Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Proč kupujes parfémy přes neověřené prodejce? Já bych 1500,– nikomu cizímu z veřejného inzerátu nedala. Parfémy mám tedy rada a kupuju jedine přes parfumerie, pokud je cena hodně vysoká, čekám na akce, případně mi chodí občas slevy na mail jako “dárek” k předešlém nákupu.
Tos koupila na INZERÁT typu Aukro? Bazoš?
Dala sis už příslušné bankovní účet prodejce do googlu do vyhledávače jestli je vás poškozených víc? kontaktovala jsi majitele domény (bazoš, aukro apod. záleží odkud inzerát byl..)???
Policie ti oznámení přijme, ale zatím je to JEN PŘESTUPEK, tč je aktuálně od října až od 10tisíc, takže aby se jednalo o trestný čin, tak byste se poškození museli napočítat nad těch 10tisíc Kč, doporučuju kontaktovat admina daného webu a opětovně poslat výzvu k vrácení peněz a obratem poté poslat zboží zpět…
Parfémy z inzerátu - to je teda mega risk
kolikrát i z e-shopu (Notino, Parfums.cz) mi přijdou „divné originály“, ne tak od někoho na inzerát, to už vážně nedělej…
Příspěvek upraven 11.12.20 v 10:18
Takové podvodné nákupy jsou zpětně skoro nevymahatelné. Za 1500,– opravdu nikomu nehrozí odnětí svobody. A dotyčný to dobře ví. Na jaké žiješ planetě? Není den nebo týden aby nebyla na toto téma reportáž v televizi nebo na článek na internetu. Fakt nechápu, že ještě stále někdo pošle peníze někomu neprověřenému, podepíše smlouvu noname dodavateli elektřiny a nakoupí nádobí od šmejdů za desítky tisíc. Buď ráda, že máš zkušenost jenom za 1500,–. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, chci se zeptat. Koupila jsem z inzerátu parfém za 1550,– ale zjistila sem ze je to fejk, snažím se dopsat prodávajícímu ať vrátí peníze jinak půjdu na policii za prodej padělku, ze muže dostat dva roky odnětí svobody a ze budu samozdrejme kontaktovat českou obchodní inspekci která se zabývá i prodejem na sociálních síti. Ale prodejce to jen přečetl a neodepisuje, muže s tím inspekce nebo policie opravdu něco udělat? Děkuji za odpověď. Anonym z osobních důvodu
poradim ti: nekupuj veci pres inzerat a uz vubec ne parfemy, kabelky a jine blbosti. Od toho je sephora a jine obchody. Navic, parfem za 1500? To je tech parfemu nekolik, nebo to je litrove baleni Channel 5.
@Anonymní píše:
Zdravím, chci se zeptat. Koupila jsem z inzerátu parfém za 1550,– ale zjistila sem ze je to fejk, snažím se dopsat prodávajícímu ať vrátí peníze jinak půjdu na policii za prodej padělku, ze muže dostat dva roky odnětí svobody a ze budu samozdrejme kontaktovat českou obchodní inspekci která se zabývá i prodejem na sociálních síti. Ale prodejce to jen přečetl a neodepisuje, muže s tím inspekce nebo policie opravdu něco udělat? Děkuji za odpověď. Anonym z osobních důvodu
Koupila jsi si „on-line“ školení za 1550,– jak nekupovat parfémy na internetu.
Nj, nechci slevu zadarmo.
můžeš zkusit projít web, pokud to byla nějaká inzerce na větším serveru, tak dát výstrahu a hodnocení. Ü soukromé osoby zkusit obepsat přátele, pokud to bylo na fb. Googlit, jestli už někde podobných lidí není víc.
Za patnáct stovek si fakt sednout nepůjde, tvoje vyhrožování mu asi je tak maximálně k smíchu. I mě to pobavilo, máš to vycucané z prstu. Na policii klidně běž, můžeš ho i nahlásit na inspekci. Ale platný ti to bude jak mrtvýmu zimník. Příště si dáš pozor, komu posíláš peníze.
@warita píše:
poradim ti: nekupuj veci pres inzerat a uz vubec ne parfemy, kabelky a jine blbosti. Od toho je sephora a jine obchody. Navic, parfem za 1500? To je tech parfemu nekolik, nebo to je litrove baleni Channel 5.
1500,– za parfém je naopak velmi málo.
@warita píše:
Litrové by podle mých propočtů vyšlo asi na 36.000,– ![]()
Já si teď koupila pár parfémových vod za hubičku z ověřeného obchodu. Mají to být originály, i to má nejaký ten hologram. Ale i kdyby nebyly, tak mi to je fuk, protože jsem si to koupila na základě toho, že mi voní, ne kvůli značce.
Od nějakého no-name jednotlice na netu bych si nic nekoupila, navíc pokud trvám na originálu (už ta cena je na parfém podezřelá).
Nevím, nemám s tím zkušenost.
Můžeš prosím napsat, kolik by stál originál, když fejk stál 1550,–-
@warita píše:
Vygoogluj si kolik stoji Chanell a kolik ho tam je
je to muj nejoblibenejsi parfem a za to nejvetsi baleni davam kolem 4-4.500,–
Příspěvek upraven 11.12.20 v 11:00