Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@j.a.n.i1 píše:
No, tim si nejsem tak jista, jak jednou schvali, ze to bude do konce zavreni skol, tak uz to u bezicich ocr nemohou zmenit v neprospech tech, co cerpaji.
Proto si myslím, že ty školy budou chtít otevřít rozhodně dřív, než v září.
Taky myslím, že děti půjdou až v září…
A teda když tu tak čtu, jak se učitelé snaží, tak mě čím dál víc štve, že učitelka dcery na to peče. Zrovna předevčírem zaslala zprávu s vypsanými stránkami, co máme s dětmi udělat do konce března! Podotýkám, že je to šílené množství. O zasílání vypracovaných úkolů zájem nemá, ptala jsem se. V podstatě pohoda, klídek,1× za 14 dní pošle hromadu práce a ještě dodá, že je teď vše na nás a ať se v zájmu dětí pěkně snažíme a přeje pevné nervy ![]()
Prosím nechat anonym, děkuji.
@hanka.br. píše:
No já tohle tvoje přesvědčení až tak nesdílím. Pokud má někdo v téhle situaci náhle úplně nedostupný telefon a nereaguje na žádném z kontaktů, je to etnikum nebo ti, kteří se nestarají celoročně a o nic a k plnění školní docházky je musím prosit. Přitom děti jsou pracovité a mohly by být v životě úspěšnější, pokud by jim rodiče dali šanci. Tak teď mají super podmínky se na všechno konečně vykašlat a nedělat nic. Dětí je mi líto, ale můj boj to není.
mam stejnou zkusenost
@Anonymní píše:
Taky myslím, že děti půjdou až v září…A teda když tu tak čtu, jak se učitelé snaží, tak mě čím dál víc štve, že učitelka dcery na to peče. Zrovna předevčírem zaslala zprávu s vypsanými stránkami, co máme s dětmi udělat do konce března! Podotýkám, že je to šílené množství. O zasílání vypracovaných úkolů zájem nemá, ptala jsem se. V podstatě pohoda, klídek,1× za 14 dní pošle hromadu práce a ještě dodá, že je teď vše na nás a ať se v zájmu dětí pěkně snažíme a přeje pevné nervy
Vůbec bych ji za to nezatracovala. Někteří rodiče přesně tohle chtějí - stránky v pracáku a hlavně klid a neotravovat.
@Svistice píše:
Pokud se vrati deti do skol v kvetnu, cervnu, klidne bych zrusila telocvik, vytvarku, hudebku a dalsi v podstate zbytne vychovy a holt bych ty hodiny venovala dohaneni uciva a procvicovani, pokud by bylo treba.
to je mozne realizovat na 1. stupni. Ja na 2. mam letos asi jednu tretinu vychov, pokud bude jeste nejaka skola, ofiko zapisu tema zdrava vyziva, neofiko pojedu mluvnici (dokud me nejaky nespokojeny rodic nenaprasi), ale nelze to aplikovat na cele skolstvi. Jsou ucitele, co maj jenom vychovy a jini, co maji naukove predmety, treba plny uvazek matematiky
@Svistice píše:to je mozne realizovat na 1. stupni. Ja na 2. mam letos asi jednu tretinu vychov, pokud bude jeste nejaka skola, ofiko zapisu tema zdrava vyziva, neofiko pojedu mluvnici (dokud me nejaky nespokojeny rodic nenaprasi), ale nelze to aplikovat na cele skolstvi. Jsou ucitele, co maj jenom vychovy a jini, co maji naukove predmety, treba plny uvazek matematiky
Pokud se vrati deti do skol v kvetnu, cervnu, klidne bych zrusila telocvik, vytvarku, hudebku a dalsi v podstate zbytne vychovy a holt bych ty hodiny venovala dohaneni uciva a procvicovani, pokud by bylo treba.
@ivašot. píše:
Tak u nich jsou prakticky všichni učitelé model strana 125-130, zrovna tak u syna na Zš
masakr, hnus, spatne, mimo jine i dusledek nenaplneni cilu it vzdelavani na strane ucitelu i decek.
@Anonymní píše:
Taky myslím, že děti půjdou až v září…A teda když tu tak čtu, jak se učitelé snaží, tak mě čím dál víc štve, že učitelka dcery na to peče. Zrovna předevčírem zaslala zprávu s vypsanými stránkami, co máme s dětmi udělat do konce března! Podotýkám, že je to šílené množství. O zasílání vypracovaných úkolů zájem nemá, ptala jsem se. V podstatě pohoda, klídek,1× za 14 dní pošle hromadu práce a ještě dodá, že je teď vše na nás a ať se v zájmu dětí pěkně snažíme a přeje pevné nervy
ja zas chci zpetnou vazbu, nekteri rodice na to prdi. Nekolikrat jsem posilala polopaticky navod, jak se prihlasit do ucebny, jak napsat email, jak pripojit prilohu. Decka to umi ze skoly, rodice nereaguji na zpravy
Jinak bagrista, co je v sexte, dneska prisel s tim, ze jak pise ty testy pres net, je to mozne pocitat do klasifikace. Rekla jsem mu, ze z hlediska ceskeho prava ne, ale ze neni nikdo, kdo by se za jeho prava postavil (neni plnolety), tak bozatko maka
@matkabagristy píše:
ja zas chci zpetnou vazbu, nekteri rodice na to prdi. Nekolikrat jsem posilala polopaticky navod, jak se prihlasit do ucebny, jak napsat email, jak pripojit prilohu. Decka to umi ze skoly, rodice nereaguji na zpravy
Nikdo se nezavděčí všem.. Já měla snahu vše nafotit a poslat učitelce, odepsala, že nemám
Přijde mi to na prd.
@Anonymní píše:
Nikdo se nezavděčí všem.. Já měla snahu vše nafotit a poslat učitelce, odepsala, že nemámPřijde mi to na prd.
To jako jo, když tu zpětnou vazbu odmítá. Třeba si to pak chce projít všechno na papíře a má naprd mobil. Prostě nehledala bych apriori lenost nebo nezájem.
@Anonymní píše:
Nikdo se nezavděčí všem.. Já měla snahu vše nafotit a poslat učitelce, odepsala, že nemámPřijde mi to na prd.
treba pocita s tim, ze vsechno zkontroluje a dobere za mesic. Jedina rada je, delej s deckama, co muzes, to se neztrati. Nebudou pozadu, ve skole zopakuji, vychytaji detaily. Deti, jejichz rodice se na skolu vyprdli, to budou mit tezsi
Mám dva syny. Mladší je v páté třídě a má třídního učitele přesně ten typ vypracujte cvičení strana 76-78. Starší je v sedmičce, ten měl víceméně skoro všechno formou pracovních listů nebo aspoň popsané co a odkud kam vypsat, co nastudovat. Přišlo mě toho na týden docela hodně, ale možná je to můj subjektivní pocit. Každopádně přijít odpoledne z práce a učit se s nimi je docela masakr. Naštěstí něco udělali s dědou a babičkou. Bohužel nemám super zodpovědné děti, které by se učily samy od sebe
.
No nějak to snad zvládneme, taky mě napadlo vynechat pak"výchovy" a dělat to podstatné.
Ještě perlička, v roce 89 jsem byla v osmé třídě a byli jsme v obou pololetích všichni neklasifikovaní z dějepisu a občanky. Prostě najednou nevěděli co a jak nás učit. A přežili jsme to bez úhony, já jsem pak z dějepisu na gymplu dokonce maturovala.
@Kacka2 píše:
Mám dva syny. Mladší je v páté třídě a má třídního učitele přesně ten typ vypracujte cvičení strana 76-78. Starší je v sedmičce, ten měl víceméně skoro všechno formou pracovních listů nebo aspoň popsané co a odkud kam vypsat, co nastudovat. Přišlo mě toho na týden docela hodně, ale možná je to můj subjektivní pocit. Každopádně přijít odpoledne z práce a učit se s nimi je docela masakr. Naštěstí něco udělali s dědou a babičkou. Bohužel nemám super zodpovědné děti, které by se učily samy od sebe.
No nějak to snad zvládneme, taky mě napadlo vynechat pak"výchovy" a dělat to podstatné.
Ještě perlička, v roce 89 jsem byla v osmé třídě a byli jsme v obou pololetích všichni neklasifikovaní z dějepisu a občanky. Prostě najednou nevěděli co a jak nás učit. A přežili jsme to bez úhony, já jsem pak z dějepisu na gymplu dokonce maturovala.
podívej se na vysvědčení, neklasifikovaní jste nebyli, nějak se to skoulelo, aby známka byla. Ale srovnání se situací dobré
@matkabagristy právě že jsem se dívala, mám tam napsáno neklasifikován.