Kolik knížek ročně přečtete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1110
30.12.20 20:47
@Baba píše:
Ta Lednicka me strasne zklamala, Sikmy kostel sem nedocetla, to nebylo o zivote v te dobe, ale normalni zensky roman. A ty nectu :jazyk:Andronikova? Ktera je nejlepsi? Cetla sem s ni jen rozhovor, prisla mi uplne mimo. Treba zajimave psala :think:

Když mě zajímá něco o psychologii, přečtu si na netu článek, co shrne vše podstatné. Psycholog být nechci, tam mi to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
30.12.20 20:48

Já letos asi 30-40, nepočítám teda knihy přečtené s dětmi, těch mohlo být tak kolem 10. Čtu vše, světovou i českou klasiku, ale i moderní oddychovou literaturu (např. fantasy, detektivky, současnou českou tvorbu ap.). Chtěla bych číst víc, ale bohužel se čtyřmi dětmi, velkým domem a prací skoro na plný úvazek to neskloubím. :?
Ale naše nejstarší dvanáctiletá dcera ta je teda knihomol úplně šílený, ve volném čase nedělá skoro nic jiného, třeba teď dostala šest knih na Vánoce a už má čtyři přečtené. 8o Bohužel teď jsou knihovny zavřené a kupovat další a další knihy se mi nechce, už i tak máme doma možná tisíc svazků (naprostá většina klasika, nekupovaná, naštěstí zděděná od příbuzných), a to nepočítám knihy, které má dcera v pokojíku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
@cecetka píše:
Z ceskych Mornstajnovou, Kornerovou, Horakovou. Prekvapila me nebozka Andronikova, nove Lednicka, Poncarova, Jakuba Katalpa. A je jich vice :)Nectu Nesvatbovou, Viewegha, Hartla, Monyovou, Trestikovou, a jim podobne :?

Přesně :palec: Máme hodně podobný výběr knih :mrgreen:
Jen tápu nad tou Horákovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873

@Baba Zvuk slunecnich hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
30.12.20 20:49

@katsha Vyreste to cteckou. Bez ohledu na pocet knih, fyzicky zabira stale stejne mista :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149321
30.12.20 20:50
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak ono to s určitým životním stylem skloubit lze. Třeba když jedeš každý den hodinu metrem do práce a hodinu zpátky, a pak si ještě večer před spaním dáš hodinku čtení, tak v takovým režimu se třeba Dick Francis dá přelouskat za tři dny. Tak možná by se ten dotaz mohl specifikovat, co za druh literatury to je. Je fakt velkej rozdíl mezi stovkou ruských klasiků a stovkou harlekýnek do kapsy :mrgreen:

Dicka Francise přečtu za večer a noc klidně, mám doma celou jeho komplet sbírku knih.
Teď jsem přečetla za víkend, pravda četla jsem do 4 do rána, obě dvě knihy od Daniela Colea (Loutka, Hadrový panák).

Příspěvek upraven 30.12.20 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
30.12.20 20:50

Příspěvek upraven 13.11.21 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
30.12.20 20:51
@Moise píše:
Přesně :palec: Máme hodně podobný výběr knih :mrgreen:
Jen tápu nad tou Horákovou :think:

Ja vim ;)
Nada Horakova mi sedi svymi historickymi romany (kolegyne je pojmenovala stredoveky bulvar :lol: ). Jeji soucasne detektivky nectu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
30.12.20 20:52

@Baba mne Šikmý kostel docela bavil :think: Ono se to musí brát trošku s rezervou, ta knížka nemá ambice řadit se do literatury faktu. Romány nutně nemusí být prosté a jednoduché. Za chvíli vyjde Šikmý kostel 2 :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
30.12.20 20:53
@cecetka píše:
Ja vim ;)
Nada Horakova mi sedi svymi historickymi romany (kolegyne je pojmenovala stredoveky bulvar :lol: ). Jeji soucasne detektivky nectu :?

vidíš, tak jsem se sekla. Myslela jsem, že myslíš Pavlu Horákovou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149321
30.12.20 20:53
@me57h píše:
Dalo vám takové čtení něco? Mohla jste lítat venku s dětmi a užívat si…

Dá se stíhat obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
30.12.20 20:54

@Moise Diky za tip :kytka:

Ted jsem pro zpestreni precetla Ukryt pred svetlem od Erskinove a mela jsem v noci strach si zajit na zachod :lol: :lol: :lol: Tak jsem se bala :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
30.12.20 20:58

@cecetka
No to jsem nezmínila, dalších asi tisíc knih mám postahovaných v PC, většinu zcela legálně přes Databázi knih (odkaz na Městskou knihovnu v Praze), něco teda i přes ulozto a dcera už si koupila i několik e-knih za svoje kapesné. Pak si ještě půjčujeme e-knihy v Městské knihovně Brno, ale tam je to dost omezené, tuším 3 knihy za měsíc. Ale prostě papírová kniha je papírová kniha, mně se lépe čte, než třeba z notebooku, nebo mobilu. Čtečku nemáme a asi ani pořizovat nebudeme, jedině, že by si ji třeba dcera přála k narozeninám nebo Vánocům. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
30.12.20 20:59

@katsha z čtečky se čte podstatně lépe než na mobilu nebo v počítači. Pro moje oči je čtečka komfortnější než kniha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
30.12.20 21:00

@Moise
No je to možné, zkušenost nemám, nikdy jsem čtečku neměla v ruce. :oops: Tak možná to zvážíme jako dárek pro dceru k dalším narozkám. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová