Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
martulkasloník píše:verenika píše:počkej až jsem vlítne kojosekta
zatím asi vede nekojení co?![]()
mám se bát? ![]()
martulkasloník píše:
ajaj tady bude zase boj![]()
každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
![]()
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru
Tak naprosto přesně mi píšeš z duše! Taky jsme na Sunaru (klasika - to bylo aj za mě), takže jsem naprosto klidná. Moje mamka mě taky kojila jen krátce a jsem naprosto zdravý člověk. ![]()
Hodněěě dobře jsi to napsala, malý taky neměl žádné bolení, přibíral, nebrečí. Pro jistotu jsem mu dávala Baby-calm, ale i teď, když už má příkrmy, tak je v naprosté pohodičce. Akorát teda dělá bobky, už to není to řídké, co bývalo.
Ale když u toho nepláče, tak si říkám, že je to asi normálka. My taky „nese.eme“ vodu…
![]()
Hodaka píše:evakra píše:jo ahá, nj to jsem to špatně pochopilaHodaka píše:Ale to jste mě špatně pochopily, já neříkám , že pokud máma nekojí, tak je špatná, souhlasím s tím, že když kojení nejde, tak se prostě nedá nic dělat, mně samotné kojení nešlo a dodnes mi to hrozné mrzí, proto mi asi tak naštvalo, že někdo může kalkulovat s tím, že dá raději UM aby si mohl zapálit cigaretu, nesoudím nekojení to chraň bůh, ale tu neochotu něco pro dítě obětovat.evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
mě kojení nebaví a nemíním se omezovat
ale jo, já to asi taky napsala moc radikálne, vůbec nejsem zarytá kojařka nebo jak to napsat
taky nejsem pro kojení za každou cenu, ale jak už jsem psala mně hrozně mrzelo, že jsem nemohla kojit i když jsem pro to dělala psí kusy a tak mi naštvalo, že třeba někdo nechce kojit jen proto aby mohl dítě odložit na hlídání nebo se nemusel omezovat v jídle atd., tak se omlouvám, jestli jsem se někoho dotkla.
verenika píše:
Peggy- ty ty děti teda vychováváš![]()
Já za to nemůžu, to ona sama.. ![]()
peggy.sl píše:Hodaka píše:To teda nesmí, protože dcera mi zrovna nedávno říkala, že nikdy kojit nebude, neboť by si zničila svoje pevná prsa…peggy.sl píše:BOŹE!! to je situace, co teď?Hodaka píše:Toť…ještě se do sebe zamilujou a budou mít nějaký další neodkojený dítě a co já potom budu dělat??peggy.sl píše:já mám 17 kluka celkem velký,ti pomůžu holku zlámat ty mě pomůžeš s klukemHodaka píše:To budou u babyboxu fronty! jenom nevím jak tam narvu tu šestnáctiletou - ta se asi bude vzpouzet!!peggy.sl píše:počkáme na odpověď, já povedu 3Hodaka píše:Taky čumím jako blázen!!! Kam mám jít ty moje čtyři zlatíčka vrátit, když jsem ,,neschopná,, matka??evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.![]()
![]()
![]()
![]()
požádej o pomoc kolemjdoucí, oni se nikdy!nesmí potkat
![]()
hele, to by šlo, našemu mladýmu se líbí pevný, myslím že za nějaký mlíkem opatlaný by je neměnil ![]()
martulkasloník píše:
![]()
takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí
![]()
často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru
verenika píše:
zatím asi vede nekojení co?
No, vypadá to tak… ![]()
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!
Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Anonymní píše:verenika píše:No, vypadá to tak…
Tak počkáme až holky dokojí aby nám řekly ty pozitiva ![]()
verenika píše:peggy.sl píše:Mě to kojení přijde strašně zdlouhavýverenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží
Jak už jsem psala nejsem zarytý zastánce koja,ale jsem „ta“kojící a jsem názoru každému co jeho jest takže klíďo každý podle svého,vidím +/- obojího
Jen teď si dovolím nesouhlasit nikdy jsem nekojila dýl jak 10 minut,prostě to ten můj drak takhle má nastavený a ted už je mu 7 m tak máme dobu kojo 3-5 min ![]()
Hodaka píše:verenika píše:protože sem zatím píšou jen ty líný
Ty, co nemusejí zrovna kojit.
![]()
verenika píše:peggy.sl píše:Mě to kojení přijde strašně zdlouhavýverenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží
a hlavně spí, a nevstává se milionkrát za noc ![]()
Anonymní píše:martulkasloník píše:Tak naprosto přesně mi píšeš z duše! Taky jsme na Sunaru (klasika - to bylo aj za mě), takže jsem naprosto klidná. Moje mamka mě taky kojila jen krátce a jsem naprosto zdravý člověk.
![]()
![]()
Hodněěě dobře jsi to napsala, malý taky neměl žádné bolení, přibíral, nebrečí. Pro jistotu jsem mu dávala Baby-calm, ale i teď, když už má příkrmy, tak je v naprosté pohodičce. Akorát teda dělá bobky, už to není to řídké, co bývalo.Ale když u toho nepláče, tak si říkám, že je to asi normálka. My taky „nese.eme“ vodu…
![]()
já nejsem zase kojená vůbec, nikdy ani kapka MM v puse, moje máti měla 4 děcka a nekojila nás ani jednoho
můj muž to samé, ani on ani jeho segra kozu nepoznali, naše malá nekojená, my máme i kocoura odchovanýho na kočičím sunaru
takže my jsme totální odpad společnosti ![]()
mě malou v porodce kvůli kojofanatismu vyhladověli do hypoglykemie, vůdce kozí sekty primářka nakázala nedávat příkrmy prý když malá bude mít hlad začne brečet a mě se udělá mlíko, no to jo, výsledek že přišli s tím že má malá špatný krevní obraz
a když pak už něco malé dali tak cizí nepasterizované MM protože nedej bože jí dát ten hnus v podobě umělka!!! malá z toho šílený koliky, zvracela no fakt paráda, z porodky jsem šla jako psychická troska, každý kdo mě potkal měl tradiční otázku kojíš?? ty nekojíš a jako přídavek k tomu nahodil ksicht jaká jsem sviňská matka a malá chudák nekojená
![]()
takže já mám na kojo a vše kolem fanatického koja vypěstovanou alergii!
Ty nehledáš názory ostatních, ty chceš prostě jen utvrdit v tom, že UM je nejlepší varianta
Z úvodního příspěvku a z této reakce nevidím nic jiného než sobecký argumenty, argumentuješ svým pohodlým ne potřebou miminka. Když se ti hnusí kojení, porod se ti taky hnusil ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:Nemůžu jinak, než s tebou souhlasit.
Milá zakladatelko, naprosto souhlasím, z kojení jsem měla jen deprese a ještě ke všemu se mi to hnusí. A mám šťastné a spokojené, zdravé dítě, které určitě netrpělo tím, že nebylo kojené…!!!