Kolik máte dudlíků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
30.8.11 11:07
EvaG píše:
Naše MUdra je v tomhle jiná, my ho máme vždy a někdy sama řekne ať mu ho dám, když poslouchá srdíčko nebo potřebuje aby bylo ticho. Já nekojím, odsávám a normálně jsme se bavili a řekla mi, že až nebude mlíčko mám dát normálně UM a že když odstříkávám tak je plně kojený, pokud teda nepřikrmuji UM. že záleží na mě jak to zvládám odsávat. V tomle je naše mudra v pohodě.

Rozumná žena :palec: .....

• Citovat
  • Upravit
12262
30.8.11 11:10
byron píše:
MUFICE píše:
byron píše:
No, tak mě sestra upozornila, at si dávám pozor na doktorku- u nás je dětská strašná káča, byla npříjemná, na mě tolik ne, ale porstě dudlíky se musely schovávat a slyšela jsme scénu, kterou ztropila apod.....I kvůli kojení- když to nešlo.....
Tak to bych asi něco řekla, kdyby na mě ječela. V nejhorším případě bych podepsala revers a šupky domů
od těch čarodejnic :-)

No, já se pak bavila s jednou matkou, ta mi říkala, že se tam právě s ní dost hádají- měly problémy s kojením…
Paní doktorka dělá hodně velký problémy, mně naštěstí ne.....No, kdyby ano, šla bych do hádek, jako třetimatka už jsem taky věděla co a jak a rozhodně bych si už nic nenechala líbit......

Je to přesně ten typ kojíci fanatičky, co nechce dávat dětem UM…Nebo bojujue i proti odsávání, protože se MUSÍ kojit z prsa!

Hrůůůza

tak přesně tenhle typ kojošikany jsem měla v porodce, už na prohlídce porodky v těhu nás se vztyčeným prstem upozorňovali že absolutně nesmíme mít dudel sebou, pak jsem pochopila proč, tam se prostě nekojit nesmí i kdybyste měli zdechnout vy či dítě tak od nich se nekojící neodchází!! nedej bože říct slovo umělko či dudel!! ale vím že pak holky přišli domů a dudlíka normálně dali a jejich pediatr to pak už neřešil, moje díky bohu byla v pohodě natolik že neřešila ani umělko akorát že malá jak byla v začátcích bez dudla tak už ho pak nechtěla což mě čímdál víc se.e!!! :cert: kdybych šla ještě někdy rodit tak jedině s krabicí sunaru a dudlíkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
30.8.11 11:11

Jo a že by mi dala vzorky mlíčka ať nemusím kupovat, ale že všichni propagují kojení tak dávají až dvojku na vzorek. Že mě zkusí sehnat. Rozčilovala se, prý proč když kojení nejde a nenímlíčko proč by maminky neměli mít doma něco pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
30.8.11 11:11
martulkasloník píše:
janinka4444 píše:
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme :-)1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka :lol:
ale no tak :-D něco na tom asi je ale já třeba začala s dudlíkem proto že syn ho neměl našel si palec a má ho,sice vyjímečně,ale do dnes. Palec neuříznu,ale dudlíka můžu sebrat! Navíc cucání palce taky může narušovat růst zubů.
právě u nás to samé, v porodce bylo slovo dudlík zakázané tak jsem s tím pocitem toho že je dudel jedovatý žila prvních asi 14 dní, pak ale jsem chtěla dát dudlíka, za prvé mě do toho nutili babičky a za druhé se mi to prostě líbilo ale už je nechtěla, nakupovala jsem další a další značky dudlíků a nic, jen tu hnusnou kytičku za pár kaček chtěla a i tu po 2 dnech začla odmítat, takže nakonec jsem se s tím smířila s pocitem že aspoň bude mít krásné zuby a bla bla prostě vše co jsem o škodlivosti dudlíku všude poslouchala ale výsledek je takový že začla být závislák na palci, má ho v puse nonstop a nejsem schopná jí to odnaučit a tak závidím kamarádkám jak vyhodí dudel a hotovo,my budeme na palci asi do puberty!!!!!! :cert:

no právě kluk ho taky za žádnou cenu pak už nechtěl a teď je to docela problém,zuby má sice v pořádku,ale co s tím palcem nevím,zvláš´t když o tom vlastně neví že to dělá. Zlatej dudlík!!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
30.8.11 11:13
EvaG píše:
Jo a že by mi dala vzorky mlíčka ať nemusím kupovat, ale že všichni propagují kojení tak dávají až dvojku na vzorek. Že mě zkusí sehnat. Rozčilovala se, prý proč když kojení nejde a nenímlíčko proč by maminky neměli mít doma něco pro jistotu.

tak to máš supr doktorku, já sehnala stejnou díky, měla jsem totiž malou nahlášenou k dr. který byl pověstný tím jak se k nekojícím maminám chová jak k onuci takže jsem utíkala rychle jinam a dr. mi sama řekla že je důležité jestli mimi roste a je spokojená mamina nic víc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
30.8.11 11:24

My jsme začali dudlíkovat někdy kolem pěti týdnů, taky jsem byla masírovaná tím, že dudlík v žádném případě nemám dávat, že bych tím zničila sací reflex. :think:
Když jsem dudel dala, tak jej z počátku odmítal, naučil se na něj trošku později, ale dlouho mu to netrvalo. :mrgreen: :mrgreen:
Na začátku mu bylo jedno jaký druh dudlíku má, ale velmi brzo se specializoval jen na druh MAM. Ty máme do teď. Dudlík jsem vávala vždy jen na spaní, normálně během dne ho nemá. Teď k tomu, kolik jich máme.. :-) Udržujeme stálý počet třech dudlíků, jeden zlikviduje, hned se snažíme ho nahradit, aby jsme měli počet 3. Máme tři z prostého důvodu, když usíná, má jeden dudlík v pusince, jeden dudlík v pravé ručičce a jeden dudlík v levé ručičce. :mrgreen: :mrgreen: Je tak nejspokojenější. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.8.11 11:42

My máme jen jeden který dostal hned v porodnici žáden jiný absolutně nechce.manžel ho na procházce ztratil a musel ho jít ve 22hod hledat protože jinak by jsme asi neusli :lol: :lol: :lol: ale jinak ho používáme fakt jen při usínání a to už taky moc ne jinak vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
30.8.11 12:12

Tak mi začal malý vyžadovat dudlík v 10ti měsících!!! našel nějaký v hračkách a už to bylo. Dneska ho má jen na spaní. A máme jen jeden, když jsme jich měli víc,tak se vždycky poztrácely.Ale ztratil se první,našel se druhý a tak nastřídačku. Aktuálně máme jen jeden a už si říkám,že ho je třeba vyměnit. Držáky máme dva,ale nepoužíváme je téměř nikdy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.8.11 13:31
BohunkaP píše:
Sedm - protože mne nebaví v noci pátrat v postýlce a okolí. :mrgreen:

stejně. respektive syn pátrá sám, tak aby to měl snažší. Dcera 4. V domácnosti tedy 12 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
30.8.11 13:41
Alpaka píše:
BohunkaP píše:
stejně. respektive syn pátrá sám, tak aby to měl snažší. Dcera 4. V domácnosti tedy 12 :lol:

Sedm a čtyři je jedenáct :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :hug:

U nás to samostatné pátrání vázne na miminkovské postýlce, ve které kluk ještě spí - pokaždé mu propadají šprušlemi ven a ozve se zoufalé „mamíí, Mája dudu bum“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.8.11 14:11
BohunkaP píše:
Alpaka píše:
BohunkaP píše:
stejně. respektive syn pátrá sám, tak aby to měl snažší. Dcera 4. V domácnosti tedy 12 :lol:

Sedm a čtyři je jedenáct :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :hug:

U nás to samostatné pátrání vázne na miminkovské postýlce, ve které kluk ještě spí - pokaždé mu propadají šprušlemi ven a ozve se zoufalé „mamíí, Mája dudu bum“ :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :zed:
My měli mantinely okolo celé postýlky. Občas je zkoušel vyhazovat schválně, asi před 2 ma měsíci. Sesbírala jsem je jednou, jasně řekla, že znovu už je neseberu. Vyházel a musel usnout bez nich. Už nikdy nevyhodil ani jeden.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
30.8.11 14:16

Tak vidím, že jsme žabaři. My měli na dvojčata tak 10-12 kousků max., minimálně 3 na každou, právě kvůli hledání a nalézání ztracených.
Co se nasazení dudáků týče, Maty jako „kolikář“, jak jsme mu říkali, ho dostal týden po porodu, kojil se do 13 měsíců a sací reflex měl jak drak. Po této zkušenosti jsem dala holkám dudáky po příchodu z porodnice, ono s dvojčaty jde hrdinství stranou, a ani jim to sání nezkazilo, normálně jsme půl rok kojili plně a do 14 měsíců s příkrmama, takže k tomu, jak to sání kazí jsem skeptická. Resp. už poznám, jestli dítě hezky saje, a pak myslím je to fuk, spíš by to asi kazila lahev, to jsme ale nikdy nezkusili.

• Citovat
  • Upravit
1212
30.8.11 14:31

Čtyři. Všechny NUK. Dva, oranžový a zelený bez držátka, v postýlce. Druhé dva, průhledné s držátkem, v tašce u kočárku. Ale ty už vlastně skoro nepoužíváme, v kočárku spí tak jednou měsíčně.
Naštěstí má dudana jen na usnutí, pak ho vyplivne nebo mu ho vyndám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.8.11 14:51

Šňůrky na dudlíky máme dvě. Jednu na dudlíky s ouškem, jednu na dudlíky s knoflíkem) Oba jsou nejoblíbenější hračkou. Pokud nejsou připnuté na oblečení, cucá vždy tu připínací část a na dudlík kašle:-)

EvaG píše:
martulkasloník píše:
brumdinka píše:
Ani jeden, dudlíka nepoužíváme :-)1.) kojené děti by je mít neměli - narušuje mechanismus kojení + může narušit zdravý růst zubů
2.) nebudu v dítěti pěstovat závislost už odmalička
3.) stejně ho nechtěl
4.) absolutně ho nepotřebuje
no na to jsme čekali až nám nějaká supr matka řekne proč nemít dudlíka :lol:

JSem taky čekala cose ozve maminka, s těmito argumenty, ale má to krásně naučené, že???
My zatím dva, ale potřebovala bych jich víc. Ale máme ty lovi a nejsou moc levné a u nás je nemají a vždy když jedeme na rehabku zapomenu koupit. Většinou také sladuji s oblečením.

Ted by k tomu byl dotaz KOLIK MÁTE DRŽÁKU NA DUDLÍK??? Taky sladujete??? Já se teda snažím. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.8.11 15:10

Mam zatim 10. A to se mala jeste nenarodila. Chystam se na lovi, jestli je tu prodavaji :mrgreen: .
Jinak prvorozena mela tak kolem 15 ti dudliku a to dudlala az tak kolem 3 mesice a jen na noc, vyhodila ho hned jak usnula a zoubky ma pekny :mrgreen: , jsem dudlikovej uchyl. Chlap me uz zastavil, prej 10 staci, ba ne , nestaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí