Kolik máte dudlíků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
30.8.11 15:10

Mam zatim 10. A to se mala jeste nenarodila. Chystam se na lovi, jestli je tu prodavaji :mrgreen: .
Jinak prvorozena mela tak kolem 15 ti dudliku a to dudlala az tak kolem 3 mesice a jen na noc, vyhodila ho hned jak usnula a zoubky ma pekny :mrgreen: , jsem dudlikovej uchyl. Chlap me uz zastavil, prej 10 staci, ba ne , nestaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
30.8.11 15:39
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme :-)1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka :lol:

tak nějak…myslím, že než nechat mimčo řvát, tak dudlík je asi to nejmenší zlo, mojí malou třeba vždy uklidní a za chvíli ho vyplivne a kojo nám to "absolutně :mrgreen: " nenarušilo :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
30.8.11 15:52
brumdinka píše:
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme :-)1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
3.) stejně ho nechtěl

Na tohle se nikdo neptal :cert: :cert: . Fakt zase jedna strašně chytrá..
My máme doma připravené dudlíky 4, jeden tu hnusnou kytku, zbytek skosené :mrgreen: . U nás ho doporučujou i do porodky, zde pro tuto přechytralou dámu a to si zakládají na kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
30.8.11 17:42

Prcek neměl dudlík asi první dva měsíce. Dala jsem ho právě až na radu Dr., protože jsem ho vždy kojila hodinu až hodinu a půl. Prostě si rád dudlal, tak ho dostal a kojení to nijak neohrozilo.
Nejraději má Avent, Mam a DM, ale jen 0+ ty větší nechce. Nuk a všechny tvarované nevezme, takže co jsme dostali a koupili, putovalo dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
30.8.11 19:17
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
3.) stejně ho nechtěl

Nemam pocit, že dudlík by nějak narušil techniku kojení,asi jsem divná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
30.8.11 22:55

1 dudlík, průhledný avent..asi jsme divní :oops: :-D Malý ho má na uklidnění a na usínání. Zajímalo by mě, jak je to s vlivem na zuby, jestli je to opravdu tak žhavé nebo ne :think: Malému teď narostly jedničky nahoře a má je od sebe, takže kdyby neměl dudlík, měl by je krásně u sebe? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
30.8.11 23:01
Laddmie píše:
1 dudlík, průhledný avent..asi jsme divní :oops: :-D Malý ho má na uklidnění a na usínání. Zajímalo by mě, jak je to s vlivem na zuby, jestli je to opravdu tak žhavé nebo ne :think: Malému teď narostly jedničky nahoře a má je od sebe, takže kdyby neměl dudlík, měl by je krásně u sebe? :think:

Laddmie, můj syn měl mezi horními jedničkami taky mezeru, určitě víc jak milimetr. Jakmile se mu prořízly dvojky, díra začala mizet a když dvojky úplně vyrostly, tak mezera zmizela. Dudlík měl a stále má na usnutí. Myslím, že dudlík na mezeru mezi zuby nemá vůbec vliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
30.8.11 23:03

ani jeden, neb jsem dostala do vybavy nove a Kubik je plival a nechtel je za boha… tak jsem je vyhodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
30.8.11 23:16
michaela1808 píše:
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
3.) stejně ho nechtěl
tak nějak…myslím, že než nechat mimčo řvát, tak dudlík je asi to nejmenší zlo, mojí malou třeba vždy uklidní a za chvíli ho vyplivne a kojo nám to "absolutně :mrgreen: " nenarušilo :pankac: .

my nekojili i bez dudlíku, naopak musím říct že můj život v tuto chvíli výrazně narušuje nedudlíkování poněvadž dneska jsemmalé koukala na prstík a má ho už celý bolavý z toho dudlání :evil: tudíž mě tyhle kecy chytrých matek jak za a)b)c) ho nemají a mít nemusí totálně ser.u!! :mrgreen: příště beru dudel už na porodní sál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
30.8.11 23:18
Laddmie píše:
1 dudlík, průhledný avent..asi jsme divní :oops: :-D Malý ho má na uklidnění a na usínání. Zajímalo by mě, jak je to s vlivem na zuby, jestli je to opravdu tak žhavé nebo ne :think: Malému teď narostly jedničky nahoře a má je od sebe, takže kdyby neměl dudlík, měl by je krásně u sebe? :think:

to není dudlem, malá je bez dudlu a když jí narostli jedničky a dvojky měla tam mezeru, ale teď jak dorostl zbytek mléčných zubů, zvláště špičáky tak se to srovnalo a má je pěkně rovné, notrošku mezera je ale co jsem tak koukala na děcka kolem sebe mají mezeru malou všechny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
31.8.11 09:44

Segra nedudlala a ma mezeru jak Madonna :lol: . Kamosky dcera ma silnej predkus a jakoby zoubky dopredu, to si myslim, ze od dudliku byt muze, ale ona ji ho nechala az do 2 let :mrgreen: . Synovec mel dudliky, dokonce s medem a ma krasne bile zuby a zadny problem s predkusem , je mu 17.
Ja jsem mela dudliky a mam zuby tez v pohode dokonce jsem mela predkus spodni celisti, coz u dudlikovani neni zvykem, ale dostala sjem ho do vinku po babicce.
Zuby jsou o genetice. Ja mam zuby po otci a nemela jsem zadny problem snad 10 let, sestry maji zuby po mamine a maji problemy od malicka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
31.8.11 09:51

no já jsem dudel jako děcko měla až asi do dvou let a říkala máti že prý se mi pak křivit zuby začli ale sousedka zubařka řekla zahodit dudel a v pohodě zuby se dali dokupy a zkažené jsem je teda neměla, to až teď po porodu mám zuby v háji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
31.8.11 10:05

Máme dudlíky jen 2, teda celkem od narození jsme vystřídali dudlíků hodně, měním je poctivě každý měsíc, max. šest týdnů, jak je doporučováno, starší dudlík mě přijde docela :poblion: pokud jde o latexový, silikonocý zase můžou být i nebezpečný. Pokud je teda mám spočítát, tak jsme asi na 10 dudlících zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
31.8.11 10:47
mY
El-Brno píše:
Máme dudlíky jen 2, teda celkem od narození jsme vystřídali dudlíků hodně, měním je poctivě každý měsíc, max. šest týdnů, jak je doporučováno, starší dudlík mě přijde docela :poblion: pokud jde o latexový, silikonocý zase můžou být i nebezpečný. Pokud je teda mám spočítát, tak jsme asi na 10 dudlících zatím…

Tak to my dudlíky neměníme, vyvařuju je. Je pravda, že snad každý měsíc kluk nějaký dudlík ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
31.8.11 10:55

Také je sem tam vyvařuju a dudlá je vždy jen tak dva měsíce, ale tím že jich máme víc tak se ani tak neojedou. Pak uklidíme nebo ztratíme a koupíme nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí