Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@gargamelinka klidně napiš a přepošlu
@Aspera nakonec objednám dle rad a taky mne to napadlo že nejspíš pojedou od stejného výrobce. Ono je to celé složitější, naše učitelka je delší dobu nemocná tak ta napsala jen v nejnutnějším případě a zastupující vlastně neznám
Psala bud vytisknout nebo psát do sešitů ale to se Vali tvářila divně, že přece má psát do písanky
. Stejně jí musím objednat paprnické věci, celý den maluje, vystřihuje a zásoby se tenčí ![]()
@hanka.br. píše:
Jani, nevím, jak ostatní, ale já se rozhodně nevášním, prostě o tom mluvíme. Tak jako tak jsem optimistická v tom, že dětem tyhle jejich mimořádné „prázdniny“ nijak vážně neublíží, spíše poskytnou hodně prostoru k přemýšlení a ke změnám. Bude se muset přemýšlet nad tím, jak zajistit takto mimořádnou výuku pro příště - protože si nedělám iluze, že se to nemůže opakovat - a budeme alespoň načas hodně hodně pokorní. Než nám všem otrne:-)
Hani, u nás ta výuka šlape, hlavně u syna, je sice v tercii na viceletem gymplu, ale pořád si ještě plní povinnou devitiletou školní docházku. Kdybychom neměli vice notasu, připojení na net a vše, co píšeš, jsme úplně nahrani
Každý den pracuje celé dopoledne a vcera mu přišly ukoly, co má poslat do neděle. Zrovna teď sedí u Pc a něco spisuje ve wordu. Učitelé to berou jako samozrejmost. Třídní psala hromadný mail, aby to posílali vcas, za pozdě poslany ukol budou pětky.
Ale podle Tvé teorie bych klidně mohla říct, že nemáme pro nej vlastní pc, pristup na net cokoliv. A nikdo by ho nemohl trestat sníženou znamkou? Nereknu, kdyby byl už minimálně v kvinte, na střední, která není povinná, ale furt si plní povinnou školní docházku ![]()
Za minulý tyden mu pristalo 6 známek. Úkoly mu nekontroluji, na to bych se mohla vykvaknout, pokud sám s něčím nepřijde, jen dohlížím, aby poslal v terminu.
Maily chodí detem i nám.
Me se tento přístup líbí, souhlasím s ním a techniku na to máme. Jsem ráda, ze je na výběrové škole. Ale podle toho, co píšeš, na to vlastně nemají pravo? ![]()
Dcery taky makaji. Tak možná i to ovlivňuje můj pohled, že to musí slapat všude. A proto bych pro takové děti a jejich rodiny chtěla co nejmenší dopady
A samozřejmě i pro učitele, hlavně jim patří velký dík
Vsem, kdo k tomu mají odpovědný přístup.
Příspěvek upraven 21.03.20 v 17:29
https://tn.nova.cz/…co-bude.html
Takže asi není kam spěchat a honit doma učivo. Času bude dost na to do toho proniknout.
@neumisa píše:
To si nemyslím, protože tuhle odpovídací akci dělám každé září pro kontrolu, že jsou maily funkční. Takže už tím 2× prošli úspěšně. Chápu, že je jednodušší to hodit na neschopnou učitelku než přiznat, že jsou rodiče, co na to prostě dlabou.
No tak v tom případě s tím už asi nic neuděláš. Já nic na učitele neházím. Já čekala, až se něco objeví na stránkách nebo se mi učitelka ozve. Učitelky z jiných tříd měli třeba napsáno, ať napíšou zpátky na mail a vyjádří se k tomu. Naše tam dala jen úkoly. Pak mi volala, abych jí řekla mail, že bude zadávat úkoly mailem. Zatím mi nic nepřišlo. Ještě ten den jsem se stavila ve škole pro sešity, které jsem neměla doma. Úkoly nemáme zdaleka hotové, ale já byla pořád v práci několik dní. Doženeme to. Můžeš maximálně napsat jim znovu, popř. zavolat.
Asi by nějak komunikovat měli. Já zatím pořád vyčkávám, jak to bude. U nás byly na začátku jarní prázdniny, takže jsme pozadu oproti ostatním.
@Jana206 píše:
Hani, u nás ta výuka šlape, hlavně u syna, je sice v tercii na viceletem gymplu, ale pořád si ještě plní povinnou devitiletou školní docházku. Kdybychom neměli vice notasu, připojení na net a vše, co píšeš, jsme úplně nahraniKaždý den pracuje celé dopoledne a vcera mu přišly ukoly, co má poslat do neděle. Zrovna teď sedí u Pc a něco spisuje ve wordu. Učitelé to berou jako samozrejmost. Třídní psala hromadný mail, aby to posílali vcas, za pozdě poslany ukol budou pětky.
Ale podle Tvé teorie bych klidně mohla říct, že nemáme pro nej vlastní pc, pristup na net cokoliv. A nikdo by ho nemohl trestat sníženou znamkou? Nereknu, kdyby byl už minimálně v kvinte, na střední, která není povinná, ale furt si plní povinnou školní docházku
Za minulý tyden mu pristalo 6 známek. Úkoly mu nekontroluji, na to bych se mohla vykvaknout, pokud sám s něčím nepřijde, jen dohlížím, aby poslal v terminu.
Maily chodí detem i nám.Me se tento přístup líbí, souhlasím s ním a techniku na to máme. Jsem ráda, ze je na výběrové škole. Ale podle toho, co píšeš, na to vlastně nemají pravo?
Dcery taky makaji. Tak možná i to ovlivňuje můj pohled, že to musí slapat všude. A proto bych pro takové děti a jejich rodiny chtěla co nejmenší dopady
Příspěvek upraven 21.03.20 v 17:29A samozřejmě i pro učitele, hlavně jim patří velký dík
Vsem, kdo k tomu mají odpovědný přístup.
A proč bys to říkala, když to není pravda? Co bys z toho měla? Přece se děti neučí pro známky, ale pro znalosti a pro svou vlastní budoucnost. Ale jinak je pravda, že učitelé nemají právo trestat pětkou dítě za to, že nemá podmínky ke splnění zadání. Vy jste na výběrové škole, tam jsou možnosti učitelů daleko větší, respektive se očekává, že rodiče jsou motivovaní k tomu, aby děti pracovaly i v těchto podmínkách. My na běžné základce musíme pracovat i s dětmi, jejichž rodiče ty podmínky buď skutečně nemají, nebo se na to vymlouvají,. Známkovat v této chvíli práci dětí já osobně považuji za naprostou stupiditu, kterou prostě nedělám a dělat nezačnu, i kdyby mě k tomu nakrásně pan ministr chtěl přinutit.
@hanka.br. tak já mám celkem ověřeno, že děti doma PC a přístup k netu mají, protože mi často posílají referáty ke kontrole atd. Takže bych to fakt pak brala jako výmluvu. A to beru děti 6-9 třída. Jinak taky zatím neznámkuji, ale dávám jim body k dobru k písemce, která je čeká po návratu do školy, jestli teda půjdeme ještě letos. Pokud ne, přehodnotím to a známkovala bych rovnou.