Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam zatim 10. A to se mala jeste nenarodila. Chystam se na lovi, jestli je tu prodavaji
.
Jinak prvorozena mela tak kolem 15 ti dudliku a to dudlala az tak kolem 3 mesice a jen na noc, vyhodila ho hned jak usnula a zoubky ma pekny
, jsem dudlikovej uchyl. Chlap me uz zastavil, prej 10 staci, ba ne , nestaci ![]()
martulkasloník píše:brumdinka píše:no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
tak nějak…myslím, že než nechat mimčo řvát, tak dudlík je asi to nejmenší zlo, mojí malou třeba vždy uklidní a za chvíli ho vyplivne a kojo nám to "absolutně
" nenarušilo
.
brumdinka píše:
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
3.) stejně ho nechtěl
Na tohle se nikdo neptal
. Fakt zase jedna strašně chytrá..
My máme doma připravené dudlíky 4, jeden tu hnusnou kytku, zbytek skosené
. U nás ho doporučujou i do porodky, zde pro tuto přechytralou dámu a to si zakládají na kojení…
Prcek neměl dudlík asi první dva měsíce. Dala jsem ho právě až na radu Dr., protože jsem ho vždy kojila hodinu až hodinu a půl. Prostě si rád dudlal, tak ho dostal a kojení to nijak neohrozilo.
Nejraději má Avent, Mam a DM, ale jen 0+ ty větší nechce. Nuk a všechny tvarované nevezme, takže co jsme dostali a koupili, putovalo dál.
martulkasloník píše:brumdinka píše:no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka
3.) stejně ho nechtěl
Nemam pocit, že dudlík by nějak narušil techniku kojení,asi jsem divná ![]()
1 dudlík, průhledný avent..asi jsme divní
Malý ho má na uklidnění a na usínání. Zajímalo by mě, jak je to s vlivem na zuby, jestli je to opravdu tak žhavé nebo ne
Malému teď narostly jedničky nahoře a má je od sebe, takže kdyby neměl dudlík, měl by je krásně u sebe? ![]()
Laddmie píše:
1 dudlík, průhledný avent..asi jsme divní![]()
Malý ho má na uklidnění a na usínání. Zajímalo by mě, jak je to s vlivem na zuby, jestli je to opravdu tak žhavé nebo ne
Malému teď narostly jedničky nahoře a má je od sebe, takže kdyby neměl dudlík, měl by je krásně u sebe?
Laddmie, můj syn měl mezi horními jedničkami taky mezeru, určitě víc jak milimetr. Jakmile se mu prořízly dvojky, díra začala mizet a když dvojky úplně vyrostly, tak mezera zmizela. Dudlík měl a stále má na usnutí. Myslím, že dudlík na mezeru mezi zuby nemá vůbec vliv ![]()
ani jeden, neb jsem dostala do vybavy nove a Kubik je plival a nechtel je za boha… tak jsem je vyhodila
michaela1808 píše:martulkasloník píše:tak nějak…myslím, že než nechat mimčo řvát, tak dudlík je asi to nejmenší zlo, mojí malou třeba vždy uklidní a za chvíli ho vyplivne a kojo nám to "absolutněbrumdinka píše:no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje" nenarušilo
.
my nekojili i bez dudlíku, naopak musím říct že můj život v tuto chvíli výrazně narušuje nedudlíkování poněvadž dneska jsemmalé koukala na prstík a má ho už celý bolavý z toho dudlání
tudíž mě tyhle kecy chytrých matek jak za a)b)c) ho nemají a mít nemusí totálně ser.u!!
příště beru dudel už na porodní sál ![]()
Laddmie píše:
1 dudlík, průhledný avent..asi jsme divní![]()
Malému teď narostly jedničky nahoře a má je od sebe, takže kdyby neměl dudlík, měl by je krásně u sebe?
to není dudlem, malá je bez dudlu a když jí narostli jedničky a dvojky měla tam mezeru, ale teď jak dorostl zbytek mléčných zubů, zvláště špičáky tak se to srovnalo a má je pěkně rovné, notrošku mezera je ale co jsem tak koukala na děcka kolem sebe mají mezeru malou všechny ![]()
Segra nedudlala a ma mezeru jak Madonna
. Kamosky dcera ma silnej predkus a jakoby zoubky dopredu, to si myslim, ze od dudliku byt muze, ale ona ji ho nechala az do 2 let
. Synovec mel dudliky, dokonce s medem a ma krasne bile zuby a zadny problem s predkusem , je mu 17.
Ja jsem mela dudliky a mam zuby tez v pohode dokonce jsem mela predkus spodni celisti, coz u dudlikovani neni zvykem, ale dostala sjem ho do vinku po babicce.
Zuby jsou o genetice. Ja mam zuby po otci a nemela jsem zadny problem snad 10 let, sestry maji zuby po mamine a maji problemy od malicka ![]()
no já jsem dudel jako děcko měla až asi do dvou let a říkala máti že prý se mi pak křivit zuby začli ale sousedka zubařka řekla zahodit dudel a v pohodě zuby se dali dokupy a zkažené jsem je teda neměla, to až teď po porodu mám zuby v háji ![]()
Máme dudlíky jen 2, teda celkem od narození jsme vystřídali dudlíků hodně, měním je poctivě každý měsíc, max. šest týdnů, jak je doporučováno, starší dudlík mě přijde docela
pokud jde o latexový, silikonocý zase můžou být i nebezpečný. Pokud je teda mám spočítát, tak jsme asi na 10 dudlících zatím…
El-Brno píše:
Máme dudlíky jen 2, teda celkem od narození jsme vystřídali dudlíků hodně, měním je poctivě každý měsíc, max. šest týdnů, jak je doporučováno, starší dudlík mě přijde docelapokud jde o latexový, silikonocý zase můžou být i nebezpečný. Pokud je teda mám spočítát, tak jsme asi na 10 dudlících zatím…
Tak to my dudlíky neměníme, vyvařuju je. Je pravda, že snad každý měsíc kluk nějaký dudlík ztratí.
Také je sem tam vyvařuju a dudlá je vždy jen tak dva měsíce, ale tím že jich máme víc tak se ani tak neojedou. Pak uklidíme nebo ztratíme a koupíme nové.