i tak mi to je líto. Ale těm, co jsou kojící a omezené bych upravila fasádu hned ![]()
Jinak vsuvka, samozřejmě je spousta kojících matek, které jsou naprosto v pohodě a nikomu se do ničeho nemontují ![]()
Příspěvek upraven 24.02.12 v 21:03
Anonymní píše:ivana-domca píše:Není to žádná hrůza.
ja jsem s kojenim bojovala tri mesice. Odkojila jsem prvni, tak jsem si rekla, ze odkojim i druhe a dostavam za to sladkou odmenu meho 5mesicniho syna ve forme usmevuNejak mi neslo se toho vzdat
asi fanatik no, ale jinak kazdeho vec,.nikoho neodsuzuju a jsem rada, ze nemusim v noci behat po kuchyni a delat UM
Malej se probere, to už slyším jak sebou šije v postýlce, tak ho pohladím (jako že o něm vím a on ví, že jdu pro mlíčko) a je v klídku a „čeká“. Je to minutka a jsem zpátky u něj a pije.
Ale chápu i tvůj postoj. Díky!
Ten nas had jakmile mu nezacpu pusu, tak vyvadi, ani cumel nepomaha, ten lita z postylky
Kolikrat ma hystericky zachvaty, kdyz se jdu jenom vycurat
ale flaska ma vyhodu venku, kdyz je mimco starsi a neco ho vyrusi, cukne hlavickou a skripne bradavku, au au. Uz se na to pres jaro a leto fakt tesim
u flasky to neboli ![]()
No já bych až tak teda nesouhlasila. Nejsem matka co by kojila do třech let věku, ale myslet si že UM je vhodnější jen proto, že je to pohodlnější pro matku mi přijde dost sobecké.
Jsem zastáncem, když to jde tak je to nejlepší, když ne, tak proč ne UM. Žádné trápení… Mateřské mléko je jedinou a nejvhodnější potravou pro dítě. a tak to prostě je a bude.
Spíš mi přijde, že si hledáš důvody proč je UM dobré, protože nekojíš. Řekla bych netrap se tím, že nekojíš, ale nesnaž se někomu namluvit, že je to nejlepší.
![]()
latunka01 píše:
no já teda kojila dost dlouho,myslela jsem si co všechno dítěti nedávám a taky to nenívždycky pravdaMalej byl na prsu závislej,proto odmítal příkrmy i umělá mléka,v důsledku toho měl nedostatek železa (zřejmě ho měl ode mě málo už předtím), rozjela se mu anémie, v necelym roce prodělal mononukleozu (ach ta imunita kojených dětí),kvůli které měl pak problémy s bílýma krvinkama a nemohli jsme vytáhnout paty z baráku,protože chytil každej bacil co se kolem nás mihnul, několikrát měl opravdu ošklivé afty - a mohla bych pokračovat donekonečna
Léčí se na hematalogii a nemusim vám snad ani řikát,jak nám bylo,když nás tam dětská odeslala - byla jsem přesvědčená,že má leukémii a jenom mi to nechtějí říct,takže k nervům z toho,že jsem neschopná matka a nedokážu mu zavést příkrmy,přibyl ještě šílenej strach z toho jakou bude mít diagnozu
Takže za mě má UM obrovskou výhodu v tom,že máte jistotu,že dítě dostává ty živiny,které potřebuje.
Jen dodávám,že jsem ho plně kojila do jeho jednoho roku,protože všechny pokusy o příkrmy po dobrém i po zlém selhali, děti co mají nedostatek železa trpí nechutenstvím a hlad je nedonutí se najíst,když je jim z jídla zle,jenže to nikdo nevěděl do té doby než měl dvě nevysvětlitelné horečky za sebou a dělal se mu krevní obraz.Předtim jsme to neustále přičítali rostoucím zubům,tu a tam nějaký průjem, je i dost paličatý,prostě nikdo nemohl vědět,že zrovna my jsme ten případ,kdy byla příčina odmítání někde jinde.
Ahojky, moc moc moc ti děkuji za tvůj příspěvek a víš proč? Protože já mám taky teď problém do sebe něco dostat a vím, že v těhotenství jsem měla málo železa, tak jsem brala nějaké tabletky. Myslíš, že by to mohlo být i v dospělosti způsobené tímhle? Prostě se mi dělá ze spousty jídel, které jsem kdysi i normálně jedla šoufl. Nějak to do sebe nemůžu nacpat. ![]()
tak to úplně nevím - my se s hematoložkou bavili přímo o dětech,že mají opravdu jiné chutě,většinou spíš nechutě
ale myslím,že není důvod aby měl dospělý jiné příznaky než malé děcko - rozdíl je asi jen v tom,že dospělý člověk se tim rozumem nějak donutí do překonat a aspoň něco sníst
Kamarádka má taky anémii a když jí teda klesnou hodnoty pod nějakou rozumnou mez,tak je hotová celkově - takže ani na jídlo ani nevzdechne.Jen to opravdu neber jako nějaký odborný názor,je to jenom můj myšlenkový pochod ![]()
TeaTereza píše:
No já bych až tak teda nesouhlasila. Nejsem matka co by kojila do třech let věku, ale myslet si že UM je vhodnější jen proto, že je to pohodlnější pro matku mi přijde dost sobecké.Jsem zastáncem, když to jde tak je to nejlepší, když ne, tak proč ne UM. Žádné trápení… Mateřské mléko je jedinou a nejvhodnější potravou pro dítě. a tak to prostě je a bude.
Spíš mi přijde, že si hledáš důvody proč je UM dobré, protože nekojíš. Řekla bych netrap se tím, že nekojíš, ale nesnaž se někomu namluvit, že je to nejlepší.
![]()
Taky nemáš pravdu. Já si opravdu nechci ospravedlnit to, že nekojím a jsem za to spíš ráda a nechci nikomu ani nic namlouvat!
Však stejně si to každý udělá tak, jak je jeho srdci nejbližší, ne? To je, jako bych tady na diskusi napsala skočte z okna, taky by jste holky skočily? Já nemíním někoho „přilákat“ na svou stranu, jen, jak říkám, mě zajímají ty názory na tuhle věc.