Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Tak já nemyslela pomoc rodičů. Já jsem taky povinně doma, a holce nepomáhám. Myslela jsem to tak, že to opíšou z prezentací, které učitelé posílají, nebo z učebnice. Možná snad jen matika+čeština - tam je potřeba nějaký to myšlení, tam se všechno neopíše, ale všechny ostatní předměty prostě ano.
edit:,,, pokud to teda někdo nemá úplně na háku a není línej se do té učebnice podívat…
@Aspera píše:
Jak kde. Mě přišel úkol a nenašla jsem tam jedinou věc správně. nemá kdo doma pomoc.
@Anik píše:
Tak já nemyslela pomoc rodičů. Já jsem taky povinně doma, a holce nepomáhám. Myslela jsem to tak, že to opíšou z prezentací, které učitelé posílají, nebo z učebnice. Možná snad jen matika+čeština - tam je potřeba nějaký to myšlení, tam se všechno neopíše, ale všechny ostatní předměty prostě ano.edit:,,, pokud to teda někdo nemá úplně na háku a není línej se do té učebnice podívat…
Dotyčný to nemá na háku, dotyčný na to prostě nemá.
Nebavme se o M, ČJ a cizích jazycích. Jo a fyzika - tam teď mají v devítce nějaký složitý výpočty.
Ale pracovní list do dějáku, přírodopisu apod., no to promiň, to snad zvládne s pomocí učebnice nebo prezentace vyplnit každej. Vidím to u syna kamarádky, normálně trojkař s náběhem na čtyřky, a teď posílá vyplněné PL a dostává jedničky. Opravdu si neumím představit dítko, který by to nezvládlo.
@Aspera píše:
Dotyčný to nemá na háku, dotyčný na to prostě nemá.
@Aspera píše:
Tak v tom případě se teď líp ukážou učitele, co jim jde o to, aby děti něco uměly a ti co jim jde jen o splněno. Já se nyní chystám na prezentace pro každou třídu, kde budu vysvětlovat novou látku a to mám na všechno super učebnice, podle kterých se dá toho naučit hodně. Proto by se mi nelíbilo, kdyby tato práce byla braná jako že nebyla.
Vidim to stejně. Učitelé pracují z domova, připravují hlasové vystupy, prezentace, deti se snaží, rodiče se snaží a ted bum, opakoval by se ročník. Z tohoto důvodu by se mi nelíbilo ani učení o prázdninách. Tak to bych se mohla na vse vykaslat, užívat si s dětmi volný čas a věnovat se v mezidobí jen svým věcem.
@Anik U nás se nevyplnuji pracovní listy, ale vytváří se prezentace, dokumenty, vlastní návrhy a projekty. Syn v tercii, takže jako osmak.
@Kriss Tina Tak hlavně, že nesedíš na ministerstvu školství. To mi odlehlo. A co maturanti, ty chytrá? Těm už zbývalo pár týdnů do uzavření ročníku. Maturity začínají v dubnu.
Nojo gympl, to je vyšší level. ale ta základka…ta je jiná ![]()
@Jana206 píše:
@Anik U nás se nevyplnuji pracovní listy, ale vytváří se prezentace, dokumenty, vlastní návrhy a projekty. Syn v tercii, takže jako osmak.
@Anik píše:
Ročník se doufám opakovat nebude.Mám deváťačku, a to je teprve sranda, jak to bude s přijímačkama. Toho se bojím hodně. Podle mně nebudou, děcka se budou brát podle prospěchu. Holka chce na výběrový gympl, samý jedničky má, ale takových bude asi hodně, a navíc - bude to prostor pro protekci, tak se bojím, že nám to nevyjde.
JInak - mají hodně úkolů, hromadu pracovních listů, který se posílají elektronicky zpět do školy, a učitelé některé z nich známkují. U nás ve škole se hraje na alespoň tři známky za pololetí v každém předmětu, a to se tímto způsobem splní, ve většině předmětů holka už minimálně jednu známku měla předtím. Je to ale fraška, samozřejmě známky z pracovních listů zpracovávaných doma budou vždycky krásné, ale je fakt, že v našem případě už teď na výzu nezáleží.
Podle mě je to dáno v klasifikační řádu, minimálně tři známky z každého předmětu.
@Anik Soused chodí na zakladku do osmičky, zrovna dnes jsem si psala s maminkou, která chodí do práce, jako pedagog volného času se stará o ty deti, jak jsem psala výše, a taky psala že maká, vytváří projekty a prezentace
Vím ale, že všude to není stejně.
No ano, prezentace bude dcera vytvářet dvě /nebo aspoň co vím/, do dějepisu a zeměpisu. Ale jsou to témata zadaná už někdy v říjnu, každej má jiné, postupně prezentované ve třídě. Na dceru zatím řada nedošla, ale zpracovat to musí. Nicméně to nepočítám, to je práce zadaná na celej školní rok, byť u nás se dělá na poslední chvíli.
Teď zkrátka fungují jen na úrovni prezentace zaslaná učitelem a zpracovaný PL od žáka.
@Jana206 píše:
@Anik Soused chodí na zakladku do osmičky, zrovna dnes jsem si psala s maminkou, která chodí do práce, jako pedagog volného času se stará o ty deti, jak jsem psala výše, a taky psala že maká, vytváří projekty a prezentaceVím ale, že všude to není stejně.
@Anik píše:
Nebavme se o M, ČJ a cizích jazycích. Jo a fyzika - tam teď mají v devítce nějaký složitý výpočty.Ale pracovní list do dějáku, přírodopisu apod., no to promiň, to snad zvládne s pomocí učebnice nebo prezentace vyplnit každej. Vidím to u syna kamarádky, normálně trojkař s náběhem na čtyřky, a teď posílá vyplněné PL a dostává jedničky. Opravdu si neumím představit dítko, který by to nezvládlo.
Já jo, mám jich ve třídě několik. Tam i něco přepsat z učebnice je problém. Lehká laborka pro všechny za 1, flákači za 2 a dotyčný s bídou za 4 za snahu. Jsou děti, které na to fakt nemají. A i když k nim sednu a řeknu a kam co tak ono to stejně nejde. Jenže tyhle děti znám a když mi ukážou snahu, tak jim ty 4 na konci nasekám a bude klid.
Myslím, že do škol se půjde až v září… Viděla bych to tak, že nouzový stav se bude prodlužovat minimálně o měsíc a školy pak už neotevřou. Holt děti budou umět míň, svět se nezboří…
@zzuza Pochybuju, ze stat bude ochoten a shopen platit 4,5 mesice OCR.
@Svistice otázka je, zda jej vyplácet bude po celou dobu zavření škol. Změnit to může vždy.
@zzuza píše:
@Svistice otázka je, zda jej vyplácet bude po celou dobu zavření škol. Změnit to může vždy.
No, tim si nejsem tak jista, jak jednou schvali, ze to bude do konce zavreni skol, tak uz to u bezicich ocr nemohou zmenit v neprospech tech, co cerpaji.