Kolik dárků pro 2letou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
27.11.15 10:10

@veronika6913 ono se to nasčítá :oops: :oops:, ale kdybych jí nějaké dárky jako schovala tak by se asi zbláznila :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
27.11.15 10:30
@chijioke píše:
Ve 2 letech se rika jeste batole???nase lita, beha vse udela, pomuze, donese z patra odpadky dolu do kuchyne dokose, ten zavre a vraci se po schodech zpet, nebo si jde zapnout velkej pocitac ahoni pohadky, pocita do 20 v AJ, abecedu zna celou v AJ teda, zvirata vsechny i se zvukama, rohlikem ji neopijem, rekne jasne co chce, co nechce, dudlika nikdy nemela takze tohle nas taky netrapi.Jen teda plinku stale mame, nocnicek nemame radi, je to asi kvuli obdobikdy mela osklive zacpy a kakala krev to jeste chodila na nocnik a pak ho zacala divoce nenavidet.ale hlasi ze jde delat kaka a tlaci vkoute, ale na nocnicek odmita.Pardon to me jen tak zarazilo to batole ve 2 letech…to nevim co je teda standard v CR. tady se ocekava hodne, sama se svlika, oblika, cisti zoubky, jde si sama do koupelny a bere kartacek a prinasi pastu ze to mame otevrit :D
a rozhodne teda batole neni uz vic jak rok. :think: :think:

Ano, říká. Z hlediska ontogenetického vývoje je po narození novorozenec, do 1 roku kojenec a do tří let batole. A mně je to milejší než „jedenapůlleťák“, „dvouačtvrtleťák“ a podobné patvary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
27.11.15 10:32

A jinak u nás je počet dárků navýšen tím, že nakupuju od září. Hlavní dva dárky si syn přeje, a pak se k tomu ještě nachomýtla razítka, knížky, korálky…celková suma nepřekročí 1500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.11.15 10:38
@WaIl píše:
Naše dvouleťačka dostane 3 dárky sama, a dva společný s bráškou. Myslím si, že to bude stačit. Pořád mě ještě cuká, něco přikoupit, ale sama už ani nevím co. :oops: :lol:.. protože kde je už starší dítě, tam je hraček plno.Ke všemu druhý den jedeme k jedné babičce, další den k druhé babičce, kde budou zase další dárky.. takže opravdu to musí stačit.

Toho se taky bojím, jak to u nás bude vypadat v budoucnu. Čekáme druhýho kluka a už tenhle tady má hromadu blbostí a vůbec nevím, co budeme potom darovat ještě tomu druhýmu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
59426
27.11.15 10:41

@Tunrida neboj, ono se vždy něco vymyslí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.11.15 10:45

@Markéta80 Vymyslí, ale budou to ještě větší hovadiny, než to, co už tady máme teď :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2621
27.11.15 10:50

@Tunrida
Tchýně mu minulý rok koupili jeřáb, který by zabral půl pokojíčku. Tak jsem řekla, že je super, že bude mít i nějaké hračky u babičky a nechali jsme ho tam… Fakt už nemám na ty neustálý krámy, každá babička se ho snaží rozmazlit a to je tamhle drobnost, tamhle další. Já jsem radši pro třeba dražší, ale dárky, který opravdu užije. Takže u nás lego. Drobnosti jako pastelky aj mu kupuju průběžně v roce, třeba když marodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
27.11.15 12:06

@Tunrida záleží co je bude bavit no, u dcery velice jednoduché, pokud to bude sebevětší blbost ale růžová bude spokojená. Ona má radost na celý den když jí přinesu nějaké oblečení, ted zrovna miluje cokoliv s my little pony :lol: :lol: takže ten plyšový co je schovaný ve skříni bude mít 100% úspěch :mrgreen: :mrgreen:, jen manžel říká že asi máme plyšáků málo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
27.11.15 12:16

Mě to přijde tak akorát, taky máme pro dvouletačku 5 dárků(kočárek, panenka, boby, vysavač, hopsadlo), od babiček pak dostane asi další tři věci-tam jsem babičky trochu krotila, ať zbytečně neutrácejí, v tomhle věku je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.11.15 12:19
@Markéta80 píše:
@veronika6913 ono se to nasčítá :oops: :oops:, ale kdybych jí nějaké dárky jako schovala tak by se asi zbláznila :mrgreen: :mrgreen:

No to teprve uvidim, jestli se pak po necem nebude shánět :-D ale aspoň to zkusim. Třeba si ani nevšimne, že mu necho chybí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
27.11.15 12:32

@veronika6913 naše ani nepůjčí natož jí to schovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
27.11.15 12:48
@chijioke píše:
Ve 2 letech se rika jeste batole???nase lita, beha vse udela, pomuze, donese z patra odpadky dolu do kuchyne dokose, ten zavre a vraci se po schodech zpet, nebo si jde zapnout velkej pocitac ahoni pohadky, pocita do 20 v AJ, abecedu zna celou v AJ teda, zvirata vsechny i se zvukama, rohlikem ji neopijem, rekne jasne co chce, co nechce, dudlika nikdy nemela takze tohle nas taky netrapi.Jen teda plinku stale mame, nocnicek nemame radi, je to asi kvuli obdobikdy mela osklive zacpy a kakala krev to jeste chodila na nocnik a pak ho zacala divoce nenavidet.ale hlasi ze jde delat kaka a tlaci vkoute, ale na nocnicek odmita.Pardon to me jen tak zarazilo to batole ve 2 letech…to nevim co je teda standard v CR. tady se ocekava hodne, sama se svlika, oblika, cisti zoubky, jde si sama do koupelny a bere kartacek a prinasi pastu ze to mame otevrit :D
a rozhodne teda batole neni uz vic jak rok. :think: :think:

batole je dítě 1-3 roky i kdyby bylo génius :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
27.11.15 12:56

Jinak já to na sebe prásknu, ale u nás mají děti pod stromkem víc než 5 dárků :mrgreen: Každý rok si říkáme, že to letos hodně omezíme a ještě se tak nestalo :lol: Je ale fakt, že spousta z toho jsou knížky - každý dostane tak 3-4, různé žánry. Hraček jako takových máme letos méně, každý tak 1-2, spíš si nadělíme nějaké společenské hry. Oblečení a různé praktické věci, které by se musely kupovat tak jako tak, tam vůbec nebalím. Děti jsou v pohodě, nemám strach, že by byly něčeho přesycené, večeříme brzy, takže si stihnou i pohrát. Je to jak si to každý nastaví, mě třeba fakt nedojímá, že jiná kamarádka dá dítěti pod stromek tři dárky a šlus. Naše děti mají jen to, co najdou na štědrý den pod stromkem od nás - nekoná se žádná další nadílka u babiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.11.15 13:07

@Pivonka.Lucni Já pro syna loni měla jeden k narozeninám druhý k Vánocům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
27.11.15 13:18
@chijioke píše:
@mojmira ok ja se v tom nejak neorientuju. tady se to klasifikuje individualne a dle dosazenych cilu. tak jako jestli je nas divoch batole tak me to zaskocilo :palec: dik

To ale taky není pravda. Máš newborn, infant, preschooler, normální kategorie podle věku, ne podle „dosažených cílů“. I když ten infant není tak přesně definován, jako batole v češtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí