Kolik času máte samy na sebe?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
910
30.1.20 08:25
@Evvcaa píše:
@veria ptala jsem se na to, jestli jsem opravdu tak pomalá a jestli je pravda, co říká můj muž, že si neumím zorganizovat čas, k tomu jsem popsala situaci a následně reagovala na komentáře, stačí číst… a kdo je dokonalý? já jsem něco takového psala? a obviňuji okolí z lenosti? psala jsem, že mě štve, jak se chlap chová o víkendu, ale na druhou stranu, že chápu, když si potřebuje po práci odpočinout… proč by proboha muselo dvouleté dítě umět písmenka? dělala jsem s ním jenom to, co ho baví a ho prostě knížky, časopisy baví, všechno si rychle zapamatuje, je na to něco špatného??? tím jsem chtěla naznačit, že je někdy docela poznat, když si dítě hraje samo v pokojíčku nebo když se mu někdo věnuje, vidím to na svých kamarádkách a jejich dětech@neila děkuji za skvělý postřeh

Hele já ti rozumím, chápu. Chápu, že mít chlapa, co je třeba v mnoha ohledech super a dokáže se i věnovat dětem, ale má kecy a občas obviňuje i z toho, za co fakt nemůžeš, je pitomé. Na druhou stranu on občas přestřelí, ale občas ma pravdu, o to těžší je to přijmout.

Ty tady píšeš, že to, jak to máš nastaveno, je přesně tak, jak to chceš mít - čili že se chceš maximálně věnovat dětem, zároveň chceš jedině domácí stravu, jinou ne, zároveň nemůžeš pustit práci, úklid taky jedině sama, uspávat každé dítě hodinu. To všechno je tvé vlastní rozhodnutí, a já chápu, že jsi takhle zvyklá a máš pocit, že nic měnit nechceš. Já jsem na tom byla asi trochu podobně, měla jsem pocit, že když sama nezvládnu navařit, uklidit, obstarat dítě, že jsem v podstatě selhala, proto jsem měla ten pocit. Dej tomu aspoň šanci. Mně už nějakou dobu chodí na větší úklid jednou do měsíce slečna, udělá prostě důkladný úklid plus podle situace převlíkne postele, vyžehlí košile, umyje okna. Prostě se dopředu domluvíme a je to. Vaření jedu pořád každý den, ale občas si objednáme pizzu, taky se snažím vymýšlet méně náročná jídla.

Dítě mám jen jedno, tak to nechci úplně srovnávat. Ale zaujalo mě, jak píšeš, co všechno tvé dítko umí, a přikládáš to pouze tomu, jak moc se mu věnuješ. Ono to je ale kombinaci toho, jak se mu věnuješ, a toho, jaké to dítě je. Na některých dětech bohužel nejde tak hezky poznat, že se jim rodiče věnují, protože jsou třeba trochu pomalejší (což se s věkem může klidně srovnat), a já znám osobně i děti nadané, kterým se řidiče téměř nevěnují, přesto umely velmi brzy mluvit, počítat, učí se prostě strašně rychle a jsou nasákavé.

Tvůj starší bude podle všeho z těch chytřejších děti, a věřím, že kdybys trochu ubrala a nechala ho občas vymyslet si vlastní hry, něco si samostatně číst, skládat atd, byla bys třeba překvapená, s čím by přišel a jak by se rozvíjel i u samostatné hry. Navíc i toto ho trochu připraví na školku, kde není organizovaný program a pozornost učitelek neustále.

A ještě k manželovi. On asi bude trochu línější, než je nějaký průměr, ale chlap, co se dětem věnuje každý večer po práci, mi jako takový lenoch nepřipadá. Třeba by byl ochotný pomoct víc, kdybys ty slevile že svých nároků? Třeba by častěji hlídal děti, kdybys překousla, že jim nevěnuje tolik pozornosti, jako ty? Možná proto má pak takové řeči, že si za to můžeš sama.

Tvůj dotaz v podstatě byl, jestli si za to opravdu můžeš sama, jak říká tvůj muž. Ano, většinu z toho si děláš sama. Máš vysoké nároky sama na sebe, to především, na tom není nic zlého, pokud jsi s tím sama srovnána. Pokud ale za manželem chodíš a stěžuješ si, jak je to těžké, kolik toho máš na sobě, že tě to třeba unavuje, nediv se, že poukazuje na to, kde je problém. :nevim: On by asi mohl dělat víc, ale upřímně, kdyby on vstal každou sobotu v 6 a šel obstarat děti a dělat snídani, nejsi ten typ, co by tam stejně 6:05 byl s nimi a zapojoval se, místo aby ses vyspala? (Podle sebe soudím tebe, to jsem totiž já :lol:) pokud ano, není divu, že to si chlap radši přispí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22716
30.1.20 09:07

@Evvcaa
To nocni vstavani je tedy hrozne. To nocni kojeni bych se snazila odbourat jako prvni, abyste se vyspala lepe. Pak bych jednou strcila manzelovi obe deti na cely den, aby vedel zac je v Pardubicich pernik a prestal by mit reci. Zabezpecila bych domacnost, aby se tam obe deti bezpecne mohly pohybovat i bez dozoru. Chapu, ze velka skolka neni ve 3 letech pro kazdeho, ale neni moznost nejakeho maleho kolektivu, kde by si zacal zvykat? Syn chodil do miniskolky na 3 dopoledne, kde bylo 8 deti na 2 dospele. Pak bych dohodla s manzelem, ze jeden vikendovy den vstane pravidelne s detmi on. Jde o vase zdravi. Zkuste si to ulehcit a popremyslet, kde jste ochotna slevit s naroku. Takove nasazeni se pravdepodobne neda ve zdravi vydrzet leta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
30.1.20 11:57

@Bebeluska8 dekuji za tento nazor, vystihla jste to presne, nad tim uklidem bych se mela zamyslet, ja to beru nejen jako svoje selhani ale hlavne jako zasah do naseho soukromi, ale asi to bude jedina cesta, porad si rikam, ze musim vydrzet nez prijde ta skolka a nez se zase trochu vyspim…
a samozrejme to nejde zevseobecnovat u vsech deti, proto jsem psala o tech ktere znam a vim co mi kamaradky rikaji a vidim ty deti, u nekterych se clovek muze postavit na hlavu a dite neumi nic, potrebuje vice casu, nauci se pozdeji, ja se snazim davat starsimu prostor, ale ma zafixovane, ze jakmile nic nedelam, jdeme si hrat, i kdyz neco delam stejne porad skuhra, kdy uz si pujdeme hrat (za to si muzu sama, naucila jsem ho tak), ja nevim, ale prijde mi, ze kazdy bere, ze si hrajeme od rana do vecera, ale tak to neni, 3-4 hodiny denne mi neprijde moc, nevim jak to maji ostatni, ale je mi to celkem fuk
a k tomu vikendu, nemate pravdu, ja bych si opravdu pospala, at se tam deje cokoliv, ale muz si musi zajit na wc, umyt se, presto nejede vlak, to zabere asi 20 minut, a pak uz se mi proste spat nechce a nemuzu usnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
30.1.20 11:59

@Oriseka ano, ale mam z toho hruzu, starsi to vzal v pohode, protoze byl zvykly i na dudlik a na flasku, mel nahradu, maly nic a moznost mini skolky tady nemame a 20 kilometru ho vozit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
30.1.20 19:55

@Evvcaa teda ruku na srdce - děti by bez dozoru těch 20 min nevydržely? Třeba holt u pohádky?
No a co mě ještě napadlo - máte s mužem vy čas někdy na sebe? to nemusíš odpovídat, jen je to na zamyšlenou. Chlapi potřebuji mít tu jistotu, že na nich záleží, že jim věříme a že s nimi chceme i nadále být jako pár, ne jen jako rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
30.1.20 20:32

@Nika079 od té doby, co starší nespí odpoledne, tak zřídka, a malý vstává dříve než starší a na pohádky se ještě nedívá, takže sám by nebyl určitě, nicméně se mnou v pokoji by asi vydržel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
30.1.20 21:23
@Evvcaa píše:
@Bebeluska8 dekuji za tento nazor, vystihla jste to presne, nad tim uklidem bych se mela zamyslet, ja to beru nejen jako svoje selhani ale hlavne jako zasah do naseho soukromi, ale asi to bude jedina cesta, porad si rikam, ze musim vydrzet nez prijde ta skolka a nez se zase trochu vyspim…
a samozrejme to nejde zevseobecnovat u vsech deti, proto jsem psala o tech ktere znam a vim co mi kamaradky rikaji a vidim ty deti, u nekterych se clovek muze postavit na hlavu a dite neumi nic, potrebuje vice casu, nauci se pozdeji, ja se snazim davat starsimu prostor, ale ma zafixovane, ze jakmile nic nedelam, jdeme si hrat, i kdyz neco delam stejne porad skuhra, kdy uz si pujdeme hrat (za to si muzu sama, naucila jsem ho tak), ja nevim, ale prijde mi, ze kazdy bere, ze si hrajeme od rana do vecera, ale tak to neni, 3-4 hodiny denne mi neprijde moc, nevim jak to maji ostatni, ale je mi to celkem fuk
a k tomu vikendu, nemate pravdu, ja bych si opravdu pospala, at se tam deje cokoliv, ale muz si musi zajit na wc, umyt se, presto nejede vlak, to zabere asi 20 minut, a pak uz se mi proste spat nechce a nemuzu usnout

Asi jsem to vystihla, protože jsem na tom občas podobně. Manžel má taky „narážky“, ale kolikrát když si to vyříkáme mi vlastně dojde, že tím nemyslí, že jsem neschopná, spíš že si mám prostě ubrat - proto že ono to jde, je to o zvyku. Zásah do soukromí mi taky trochu vadí, ale naučila jsem se v den úklidu projít barák a co nechci, aby slečna viděla, zašiju někam do skříně atd. Ono se to navíc s každou návštěvou zlepšuje, líp se známe, ona si líp pamatuje, co kam patri, já taky definuju, co po ní chci a co ne. Myslím, že když na to jsou finance, stojí to za zkoušku, při nejhorším po 3-4 návštěvách řeknete, že to prostě není pro vás…
S tím víkendem mám taky pochopení, chlapi a ranní wc :roll: :nevim: Ale třeba by to šlo využít aspoň k odpočinku, když už ne ke spánku.
S dětmi si to představit neumím, mám zatím jen jedno, co přes den spí. Od malička ho teda nechávám u samostatné hry každý den, ale on bude asi i taková sólo povaha, když se naopak snažím o společné aktivity, nesedí mu to od útlého věku. Musí si sám říct, když se mám zapojit a jak. Každé dítě originál no… Takže možná si za to můžete, možná nemůžete, třeba je prostě takový ‚maman‘ od přírody. Asi bych mu zkusila nastavit v tomto směru nějaká pravidla nebo režim, ale znám se, kdyby on vytrval, já bych vyměkla. Jednoho dne ho to určitě přejde :mrgreen: ale možná až s příchodem puberty :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí