Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Michaela23 píše:
No já nekupuju, protože na to neníprvní zaplatit platby, nakoupit jídlo, pak oblečení pro děcka a nakonec jestli zbyde, tak pro sebe. Teď bych potřebovala koupit aspoň 1 rifle, protože už mám jen 1 poslední, jarní bundu a nějaké boty. No nevím, kdy to nakonec koupím.
Mám to stejně ![]()
@Michaela23 píše:
No já nekupuju, protože na to neníprvní zaplatit platby, nakoupit jídlo, pak oblečení pro děcka a nakonec jestli zbyde, tak pro sebe. Teď bych potřebovala koupit aspoň 1 rifle, protože už mám jen 1 poslední, jarní bundu a nějaké boty. No nevím, kdy to nakonec koupím.
Tak tak, jsem na tom podobne.Taky bych potrebovala spoustu veci, chtela bych byt na jaro hezky obleceni, ale prednost maji deti
Je pravda, ze na sebe hodne kupuju v seku, nejen ze vyberu, ale jeste me to bavi ![]()
No a to je právě to, že mě je blbý chodit pěkně oblíkaná, když vím, že na to opravdu někdo nemá. A pak si připadám, jako že se ukazuju. No jinak holky, jste fakt fajn a přeji, abyste měli penízky na nějaký pěkný oblečení. Prostě to nebudu řešit, já na té mateřské fakt blbnu
a řeším všechno
Tak já momentálně utrácím jen za kosmetiku a barvu na vlasy(600,– měs.) Oblečení si teď nekupuji, protože mám pořád 5 kilo nahoře a pohled do zrcadla v kabince mi fakt nedělá dobře
. Naštěstí se vejdu do starého. Alespoň ušetřím. ![]()
Za rok tak cca 4-5tis, někdy víc když potřebuju boty
.. teď jde všechno do dětí a já když už nakupuju, tak to nejnutnější.. ale určitě si nekupuju každý měsíc něco na sebe.. k holiči taky tak 1-2× ročně..
@Litta píše:
Podle mě nezáleží na utracené částce, ale na poměru k celkovému příjmu/běžným výdajům. Někdo utratí 2000 a je to moc, někdo 20 000 a ztratí se to.
Přesně ![]()
@Anonymní píše:
No a to je právě to, že mě je blbý chodit pěkně oblíkaná, když vím, že na to opravdu někdo nemá. A pak si připadám, jako že se ukazuju. No jinak holky, jste fakt fajn a přeji, abyste měli penízky na nějaký pěkný oblečení. Prostě to nebudu řešit, já na té mateřské fakt blbnua řeším všechno
A proc by ti to melo byt blbe??Pokud na to mas, tak bez a kup si c se ti libi
ja bych se teda na nikoho neohlizela. ![]()
@Anonymní píše:
No a to je právě to, že mě je blbý chodit pěkně oblíkaná, když vím, že na to opravdu někdo nemá. A pak si připadám, jako že se ukazuju. No jinak holky, jste fakt fajn a přeji, abyste měli penízky na nějaký pěkný oblečení. Prostě to nebudu řešit, já na té mateřské fakt blbnua řeším všechno
proč? hele pokud na to máš, tak si klidně kupuj, já mít nějaké prašule navíc tak jsem v obchodě s oblečením furt
Taky bych chtěla chodit hezky oblečená a udělat si třeba každý měsíc nějakou tu radost pro sebe
Zrovna čekám až manželovi příjdou vrácené daně za děti a vyrazím do krámu
![]()
Teda..na starší komentáře jsem neměla žaludek…my teda děti nemáme, já si občas zajdu zacvičit a oblečené si koupím jenom když ho potřebuju..můj utrácí ještě míň. Měsíčně si někoupíme někdy vůbec nic, ale občas si někam zajdem na pivo, večeři nebo kino. Když to ale zprůměruju, veškeré srandičky nás vyjdou tak na 500,– měsíčně každého. ![]()
Každý utrácí za své osobní potřeby co má ve svých možnostech na účtě, ale aké i podle toho jak to považuje za důležité.
Znám spoustu, kteří třeba mají hoooodně peněz, ale maminka si na sebe nic nekoupí, nezajde ke kadeřníkovi, prostě to nepovažuje za důležité, přesto její kožené sáčko vypadá dobře či její přírodní barva vlasů také. Důležité je, jak se člověk sám cítí a zda je spokojený. Také chodit v čistém a vyžehleném. Holt každý máme jiné možnosti a priority.
Jako svobodná jsem takéž nakupovala, všechno jsem musela mít, s příchodem první rodičovské dovolené, tím i velké snížení mého příjmu jsem musela omezit hodně věcí tak jako většina z nás. Přesto si radost udělám občas nějakou halenkou, botami a tím co nutně potřebuji si opravdu koupím. Chci se cítit dobře. Když jsem neměla šla jsem na brigádu. Naučila jsem se také jinak nakupovat, hlavně od známých aukrařek, na aukru i MMB kde objednávám i nové věci, ale mnohem levněji jako třeba Adidas kalhoty nebo nové HM z UK či botičky Pegres pro malou. Zrovna onehdy jsem měla super kup pro sebe a to skoro nové kotníčkvé botky na klínku z Rena jen za 180Kč. Teď se chystám na nějaké jarní za peníze co jsem dostala k narozeninám. neboť v tomto případě bych peníze dala do jídla a měla prd.
Takže holky kdo na co máte utrácejte, kdo nechcete tak nemusíte, vždyť je to hlavně na nás v čem se cítíme fajn a zda nám tento šatník vyhovuje, nikdo Vás nemůže odsoudit ![]()
@hvězdička25 píše:
Co se týče podpsenek?Sedí mi ty z tesca a tam je mají i za pěkné ceny,takže podprda za 150kč není problém a v ca to samé 2 kusy /200kč a padnou perfektně…doma v podprdě moc nechodím a 3-4 slušné mám vždycky + nějaké ty kraječkové,ale ne za tisíce
Sorry za tu rypavost, ale to mas tak velikost 0-3 ne?
Ja teda na sebe nikdy za tuhle cenu podprdu nesehnala aby byla kvalitni a zaroven pohodlna… Taky teda nemam nulky, ale co bych za ne dala ![]()
@lenoska.lina tak taaak…podprda pod 500 se na mě sehnat nedá…a to ještě nemám děti
@lenoska.lina píše:
Sorry za tu rypavost, ale to mas tak velikost 0-3 ne?Ja teda na sebe nikdy za tuhle cenu podprdu nesehnala aby byla kvalitni a zaroven pohodlna… Taky teda nemam nulky, ale co bych za ne dala
Ahoj, proč rýpavost, mám košíčky B a jsem spokojená
Záda mě nebolí, můžu běhat bez toho, aby mi lítaly…naopak lituji každé více obdařené ženy, musí to být mazec.
Pokud na to máš, neřešila bych a koupila si co chci, když by pak ty penízky nescházely, určitě bych se neřídila podle toho co kdo na vesnici říká. Jinak nechci vzbuzovat lítost, že nám holt peníze nepřebívaj, nějak bude a já věřím, že jednou bude líp, až třeba splatíme auto a já se po rodičáku vrátím do práce