Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mar__tanka1983 píše:fragola píše:to musí být docela akční při vší té drobotině, ne?
Všechny děti od narození koupeme denně
No, operaci zhruba na hodinu a půl
A to chodí do vany po dvojicích ![]()
Koupu od narození 1-2× týdně,denně se chystám až od 3.-4měsíce kvůli rituálu…
Ja tedy koupu ob dva dny.
Malemu je sest mesicu. Planuju, ze az zacne lezt a „vytirat“ podlahu, tak asi prejdeme na koupani ob den nebo kazdy den, jeste uvidim.
ahojky, koupeme každý den od narození, malá si tak hned udělala režim a ví, že po koupání se spinká
Jinak už si to nedokážu představit, přijde mi, že se za ten den hrozně ušmudlá a je pravda, že nám doktorka potvrdila, že díky tomu má kůžičku jako z alabastru ![]()
Ahojky já koupala do dvou měsíců ob den někdy když to nevyšlo tak i co 3 dny a to jen ve vodě, ale teď koupu každý den buď dám koupel nebo jen mýdlem od Nivei vyhovuje nám nejvíc a nepozoruju že by měla malá nějak sušší kůži nebo vyrážky ![]()
Koupeme každý den. Je to forma rituálu. Občas vynecháme,ale to jen vyjímečně
1. měsíc jsme koupali 1× za tři dny ale teď jsme začli denně a od té doby spinká krásně celou noc bez probuzení
Nejsem zastánce častého máčení, ale myslím že chvilička v čisté teplé vodě bez mycích přípravků a následné důkladné promazání nevadí. Navíc to pomáhá na bolení bříška
takže máme takový večerní rituál ještě s cvičením, masáží a mazlením
Zadeček jinak myju po každém přebalování. ![]()
gloomka píše:
1. měsíc jsme koupali 1× za tři dny ale teď jsme začli denně a od té doby spinká krásně celou noc bez probuzeníNejsem zastánce častého máčení, ale myslím že chvilička v čisté teplé vodě bez mycích přípravků a následné důkladné promazání nevadí. Navíc to pomáhá na bolení bříška
takže máme takový večerní rituál ještě s cvičením, masáží a mazlením
Zadeček jinak myju po každém přebalování.
My přesně tak
!
První 2 měsíce 1-2× týdně,tedˇ koupání denně v čisté vodě a 1× týdně dám olejík do vody + umyju vlásky šamponkem,denně po koupání ovšem mazání/masážička,nakojím a šup do pelíšku
!Malá od té doby neuvěřitelně krásně spinká,ikdyž jsem chtěla s denním koupáním ještě počkat,dobře jsem udělala,že jsem nečekala
!Rituálek je prostě dokonalý,funguje to prakticky od prvního dne
,je to prostě LUXUS!!!:
My jsme koupali denně, vlásky tak 1-2× do týdne!
Je to přesně o tom rituálu a melé se krásně uleví, hlavně když jsou vedra, tak pro to miminko to musí být příjemné jako pro dospěláka!!!
@Marcelka89 píše:
Ahoj, my koupáme každý den od narození a krásně si zvykl na denní a noční režim. Hned se naučil, že po koupání je papaní a pak spinkání. je to lepší k vůli tomu režimu
Ja taky ted zavedla tento ritual u 6ti tydenniho mimca. Delame to tak uz 14 dni a povetsinou v postylce rve, jak tur. Nekdy usne hned. Vim, ze kazde mimco je jine, ale za jak dlouho pochopilo vase mimco, ze to tak je a bude?!
Sestitydenni mimco je jeste hrozne malinke na nejaky rezim. Pokud si pamatuju, tak v sesti tydnech mi usinal kolem tak kolem seste, sedme a uz spal s par prestavkami az do rana. Pak si to zacal protahovat, ve trech mesicich usinal az kolem osme, pak jsem to nejak neodchytla a najednou byl vzhuru az do pulnoci
, tak jsem ho rychle zacala posouvat zpatky a zhruba v peti mesicich jsme se ustalili na usinani v devet, ted o pul devaty. I kdyz porad koupu obden, tak uz to ma vypozorovany a je presnej jako hodinky.
Ale tak do pul roka bych rezim moc neresila, v sesti mesicich to podle me jeste chapat nebude. I kdyz samozrejme kazde mimco je jine. Ale kdyz ti place, tak to bych ho nenechala, na to je jeste moc malej, potrebuje maminku. ![]()