Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
celkem jsme jich měli asi 9. v aktuálním používání tak 4. Ale asi jen do 5. měsíce, pak přišel na řadu paleček ![]()
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme ![]()
1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
My dudlíků šest a jsou nám celkem k ničemu, Mates moc dudlíkovej není. ![]()
My máme šest co používáme neustále hledáme,takové ty obyčejné kytky,některé silikonové.Jinak ze začátku jsme měli asi pět pouze ty zkosené jiné nechtěla a teď zase chce jen kulaté.Jinak jeden máme pouze na ven,takový hezký růžový! ![]()
Asi pět, ale bere mi potvůrka jenom jeden - kterej dostal v porodnici nemocniční.. jinej nechce ![]()
od začátku jen dva, zkosenej latexovej ortodontickej na ven, a Mam svítící na noc, ale stejně je kromě usínání a občasnýho zklidnění před spánkem nepoužívíme, snažím se to vyměnit za palec a nejde to ![]()
Holky vy máte úžasný sbírky
![]()
Náš malej cca do 4m nechtěl dudlík vůbec, měla jsem jich nakoupených snad 15, od každého druhu nějaký, aby si milostpán mohl vybrat
…pak si ale začal hodně intenzivně cucat paleček a tak jsem prostě řekla, že ne, že radši dudlík než palec a ani nevím jak, nějakým zázrakem jsme ho na dudlík naučili…ovšem jen na jeden jediný druh, takže všechny ostatní mi jsou k ničemu…máme 4 funkční a tím to hasne ![]()
Rezina píše:
od začátku jen dva, zkosenej latexovej ortodontickej na ven, a Mam svítící na noc, ale stejně je kromě usínání a občasnýho zklidnění před spánkem nepoužívíme, snažím se to vyměnit za palec a nejde to
Tak u nás to bylo s tou výměnou právě naopak ![]()
Asi šest. Většinou z DM balení po dvou asi za pade:-) Po čase vyhazuji.
mame 4
2 v postylce na usinani a 2 mam v tasce na kocarek:-)
ještě mimi nemám doma ale jen v bříšku a už máme dudlíků 9… každý s jiným obrázkem, většinu od Nuku aventu a od Mam… a co jich ještě dostane… ![]()
Dva a dudláme jen asi tak pět minut za den,dlouho nám vydrží ![]()
donaga píše:
Já jich pro malou měla snad 20Ale ani jeden nedudlala. Zkoušela jsem kupovat růuné druhy, jestli se na ně nechytí, ale ona odolala. Už jsem si říkala, jestli si z nich nakonec nezaložím nějakou sbírku
tak to jsme dvě, doma snad 20 dudlů a malá je nechtěla ![]()
janinka4444 píše:
My máme šest co používáme neustále hledáme,takové ty obyčejné kytky,některé silikonové.Jinak ze začátku jsme měli asi pět pouze ty zkosené jiné nechtěla a teď zase chce jen kulaté.Jinak jeden máme pouze na ven,takový hezký růžový!
MOje první dcera chtěla pouze kytky, měla jsme různé barvy k oblečení......No a když byla starší, tak měla jeden oblíbený, už byl hroznej
.....Na dovolený jsme ho vyhodila a koupila krásnej novej.....V noci jsem tahala z koše starej a vyčistila- novej bohužel nepro
šel
brumdinka píše:
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka ![]()