Kontryhelový čaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
25.5.14 09:22

Ahoj ja jsem se s manželem snažila o druhé dite 3 mesice a nic, pak jsem zacala pik kontryhelový caj od prvního dne ms az do ovu a dneska jsem pravdepodobne v 5tt :) zabral okamzite :) taky jsem to pojistila dalšími radami co jsem vyčetla na netu jako par dni před ovu jsem jedla grapy a asi 5 dni po ovu jsem jedla ananas, nevim jestli to mělo uplne vliv al
e jsem tehotna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
26.5.14 07:05

@saras
Ahojda, tak to gratuluji. :) My jsme se minulý týden začali snažit po revizi. Tak moc bych chtěla, aby se už zadařilo…snad kontryhel pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.14 18:35

Holky, prosim Vas, jak se presne pije kontryhelovy caj? Jsem par tydnu po spontannim potratu a nekde jsem si precetla, ze kontryhel je zenska bylinka. Vcelku mi i chutna, ale cetla jsem, ze se ma pit jen do ovulace. Po potratu jiz probehla jedna menstruace, ale ovulaci spolehlive nepoznam (test jsem si nedelala) Co se stane, kdyz budu kontryhel pit cely cyklus? Otehotnela nektera z vas diky nemu? Dekuji moc za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3305
12.11.14 19:06

@s-l-u-n-e-c-n-i-c-e :mavam:, pije se prý jen do ovulace, pokud nevíš, kdy je, tak si to dle své prvidelnosti MS vypočítej-měla by být přibližně uprostřed.
Já ho po „porodu-potratu“ taky pila, když jsem začala, došla mi MS, pak jsem s ním přestala, ale MS byla děsně silná, tak jsem zas začala a MS se srovnala do běžného krvácení. Pak jsem pila do ovulace (vím kdy byla, byla jsem na KO po 6ti nedělí a dr. to poznala dle UTZ) a další MS mi už nepřišla, otěhotněla jsem. Jestli mi pomohl kontryhel nevím, ale já mu věřila, že pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.14 19:45

@Eiculinka já mu taky věřím a i mi docela chutná, ale jsem trochu nejistá, četla jsem více různých názorů… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.3.15 09:51

Vysazení HA, kontryhel a doplnění vitaminů

Ahoj holky :mavam: Téměř po 6 letech jsem vysadila HA, plánovala jsem to sice až za měsíc, abych dobrala všechny prášky, ale už jsem kvůli HA měla tolik problémů, které se zhoršovaly, že už jsem toho měla vážně dost! Neptám se teď na nic z důvodu otěhotnění, to plánuji až za déle, ale chci si do té doby srovnat cyklus a doplnit všechno, co mi chybí, abych mohla pak předcházet zbytečným problémům. Četla jsem o kontryhelovém čaji, jestli jsem to správně pochopila, měl by pomoci upravit cyklus. Dnes mám teprve ms, která je ještě umělá po HA, takže zatím nevím, co to s mým tělem udělalo. Spíš si myslím, že mi to nadělalo určitě paseku a ms jsem pravidelnou neměla ani před HA, takže se chci zeptat, jestli můžu začít pít kontryhel hned a po jak dlouhou dobu, aby mi třeba dobře nastartoval konečně můj přirozený cyklus? Doufám, že tím nic nezkazím. Dále je také známo, že po vysazení chybí tělu mnoho vitaminů. Taky nevím, zda stačí je brát pouze jednou denně nebo jak. Ráda bych doplnila, A, B, E, zinek a hořčík, něco z toho musím ještě dokoupit. Ale zajímalo by mě, jestli nemáte ještě i nějaké další tipy, které jsou po vysazení HA žádoucí? Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.3.15 09:55

@Dee2 URCITE DOPLNOVAT VE VELKEM!! HORCIK:(MAGNESII LACTICI) a B6.kontryhel muzes hned :kytka:

• Citovat
  • Upravit
33
30.3.15 10:01

@KackaDoup Super, děkuji. A ta magnesia lactici, to je něco speciálního? Omlouvám se, ale moc se v tom zatím neorientuji. Dříve jsem jeden čas brávala Magne B6, což je kombinace hořčíku a vitaminu B6, tak jsem si říkala, že bych mohla opět koupit, ale ráda se nechám poučit. :) B6 + další druhy vitaminu B mám doma i samostatně, tak je mi v podstatě jedno, co dokoupím do sbírky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.3.15 10:02

@Dee2 zbytecne strasne drahe…protoze je potreba aby jsi toho brala vic.. ;)pokud nemas mthfr mutaci, tak doporucuji becko brat v celem komplexu a nejlepe forte.

• Citovat
  • Upravit
33
30.3.15 10:08

@KackaDoup Jsem úplně mimo, mthfr mutace ani nevím, co je. :roll: HA jsem brala od 16 do teď, a prohlídky na gyndě byly vždy ok, nějaké větší potíže jsem nikdy neměla, spíš až teď ke konci problémy kvůli HA. Takže pokud je něco v nepořádku, nejspíš vyjde najevo až v následující době. A kolikrát denně se ty vitaminy berou, stačí 1×? A ten kontryhel se vlastně pije po jakou dobu (několik týdnů, měsíců)? Abych to neužívala špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.3.15 10:56

@Dee2 MThfr je krevni mutace, cili zmena genu a telo, ktere je takto postizeno nedokaze vyuzit B6,B9 B12…musi je dostavat v upravene forme…u nas lze sehnat jen femibion s nastepenou listovkou. ;)kontryhel nemazadnou kontraidikaci, muze s epit neomezene…muzes udelat treba za tri mesice pak pauzu. ;)Horcik by se mel dodavat dozivotne…a B complex taky nemuze nikomu uskodit, beru odpoledne..navecer.

• Citovat
  • Upravit
562
30.3.15 11:29

@Dee2 muzes zkusit C-to by melo odstranovat vedlejsi ucinky po lecich. Urcite doplnit B-2,3,6,12. A pak zinek a horcik.
Kontryhelogy caj urcite, zacni hned. Muzes ho pit nekolikrat denne a nejlepe do ovulace. Po HA muzes zacit pit prvnich 14 dni (od zacatku mens.) a pak pauza. Pak treba tri dny pred „ocekavanou“ menstruaci pit hermankovy caj. Dobry je i koprivovy caj, ten cisti krev. Lepsi jsou sypane caje…klidne si muzes zkusit koupit nejakou smes a nebo si namichat svoji. Kombinace, ktera neuskodi - kontryhel, mesicek lekarsky, kopriva a treba trochu trezalky nebo medunky.
Taky me HA delala hodne spatne. Vystridala jsem snad deset druhu. Zkus na tri mesice bylinky a vitaminy, a kdyz to nebude ok, tak zajdi na gyndu. Bylinky pak nevzdavej budou doplnovat leky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.3.15 12:56

@Mainada Jé, skvělý! Děkuji za rady. Určitě si sypaný kontryhel a hořčík dojdu odpoledne koupit. Kouknu se, jestli tam nebudou mít ten kontryhel třeba i s kombinací, těch ostatních bylinek, které jsi zmínila. Zbytek mám doma, ale neužívala jsem to nijak pravidelně. Přesně tak to plánuji. Myslím, že pokud bude vše v pořádku, tak by se to za ty tři měsíce mělo srovnat, jestli ne, gynekoložku navštívím. Budu jen doufat, že nebudu muset. Ale asi by to byl zázrak po tolika letech braní. :roll: No, nechám se překvapit, teď chci udělat všechno pro to, aby se vrátilo moje tělo do normálu za pomoci bylinek a vitaminů, než abych do sebe musela cpát další hormony. Snad to aspoň trošku pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
17.5.15 21:36

Kontryhel po porodu

Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli jste pily kontryhel i po porodu? Mám 2 měsíce od porodu a malého plně kojím, menstruaci jsem zatím nedostala a ani mi zatím nějak nechybí. :) Kontryhel má upravovat cyklus a bolestivost menstruace, tak bych ho začala pak ráda pít, ale nevím, kdy začít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
17.5.15 21:41

Já si ho po porodu přidávala do směsi, při kojení by prý vadit neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí