Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, koupeme každý den, také to máme jako rituál, po kterém se jde hajat
Malé jsou dva měsíce, koupání miluje… no koupání..ono naší madam
na lehátku ve vaně spíš sprchujeme, to miluje… nasadí blažený výraz a rozvalí se jako v lázních ![]()
Krásný den všem maminkám i miminkám ![]()
@Petra Kl píše:
Ja taky ted zavedla tento ritual u 6ti tydenniho mimca. Delame to tak uz 14 dni a povetsinou v postylce rve, jak tur. Nekdy usne hned. Vim, ze kazde mimco je jine, ale za jak dlouho pochopilo vase mimco, ze to tak je a bude?!
Ahoj, já si to už nepamatuju přesně, ale my to zavedli hned jak jsme přijeli z porodnice. Zkus mu dát do postýlky hračku, třeba se tam bojí být samo. Držím palečky ![]()
Holky,
Jak casto kupete a preco?(myslim tu pravidelnost).
Ja kupem maleho denne, mame taky ritual ale cim dalej sa docitavam, ze to neni dobre..pokracovat v tom budem dalej, len ma zaujima ako to mate Vy.. ![]()
@miisenka píše:
Holky,
Jak casto kupete a preco?(myslim tu pravidelnost).
Ja kupem maleho denne, mame taky ritual ale cim dalej sa docitavam, ze to neni dobre..pokracovat v tom budem dalej, len ma zaujima ako to mate Vy..
malé miminko jsme koupali obdden.
@miisenka píše:
@omites
Do akeho veku?
Tak do toho roku a čtvrt. Když se víc zpotil, tak každý den. Je lednový, takže pak v létě, v roce a půl, každý den.
Prostě když se mi nezdál, okoupala jsem denně, když jsem to vyhodnotila, že je to dobré, tak jsme jenom umyli ruky, pusu a zuby a šli spát. Zádek jsem mu myla při kakání medvídkem (mycí olej) a mazala Bepantenem, takže o ten jsem strach neměla. Pindíka nepřetáhne dodnes (skoro 3 roky), takže tam taky nebylo, co řešit.
No já koupala denně, pak se malý objevily takový suchý mapy na zádíčkách a na stehně. Tak jsem začala koupat obden a zmizely.. Takže koupu obden, v létě denně, když běhá nahatá, tak je všude zaprášená. Už jí budou dva roky..
Tak mojmu budu 3mesiace..a od 6 tyzdnov kupem denne..obcas nekupem, ked sme na ceste alebo mimo ake doma vzdy..
Ja koupu denne od narozeni. Mydla jsem pouzivala velmi malo, pak jsem maleho namazala kremem. Tak jsem to delala do 6 mesicu, pak uz se namazat nenechal
Ted kdyz ma obcas nejaka sucha mista na kuzi, promazu je Indulonou. Kdyz miminko cely den cura, kaka, sem tam se poblinka, zpoti a pozdeji vezme do ruky kdeco, tak mi prijde vhodne ho kazdy den vykoupat, treba jen v te vode bez mydla
Navic vetsine deti se koupani libi ![]()
Malej má 4 měsíce a koupem obden. Proč ne denně? Protože nevidím důvod. Když není zpocený, nebo poblinděný. Zadeček třeba umyju žinkou.
Vzdy jen obden. A pokud bylo horke lete, tak kazdy den, ale jen jsem deti osplouchla jen v ciste vode ![]()
Moj maly sa rad kupe..mydlom umyvam obden, denne len ruky a zadek..vlasky raz za 14 dni..a mazem denne..mam olejicek od Biodermy a nikde nic vysusene..
@Sabinka píše:
Koupeme od narození každý den, je to rituál před spaním.
tiez to tak berem..umyt-masaz-prso-pytel-tma..:-)