Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak náš kluk má asi 4 a to ještě tak 10 někde zaštrachal a už jsem je nenašla. Dávám mu dudlíka jenom na spaní, bez něj nechce usnout.
Jo a statisticky je dokázáno, že děti s dudlíkem umírají méně na náhlé úmrtí kojence, takže já jsem dudl snažila se vnutit- ale neúspěšně...........Další dvě děti prostě nechtěly.....
Dudlík není vždy na škodu......Mně připadá že se to v porodnicích zbytečně hrotí, jako máma si snad můžu rozhodnout, jestli může moje dítě dudat......To je ale mimo téma
martulkasloník píše:brumdinka píše:no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
ale no tak
něco na tom asi je ale já třeba začala s dudlíkem proto že syn ho neměl našel si palec a má ho,sice vyjímečně,ale do dnes. Palec neuříznu,ale dudlíka můžu sebrat! Navíc cucání palce taky může narušovat růst zubů.
Jo a ktématu- dudlíků nakoupeno vždy asi 6, ted mám ještě ty větší velikosti z rossmana- neutrální, ale asi nevyužijeme.....To dvojbalení…kdyby někdo chtěl
byron píše:
Jo a statisticky je dokázáno, že děti s dudlíkem umírají méně na náhlé úmrtí kojence, takže já jsem dudl snažila se vnutit- ale neúspěšně...........Další dvě děti prostě nechtěly.....Dudlík není vždy na škodu......Mně připadá že se to v porodnicích zbytečně hrotí, jako máma si snad můžu rozhodnout, jestli může moje dítě dudat......To je ale mimo téma
Tak já v porodnici dudlíka neměla a hned mi ho dětská sestra pro kluka přinesla, at prý lépe spí ![]()
Jinak většinu dudlíků máme zn. NUK a AVENT.
První je oranžový se lvem, s kroužkem…
Druhý červený s beruškou, taky s kroužkem......
Je to velikost od 6ti měsíců
MUFICE píše:byron píše:
Jo a statisticky je dokázáno, že děti s dudlíkem umírají méně na náhlé úmrtí kojence, takže já jsem dudl snažila se vnutit- ale neúspěšně...........Další dvě děti prostě nechtěly.....Dudlík není vždy na škodu......Mně připadá že se to v porodnicích zbytečně hrotí, jako máma si snad můžu rozhodnout, jestli může moje dítě dudat......To je ale mimo témaTak já v porodnici dudlíka neměla a hned mi ho dětská sestra pro kluka přinesla, at prý lépe spí
Jinak většinu dudlíků máme zn. NUK a AVENT.
Mě ho taky v nemocnici dali. ![]()
No, tak mě sestra upozornila, at si dávám pozor na doktorku- u nás je dětská strašná káča, byla npříjemná, na mě tolik ne, ale porstě dudlíky se musely schovávat a slyšela jsme scénu, kterou ztropila apod.....I kvůli kojení- když to nešlo.....
Mně vyčítala, že dcera dostala škytavku, když byla na nějkém vyšetření......Koukala jsme na ni docela udiveně a zároven pobaveně, obzvlášt, když s estra za jejími zády se na mě pobaveně usmála a mrkla
Nejvic jsme jich meli doma pohromade myslim 8
nastesti uz skoro 3 mesice nedudlame ![]()
byron píše:
No, tak mě sestra upozornila, at si dávám pozor na doktorku- u nás je dětská strašná káča, byla npříjemná, na mě tolik ne, ale porstě dudlíky se musely schovávat a slyšela jsme scénu, kterou ztropila apod.....I kvůli kojení- když to nešlo.....
Tak to bych asi něco řekla, kdyby na mě ječela. V nejhorším případě bych podepsala revers a šupky domů
od těch čarodejnic ![]()
Dudlíky máme 4. Dva jsou v postýlce na spaní(z DM) a dva(MAM) se toulají po bytě.
janinka4444 píše:martulkasloník píše:ale no takbrumdinka píše:no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebujeněco na tom asi je ale já třeba začala s dudlíkem proto že syn ho neměl našel si palec a má ho,sice vyjímečně,ale do dnes. Palec neuříznu,ale dudlíka můžu sebrat! Navíc cucání palce taky může narušovat růst zubů.
právě u nás to samé, v porodce bylo slovo dudlík zakázané tak jsem s tím pocitem toho že je dudel jedovatý žila prvních asi 14 dní, pak ale jsem chtěla dát dudlíka, za prvé mě do toho nutili babičky a za druhé se mi to prostě líbilo ale už je nechtěla, nakupovala jsem další a další značky dudlíků a nic, jen tu hnusnou kytičku za pár kaček chtěla a i tu po 2 dnech začla odmítat, takže nakonec jsem se s tím smířila s pocitem že aspoň bude mít krásné zuby a bla bla prostě vše co jsem o škodlivosti dudlíku všude poslouchala ale výsledek je takový že začla být závislák na palci, má ho v puse nonstop a nejsem schopná jí to odnaučit a tak závidím kamarádkám jak vyhodí dudel a hotovo,my budeme na palci asi do puberty!!!!!! ![]()
martulkasloník píše:brumdinka píše:no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
JSem taky čekala cose ozve maminka, s těmito argumenty, ale má to krásně naučené, že???
My zatím dva, ale potřebovala bych jich víc. Ale máme ty lovi a nejsou moc levné a u nás je nemají a vždy když jedeme na rehabku zapomenu koupit. Většinou také sladuji s oblečením.
Ted by k tomu byl dotaz KOLIK MÁTE DRŽÁKU NA DUDLÍK??? Taky sladujete??? Já se teda snažím. ![]()
MUFICE píše:byron píše:Tak to bych asi něco řekla, kdyby na mě ječela. V nejhorším případě bych podepsala revers a šupky domů
od těch čarodejnic
No, já se pak bavila s jednou matkou, ta mi říkala, že se tam právě s ní dost hádají- měly problémy s kojením…
Paní doktorka dělá hodně velký problémy, mně naštěstí ne.....No, kdyby ano, šla bych do hádek, jako třetimatka už jsem taky věděla co a jak a rozhodně bych si už nic nenechala líbit......
Je to přesně ten typ kojíci fanatičky, co nechce dávat dětem UM…Nebo bojujue i proti odsávání, protože se MUSÍ kojit z prsa!
Hrůůůza
Naše MUdra je v tomhle jiná, my ho máme vždy a někdy sama řekne ať mu ho dám, když poslouchá srdíčko nebo potřebuje aby bylo ticho. Já nekojím, odsávám a normálně jsme se bavili a řekla mi, že až nebude mlíčko mám dát normálně UM a že když odstříkávám tak je plně kojený, pokud teda nepřikrmuji UM. že záleží na mě jak to zvládám odsávat. V tomle je naše mudra v pohodě.