Koronavirus a IVF?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
696
15.3.20 17:52

@ČervenáKrvinka já mám zítra 12den stimulace, na klinice píšou že pro nás Čechy fungují tak uvidím co se zítra dozvím. Mám za sebou tři potraty hned v začátku 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
15.3.20 18:24
@Asky píše:
Ahoj, když to tak čtu tak mám asi pech. Měla jsem jít tento měsíc na ivf s icsi. Stimulovat jsem nezačla z důvodu zpoždění ms i přes utrogestan. Ve čtvrtek jsem byla na vyvolávačce ale dnes kdo ví. Kvůli ivf jsem si prodloužila neschopnost a teď vzhůru asi v karanténě do práce a gonal nechat ve skříni. :zed: :nevim:

Neboj, za pár dnů máš mimiska a pozitivní test. Centra nikdy nebudou zavírat. Sice v běžných nemocnicích omezují provoz, ale vláda snad chápe, že žádná z nás nebude na mimi čekat ani o den déle.

• Citovat
  • Upravit
19
15.3.20 18:28

@kveta112 Kezby si mela pravdu!! Moc bych si to prala! Jdeme v dubnu, tak se modlime doma 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.3.20 18:31
@kveta112 píše:
Neboj, za pár dnů máš mimiska a pozitivní test. Centra nikdy nebudou zavírat. Sice v běžných nemocnicích omezují provoz, ale vláda snad chápe, že žádná z nás nebude na mimi čekat ani o den déle.
??? otěhotnět dobrovolně a plánovaně v době pandemie???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
15.3.20 18:42
@kacz píše: ??? otěhotnět dobrovolně a plánovaně v době pandemie???

Ať si každý rozhodne, jak chce. z
Někdo počká, někdo ne.

Příspěvek upraven 15.03.20 v 23:30

• Citovat
  • Upravit
15.3.20 19:08

@kacz já jsem například jak jsem psala, volala, jestli můžu začít nebo ne, je to tři dny a to vyhlásili, že je to pandemie až odpoledne nebo jak to bylo a v centru mi řekli, že můžu začít, takže jsem začala a za pár hodin zvýšili opatření a vyhlásili pandemii. Člověk si furt říkal je to špatný, ale bude to vše ok a když už se začalo, teď už s tím nic neudělám. Ale furt doufam, že jak všude říkají že dětem to nic nezpůsobuje tak snad i tomu mimi v bříšku jestli nějaký bude tak snad to nic neudělá :nevim: :nevim: :roll: :roll: :roll: :srdce: :srdce: ale když mi reknou, abych odsunula zavedení, tak samozřejmě když se to takto zhoršilo, tak poslechnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
15.3.20 19:30
@ČervenáKrvinka píše:
@kacz já jsem například jak jsem psala, volala, jestli můžu začít nebo ne, je to tři dny a to vyhlásili, že je to pandemie až odpoledne nebo jak to bylo a v centru mi řekli, že můžu začít, takže jsem začala a za pár hodin zvýšili opatření a vyhlásili pandemii. Člověk si furt říkal je to špatný, ale bude to vše ok a když už se začalo, teď už s tím nic neudělám. Ale furt doufam, že jak všude říkají že dětem to nic nezpůsobuje tak snad i tomu mimi v bříšku jestli nějaký bude tak snad to nic neudělá :nevim: :nevim: :roll: :roll: :roll: :srdce: :srdce: ale když mi reknou, abych odsunula zavedení, tak samozřejmě když se to takto zhoršilo, tak poslechnu.

Správný přístup.

Příspěvek upraven 15.03.20 v 23:31

• Citovat
  • Upravit
197
15.3.20 20:05

@kveta112
Já doufám, čekala jsem několik let a do centra už chodím půl roku. Bohužel situace je špatná. Po hormonech, které do mě už několik let cpou a všech těch chutí po nich je ze mě kulička. :lol: a teď to odložit a jezdit jen do práce a domů. By mě asi kleplo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
15.3.20 21:17

@ČervenáKrvinka jakákoli infekce nebo virus může lehce způsobit potrat, nejde o to, že by dítě bylo poškozené, jde o to, že se neudrží. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
15.3.20 21:19
@kacz píše:
@ČervenáKrvinka jakákoli infekce nebo virus může lehce způsobit potrat, nejde o to, že by dítě bylo poškozené, jde o to, že se neudrží. :)

Skvělej přehled, zní to divne, ale jsem na jednu stranu ráda, že teď nejsem v prvních týdnech.

• Citovat
  • Upravit
15.3.20 21:38
@kacz píše:
@ČervenáKrvinka jakákoli infekce nebo virus může lehce způsobit potrat, nejde o to, že by dítě bylo poškozené, jde o to, že se neudrží. :)

To vím, to mi psát nemusíš ;) ale jak jsem psala už několikrát, tak kdybys to četla, víš že jsem do centra volala jestli mám začít se stimulací, když situace ještě nebyla tak zlá a teď už s tím asi těžko udělám, nemyslíš? Stimulace asi nejde ukončit… Předpokládám, že po odběru mi doporučí počkat se zavedením a pokud ano poslechnu je, pokud ne a uvidím jaká bude situace buď zavedení podstoupim nebo ne a nechám si zmrazit všechno ;) a pokud se situace uklidní a já si nechám vajíčko zavést, nikdo přece nerika, že i když koronavirus neprodělám, že vajíčko udržím :lol: to by podle tebe byly všechny ivf 100% a neudrzela to pouze žena, která prodělá infekci nebo virus :pocitac: :pocitac: což přece není pravda nemyslíš?? :lol: :lol: Pokud máš přehled tak víš, že šance ivf je zhruba od 30-40-50-60% podle toho jaký má pár problém :pankac: a pokud se všichni mají bát koronaviru, mohou se bát pravé chřipky, boreliózy, žloutenky, HIV, pneumokoku a všech malých rymicek a zvýšené teploty, kterou můžeš v těhotenství prodělat. To by potom asi těhotenství neplánoval nikdo kvůli strachu. :cert: :cert: :cert: :cert: A jak říkám i tak není šance, že se to povede ať s koronavirem nebo bez něj :pankac: :pankac: :pankac: :think: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.3.20 21:40

@kacz hele po tom co se dělo koncem minulého roku, tak jsem spíše přemýšlela zda dítě přivést na svět vůbec :nevim: to co se děje aktuálně není záležitost na pár týdnů, odklad nevidím jako řešení.. :nevim: na jednu stranu máš pravdu ale na druhou situace v dubnu asi nebude lepší. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
15.3.20 21:49
@kveta112 píše:
Jasne, stovky holek tu ceka na ket nebo et. Já osobně posunula, nejsem blázen. Ale holky chci podpořit. Některé na to mimi čekání i měsíc, dva.Ja několik let a v pandemii do KET fakt nejdu.

Promiň, ale píšeš tady samý pitomosti. Za prvé vláda má teď opravdu jiné starosti než to, ze nechceme čekat na miminka a to i přes to, ze tady polovina center je Babišův byznys. To jsou hrozné řeči toto. Logicky, holky co už mají rozjete stimulace, tak jim vajíčka nějak odeberou a buď transferuji hned, nebo zamrazí. Bylo by o zdraví nechat ženskou s dvaceti narostlými vajíčky aby ji popraskaly, to je snad logické a je to akutní případ. Na druhou stranu, každá rozumná ženská se zahájením stimulace v tuhle chvíli měsíc dva nebo i 3 počká. Protože tady nejde o to mít u sebe embryo za každou cenu, protože i když se pak chytí a bude tady ještě větší průser co pandemie týče než je teď, tak to nemusí dobře dopadnout. Samotna IVF centra si rizika omezení provozu jsou vědomá proto stimulace většinou odsouvají. Většina z nás na dítě nečeká měsíc nebo dva, ale roky. Tak asi nemá cenu se v tuto chvíli stavět na hlavu a něco si vynucovat, když se pak může něco zkomplikovat. Nikdo vůbec netuší jaký vliv by měla případná nákaza na dítě v prvním trimestru. Že říkáš ze chceš holky podpořit je hezký, úplně nevím jak moc upřímně myšlený, protože sama říkáš ze moc dobře chápeš proč do toho teď nejít ale radíš pravý opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
15.3.20 22:02
@ČervenáKrvinka píše:
To vím, to mi psát nemusíš ;) ale jak jsem psala už několikrát, tak kdybys to četla, víš že jsem do centra volala jestli mám začít se stimulací, když situace ještě nebyla tak zlá a teď už s tím asi těžko udělám, nemyslíš? Stimulace asi nejde ukončit… Předpokládám, že po odběru mi doporučí počkat se zavedením a pokud ano poslechnu je, pokud ne a uvidím jaká bude situace buď zavedení podstoupim nebo ne a nechám si zmrazit všechno ;) a pokud se situace uklidní a já si nechám vajíčko zavést, nikdo přece nerika, že i když koronavirus neprodělám, že vajíčko udržím :lol: to by podle tebe byly všechny ivf 100% a neudrzela to pouze žena, která prodělá infekci nebo virus :pocitac: :pocitac: což přece není pravda nemyslíš?? :lol: :lol: Pokud máš přehled tak víš, že šance ivf je zhruba od 30-40-50-60% podle toho jaký má pár problém :pankac: a pokud se všichni mají bát koronaviru, mohou se bát pravé chřipky, boreliózy, žloutenky, HIV, pneumokoku a všech malých rymicek a zvýšené teploty, kterou můžeš v těhotenství prodělat. To by potom asi těhotenství neplánoval nikdo kvůli strachu. :cert: :cert: :cert: :cert: A jak říkám i tak není šance, že se to povede ať s koronavirem nebo bez něj :pankac: :pankac: :pankac: :think: :mavam: :mavam:

Samozřejmě, ze šance na uchycení embrya je jen cca 30 až 40 procent. Protože ne všechna embrya jsou geneticky OK. Tak proč si tu šanci ještě snižovat, nebo riskovat to, ze si zavedes třeba jediný geneticky zdravý embryo který se ti chytne a přijdes o nej v prvních týdnech proto, ze dostaneš 40 horečky. Nechápu proč si dobrovolně už tak malou naději na úspěch celého procesu snižovat.

Příspěvek upraven 15.03.20 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.20 22:08

@Synekdoche7 Nemá šanci se dohadovat s někým, kdo si neumí přečíst, že podle situace nechám vajíčka zamrazit a nezavedu. Už si přijdu jak v první třídě, už pro mě nemá cenu ani více odpovídat a komentovat :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a vysvětlovat někomu něco, když ani evidentně neumí číst. Děvčata mějte se a přeju, ať toto období dobře dopadne a přečkáme ho všechny v pořádku :pankac: :pankac: :pankac: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí