Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pijete čaj pouze od MS do ovu? Řekla vám k tomu něco lékárnice?
Já jsem tenhle měsíc začala, ale začala jsem taky měřit BT a buď mi kontryhel udělal anovulák (což je podle mě fakt blbost
), nebo to spíš neumím měřit, protože podle „nadrženosti“ jsem ji teď někdy předevčírem zaručeně měla.
No ale vždycky mi od ovu rostou prsa a hrozně bolí a teď nic, i když dle přítele větší jsou. Tak uvidím, jsem zvědavá. ![]()
A pila bych to od 1 do cca 14 DC, ale taky si nejsem jistá, jak ten konec vyčíhnout. To chce asi vyzkoušet, zda to postupně hne s ovulací a podle toho posunout do kdy pít. Mně v bylinkářství řekly (dvě ženy
), že je škoda, že se o kontryhelu moc neví, že je to nejlepší přítel ženy a měly by ho pít od dospívání všechny. ![]()
@gabi.design Ježiš, i přes kondom, tak to nechápu, to jste si museli nějak „hrát vedle“, ne?
Vždyť to je nelogický.
Ale jestli to vyřeší naše věčné dohady, zda se do toho vrhnout po hlavě, nebo způsobně několik let čekat, tak to abych to spíš přestala pít. ![]()
@gabi.design Mně ten můj pořád tvrdí, že takovýty „kapičky“ prostě nemá, že by to cítil. No už rok se to zatím potvrzuje, jen na začátku to (ne)vyšlo, ale taky to nedopadlo dobře (bohudík i bohužel
), ale to jsme pak označili za technickou chybu „po“ a už si na to dáváme pozor. ![]()
Tak to jsem zvědavá no, aspoň že já jsem částečně z obliga - čas na nandání určuje on a dušuje se, že to pod kontrolou má.
A to ví, že já bych dítě brala hned a čekat tu chce hlavně on. ![]()
Každopádně jak se mnou zamává kontryhel, to je teď akutálnější. ![]()
OT: Nevíš o dobrý diskusi o měření BT v puse? Asi na to kašlu a přejdu ke klasickýmu měření dole, skáče mi to teď hrozně a ani nevím, zda to dělám dobře. ![]()
@prcekniky no me pomohl po revizi 100% dostala jsem MS po 29 dnech jako obvykle ![]()
bohuzel o rozhozenem cyklu ti nepovim, ale vim, ze si to spousta holek s takovym problemem chvalila
Tak jsem 3DPO, prsa větší jako vždycky v luteálce, ale jako zázrakem nebolí. Tak buď jsem v tom, proto je to jiný
, nebo kontryhel už po prvním měsíci dělá svoje!
Jsem zvědavá, jaká překvapení mi ještě připravil. ![]()
Tak jsem 10DPO a teplota pořád stoupá (ovulace 35,9, potom od 36,2 do dnešních 36,8 nebo 9), měla jste to tak některá před MS běžně? Těhotná se necítím, neměla bych být (a asi by to momentálně s přítelem fakt seklo, zrovna řeší školu a práci a všechno a je rád, že jsem chvíli rozumná a relat. v klidu
). Škoda že to nemohu porovnat s jinými křivkami, měřím teď první cyklus. To jsem z toho jelen. ![]()
@Litta ja jsem na bazalku lina jak ves, takze bohuzel neporadim
http://merenibt.xf.cz/mscyklus.html
zkus tohle, hned nahore je modry odkaz na BT graf tehotne a netehotne zeny
@Freetibet Já vím, ta stránka je dobrá, ale stejně mi to moc nepomůže, protože měřím poprvý, tak nevím, jak to mívám normálně, člověk by to měl porovnávat sám se sebou. Každá to má jinak, možná že skoro 37 pár dní před MS je u mě úplně normální. Ale jinak jsem úplně „bez příznaků“, tak z toho asi nic nebude, ani si nebudu dělat test. Navíc mně se to dost mění - někdy mám 35 dní, někdy jen 28, tak ještě není důvod panikařit ani z jedné varianty.
Ale bavila jsem se dneska znovu s přítelem a na nějaké velké snažení ještě tak 2, 3 roky počkáme, kvůli mojí škole a i aby se na to víc cítil. To přijde akorát i jemu, tak mám takovou novou naději, trochu jistější plány a jsem veselejší. Už jsem se po tom SP dala docela dopořádku zase, takže to teď beru víc v klidu. ![]()
A ty teď budeš rovnou taky zkoušet, nebo kolik si dáte na „regeneraci“? ![]()
@Litta my jsme zacli zkouset uz po prvni ms, doktori mi to dovolili a mam takovy pocit… uvidime, testovat budu pristi tyden, mam temer stejne priznaky jako pri prvnim, ale nechci nic zakriknout
@Freetibet Tak uvidíš, ono to přijde samo, radši vydrž co nejdýl netestovat, stejně to tím neurychlíš/neovlivníš. ![]()
Se máš, že už jste dost zabezpečení a i muž rozhodnutý, že takhle můžete s radostí očekávat, já se na tu fázi tak hrozně těším, už aby to bylo. ![]()