Kontryhelový čaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24603
30.9.11 14:47
chuanitka píše:
1simona1 píše:
ahoj holky.. rada bych obzivla tuto diskuzi a zeptala se jestli mi kontryhelovycajik pomoze ja pri namdernem krvaceni…-mesic v kuse :pocitac:
:zed: :zed: :zed:
Já ho teda chválím kudy chodím, po porodu jsem mívala MS třeba deset dní a po kontryhelu se mi hodně zkrátila. Mé tři dny (před otěhotněním) to teda nejsou, ale je to lepší :)

a od kdy do kd yho mam teda pit??? nevadi ze jsme zacala aj pocas menstruace??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.9.11 22:47

Většinou se pije od prvního dne cyklu, tedy od prvního dne menstruace až do ovulace.
Ale já ho někdy piju pořád, myslím, že to ničemu nevadí.
Vyzkoušej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.9.11 22:49
Raduš 333 píše:
Kontryhel je nejvýznamnější bylinkou pro ženy, protože výborně působí na všechny „ženské“ nemoci. Uznávaný švýcarský léčitel Künzle tvrdil, že kdyby ženy hojně užívaly kontryhelový čaj v průběhu celého života, od puberty až po ukončení klimakteria, dvě třetiny všech „ženských“ operací by nebyly nutné. I známý český léčitel Josef. A. Zentrich považuje kontryhel za jednu z nejpřínosnějších bylin pro zdraví ženy. Pomáhá při menstruačních poruchách a bolestech, výtoku. Tlumí nadměrné krvácení při menstruaci a zároveň tlumí bolestivost a příznivě ovlivňuje psychiku, což kontryhel předurčuje i pro zmírnění těžkostí souvisejících s přechodem a klimakterických obtíží. Má příznivý vliv na růst děložní sliznice, upravuje menstruační cyklus - při snaze o otěhotnění se pije v první polovině cyklu do ovulace. Pro upravení mentruace a zmírnění bolestivosti a krvácivosti se pije v druhé polovině cyklu. Také při oslabené nebo slabě vyvinuté děloze, kterou výrazně posiluje, a tím zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění. Pro udržení plodu v těhotenství se pije od ukončeného 3. měsíce těhotenství. I v případě, že žena začne v těhotenství slabě krvácet, často pomůže tento čaj, v tom případě ještě s přidáním tuřínu, kokošky pastuší tobolky, přesličky, které pomáhají při zastavení krvácení. Kontryhel je velmi prospěšný zvlášť po porodu, kdy napomáhá zavinutí dělohy, hojení a proti krvácení, stejně tak i pro kojící matky, neboť zlepšuje kvalitu mateřského mléka, podporuje jeho tvorbu a vylučování.

Aha, tak tady Raduš píše, že na úpravu cyklu od ovulace do menstruace, tak se v tom vyznej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.11.12 19:24

Ahojky holky dneska jsem začala pít korhylový čaj a nevím jestli je to jedno který piju já jsem si koupila sačkový tak jsem zvědavá ráda bych už byla těhotná a nejde nám to tak jsem zvědavá jestli to bude působit :) ráda bych kdyby my někdo napsal jaký čaj pije děkuji verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
7.11.12 19:39

@verjos ahoj, ja jdu zitra na revizi, tak uz ho mam nachystany. Co jsem tak cetla, dnes jsem se tomu hodne venovala, nejcasteji pri zkouseni otehotnet doporucuji ho pit od prvniho dne cyklu do ovulace… Ja teda prvni mesic po revizi budu pit cely az do prvni MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.11.12 22:39

Příspěvek upraven 21.06.16 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
8.11.12 08:10

Holky, kde ho koupím? V lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.11.12 12:25

Příspěvek upraven 21.06.16 v 13:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
8.11.12 12:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.11.12 19:56

Musíme čekat když nepomůže šáčkový tak si koupím sypaný uvidíme všichni si ho tu chválí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.11.12 19:57

Tak jak si dopadla po revizi pomoho ti to já jsem na to svědavá :D jak dopadnu já ráda bych aby se ám to povedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.11.12 20:03

Taky jsem si dnes čajík koupila :)pročítala jsem různé diskuze, i na jiných portálech a všude samé pozitivní příspěvky. My se snažíme už rok, ale celou dobu jsme si říkali, že na to nebudeme moc myslet 8) ale včera jako by se ve mě něco zbláznilo a dnes jsem naklusala jsem do lékárny a koupila kontryhelový čaj, kyselinu listovou, zinek a vitamín C, tak jsem zvědavá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
8.11.12 23:26

Holky tak ja jsem ted par hodin po revizi, piju ten sypany, oni vsichni rikaji, ze je lepsi. Tak uvidim, snad pomuze!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.11.12 12:12

Příspěvek upraven 21.06.16 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
17.12.12 13:10

Děvčata, je tu mezi Vámi někdo, komu se po kontryhelovém čaji upravil cyklus? Já ho mám rozhozený po vysazení HA, četla jsem tu, že je prý dobrý, piju ho teprve první měsíc. Tak by mě zajímalo, jestli tu je někdo takový jako já - se stejným problémem, komu pomohl? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí