Kolik stojí účetní?

162
8.5.21 08:43

Kolik stojí účetní?

Ahoj všem,
ráda bych znala váš názor. Potřebuji si sehnat účetní (zřejmě to bude on-line) a nemám představu, jaká cena za službu je dobrá, nebo už drahá. Nikdy jsem s žádnou účetní nespolupracovala. Účetní by mi mohla měsíčně podávat daňové přiznání a vést evidenci pro OSVČ, faktur bude z počátku jen pár za měsíc.

Zatím mám nabídku od jedné účetní:
cena za 1 doklad 15 Kč, přiznání k DPH 500 Kč, daň z příjmů F. O. včetně přehledů 1.300 Kč.

Jiná má zase nabídku 17 Kč za 1 položku. To je zřejmě něco jiného, než cena za doklad?

Je tu někdo, kdo by mi přiblížil, kolik platíte účetní vy? ať se mám čeho chytnout…

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35733
8.5.21 08:59

Od té první to je celkem dobrá cena. Za přiznání F. O. se málokdy dostaneš pod 1.500 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.5.21 09:09

Obě nabídky jsou dobré, u nás se platí o něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.5.21 09:31

Obě ceny jsou fajn. Levnější bych ani nehledala, protože tam už nemusí být taková kvalita. Položkou buď myslí také doklad nebo pak je ještě cena na řádek v účetním deníku, ale to by účetní napsala. Pohlidej si smlouvu a termíny do kdy máš doklady dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
8.5.21 11:00

Asi máte pravdu, drahé nejsou. Ale mě teď došla jedna věc, že já budu muset podávat daň. přiznání každý měsíc. Čili měsíčně bych platila účetní cca těch 500 Kč, co si za to přiznání obvykle berou. Na mě jako začátečníka, který zatím nebude mít skoro žádné příjmy, to bude asi moc. Přemýšlím, že bych si ze začátku to přiznání dělala sama a účetní si vzala až podle výsledků…
Holky, je těžké zvládnout to přiznání k DPH sama? o jaký formulář se vůbec jedná?
všem hezkou sobotu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.5.21 11:07
@Bianca39 píše:
Asi máte pravdu, drahé nejsou. Ale mě teď došla jedna věc, že já budu muset podávat daň. přiznání každý měsíc. Čili měsíčně bych platila účetní cca těch 500 Kč, co si za to přiznání obvykle berou. Na mě jako začátečníka, který zatím nebude mít skoro žádné příjmy, to bude asi moc. Přemýšlím, že bych si ze začátku to přiznání dělala sama a účetní si vzala až podle výsledků…
Holky, je těžké zvládnout to přiznání k DPH sama? o jaký formulář se vůbec jedná?
všem hezkou sobotu :kytka:

A ty budeš dobrovolný plátce DPH? Nebo počítáš, že budeš mít hned takový obrat? 500,– měsíčně za účetní rozhodně není moc. A fakt bych si DPH sama nedělala, zvlášť když mas nulové zkušenosti. Ano vypnit formulář na webu zvládne i cvičená opice, ale tu práci a hlavně znalosti za tím už vetsina lidí nevidí. A pokuty od FU nejsou zrovna malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35733
8.5.21 11:10
@Bianca39 píše:
všem hezkou sobotu :kytka:

Jmenuje se to přiznání k dani z přidané hodnoty. https://adisepo.mfcr.cz/…m_uvod.faces?…
Záleží co máš za plnění. Jestli jen nákup a prodej tak je to víceméně o tom vyplnit 2 řádky. Ale musíš taky vědět co si můžeš uplatnit a co ne. A proč jsi měsíční plátce, to máš takový obrat když píšeš že by to bylo pár faktur měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
8.5.21 11:20

Já jsem se musela přihlásit jako identifikovaná osoba…a tam je povinnost odvádět DPH každý měsíc… žádný obrat právě ještě nemám, uvažuju tak, že budu ráda, když si třeba za měsíc ze začátku vydělám těch 500 Kč…a tím pádem jestli se mi hned na začátku vyplatí tu účetní platit, když bych jí 500 Kč platila za to přiznání…
neberu to tak, že je to drahý, ale tak, jestli to má jako hned cenu…
asi to udělám tak, že si zaplatím daňový poradenství (cena 300 Kč/hod) a tam by mi paní mohla vysvětlit, jak to DPH a vše okolo evidence zvládnout sama…
co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.5.21 11:33
@Bianca39 píše:
Já jsem se musela přihlásit jako identifikovaná osoba…a tam je povinnost odvádět DPH každý měsíc… žádný obrat právě ještě nemám, uvažuju tak, že budu ráda, když si třeba za měsíc ze začátku vydělám těch 500 Kč…a tím pádem jestli se mi hned na začátku vyplatí tu účetní platit, když bych jí 500 Kč platila za to přiznání…
asi to udělám tak, že si zaplatím daňový poradenství (cena 300 Kč/hod) a tam by mi paní mohla vysvětlit, jak to DPH a vše okolo evidence zvládnout sama…
co myslíte?

Takže máš nákup/prodej? S tou identifikovanou osobou bych radeji DPH svěřila účetní. Ale to co píšeš není špatný nápad. Domluv si konzultaci a proberte možnosti. Ono jen vyplnit formulář je snadné, ale věci za tím občas dají zabrat i zkušeným účetním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
8.5.21 11:49

Ještě musíš každý měsíc kromě Přiznání k DPH posílat Kontrolní hlášení. Jedině kdybys neměla v tom měsíci žádné plnění ani náklady, tak se kontrolko neposílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
8.5.21 12:16
@Bianca39 píše:
co myslíte?

Proč ses musela přihlásit jako osoba identifikovaná k dani? Budeš spolupracovat s FB nebo s Google? Co máš za činnost? Klidně do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
8.5.21 12:42
@K2 8611 píše:
Proč ses musela přihlásit jako osoba identifikovaná k dani? Budeš spolupracovat s FB nebo s Google? Co máš za činnost? Klidně do SZ.

kvůli přijetí služby ze zahraničí - zprostředkování obchodu přes mezinárodní prodejní portál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák