Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Svistice V pohodě, já to nehrotím, ani neberu osobně. Spíš mě zaráží, že když mají rodiče čas vypisovat na sociálních sítích, jak jsou strašně přetíženi a vášnivě to mezi sebou rozebírat, tak nemají čas napsat učitelce jednu větu, že toho je prostě moc. Dokud budou rodiče spíš než s učiteli nadávat v diskuzích, těžko to bude lepší. Podle nejnovějších informací bude škola stejně až v září, tak těžko říct, jak dlouho se tenhle systém samostudia má šanci udržet.
@čarodějka1311 a nevíš co má být na titulní stránce, já našla různé tak nevím jestli jen je jiný obrázek nebo i jiný vnitřek
. Už dočítám, takže kachny
,ale skladem do 7 dní tak mrknu ještě jinde jestli není skladem
To napsala učitelka rovnou že není jak předat a to není problém. jen potřebuji vědět co přesně, vzala bych i 4 díl ![]()
@hanka.br. Cetla jsem k tomu, že ministr školství zpracovává pro to samostudium nějaké metody a tutoriály, které budou závazné pro učitele i rodiny, aby to mělo nějaký řád a aby se to sjednotilo.
Bude to na delší dobu, ale to Prymula říkal od začátku.
@Jana206 píše:
@hanka.br. Cetla jsem k tomu, že ministr školství zpracovává pro to samostudium nějaké metody a tutoriály, které budou závazné pro učitele i rodiny, aby to mělo nějaký řád a aby se to sjednotilo.Bude to na delší dobu, ale to Prymula říkal od začátku.
Závazné pro rodiny to může být pouze v případě, že MŠMT zajistí rodinám rovný přístup ke zdrojům výuky. Což dneska není ani přístupný mobil natož funkční internet. Takže bych si s nějakou závazností hlavu nelámala.
@hanka.br. Tak já bych nesouhlasila z tohoto důvodu s online výukou, o tom už jsme si nekde psaly. Ale mobil a notas má v dnešní době snad každý a na prvním stupni to přece není o práci na PC
Holka v páté třídě pracuje převážně s ucebniceni, sesity, pracovními listy, úkoly dostává jednou týdně mailem, sem tam prijde nějaká prezentace. Poslat zpet-vyfotit a vložit do mailu zvládne každý dotykac ![]()
U syna v tercii by to bylo horší, ti sami vytváří prezentace, dokumenty, projekty, píši elektronicky eseje, tam se předpokládá notas s wordem a pptx.
Ale taky mu chodí i zadání z učebnice nebo list s příklady.
@Markéta80 píše:
@čarodějka1311 a nevíš co má být na titulní stránce, já našla různé tak nevím jestli jen je jiný obrázek nebo i jiný vnitřek. Už dočítám, takže kachny
,ale skladem do 7 dní tak mrknu ještě jinde jestli není skladem
To napsala učitelka rovnou že není jak předat a to není problém. jen potřebuji vědět co přesně, vzala bych i 4 díl
A zkusilas ji napsat, aby ti vyfotila i obálku. ![]()
@Jana206 píše:
@hanka.br. Tak já bych nesouhlasila z tohoto důvodu s online výukou, o tom už jsme si nekde psaly. Ale mobil a notas má v dnešní době snad každý a na prvním stupni to přece není o práci na PC :think: Holka v páté třídě pracuje převážně s ucebniceni, sesity, pracovními listy, úkoly dostává jednou týdně mailem, sem tam prijde nějaká prezentace. Poslat zpet-vyfotit a vložit do mailu zvládne každý dotykacU syna v tercii by to bylo horší, ti sami vytváří prezentace, dokumenty, projekty, píši elektronicky eseje, tam se předpokládá notas s wordem a pptx.
Nemá. Dokonce nemá ani přístupný mobil. Takže pokud chce vydávat nějaké pokyny, které jsou pro mě i tu rodinu závazné, nevím, jakým způsobem bych je já jako učitel mohla zadat., když se té rodině ani nedovolám, Souhlasím, že to není o práci na PC, ale pořád mi chybí komunikační kanál, který mají spolehlivě všichni a lze je po všech závazně vyžadovat.
@hanka.br. taky mam nedostupne zaky, rodice nezvedaji telefon, nereaguji na emaily. Jeden se teda nejak do ucebny dostal, ale je it negramotny, jeho rodice s tlacitkovym mobilem tez. Ale bavi me, jak kazdy vi, jak by se to melo dělat. No, jako obvykle.
@matkabagristy @hanka.br. Zas co si nudeme povidat, ono to ani s tou vymahatelnosti zakladni dochazky s klasickou vyukou neni slavne. Kdo chce, cestu, jak zustat vzdelavacim systemem nepoznamenan, si vzdy najde. ![]()
@Jana206 píše:
@hanka.br. Tak já bych nesouhlasila z tohoto důvodu s online výukou, o tom už jsme si nekde psaly. Ale mobil a notas má v dnešní době snad každý a na prvním stupni to přece není o práci na PCHolka v páté třídě pracuje převážně s ucebniceni, sesity, pracovními listy, úkoly dostává jednou týdně mailem, sem tam prijde nějaká prezentace. Poslat zpet-vyfotit a vložit do mailu zvládne každý dotykac
U syna v tercii by to bylo horší, ti sami vytváří prezentace, dokumenty, projekty, píši elektronicky eseje, tam se předpokládá notas s wordem a pptx.
Mobil a noťas nemá každý! Znam takových víc. Nepotřebují to. Každý nemá doma PC, tiskárnu a skener. Ja jsem ráda za úkoly že sešitů, že nemusím vymyslet, kde to vytisknu. No a když je toho víc a barevne, tak je to problém. To se dá samozřejmě v mém případě vyřešit, pokud se bude jednat o delší dobu.
@Svistice píše:
@matkabagristy @hanka.br. Zas co si nudeme povidat, ono to ani s tou vymahatelnosti zakladni dochazky s klasickou vyukou neni slavne. Kdo chce, cestu, jak zustat vzdelavacim systemem nepoznamenan, si vzdy najde.
jj, iluze uz davno nemam. Ja udelala, co jsem mohla a co povazuji za svoji povinnost (myslim, ze i nad ramec) a nazdar bazar. Kdyz decko zanedbava skolni dochazku, je hodnoceno dle jasnych prokazatelnych kriterii. Ted je to nove, jsem zvedava, jak bude probihat hodnoceni zaku.
@Sára 1 Taky momentálně nemám scaner, fotíme mobilem a přímo z mobilu vkládáme do mailu
Barevnou tiskárnu nemame.
Nechce se mi v dnešní době věřit, že je rodina v produktivním věku zcela odstrizena od internetu, který je potreba snad ve všech oblastech lidského fungování ![]()
Nicméně jsem opravdu cetla, ze MŠMT tomu chce dát nějaký řád formou doporučení a metodik a to je přece dobře. Myslím si, že tyto okolnosti budou vzaty v úvahu.
Pozitivní bude minimálně to, že rodiče budou muset zařídit v této situaci nějak dítěti cestu ke vzdělání, ucivo se bude brát jako probrane, samozřejmě s ohledem na samostudium.
@matkabagristy Já doufám v nějaké klasifikační zkoušky nebo testy, aby to bylo rychlejší a bylo zkouseno víc dětí zaraz. Taky jsem zvedava, s čím přijdou.
@Markéta80 ahojky, mám velikou prosbu, máme stejnou pisanku. Ale nemáme doma žádné učebnice, nic. Měli jsme před opatřením prázdniny, takže jim učitelka domů nic nedávala. Předat nám to prý nemůže. Píšeš, že máš v emailu nějaké stránky z pisanky okopirovane, prosím tě nebyla by si tak hodná a neposlala mi je take? Email bych ti pak napsala do soukromé zprávy. Moc díky
@Jana206 píše:
@matkabagristy Já doufám v nějaké klasifikační zkoušky nebo testy, aby to bylo rychlejší a bylo zkouseno víc dětí zaraz. Taky jsem zvedava, s čím přijdou.
problem je, ze nelze zkouset z neceho, co se dite nemohlo naucit. Jak budou hodnoceny deti, ktere nemaji pristup k it technice, jak budou hodnoceny deti, jejichz rodice jim neumozni studium?