Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bandii píše:
Přítel taky kouří doma, je to fakt otravný, vždycky si nadávám, když si nechám v obýváku treba položenou tašku, ráno to z ní trochu cítím. Už aby bylo teplo a mohlo se pořád větrat.
Snad by se na tu chvíli mohli omezit, ne? Nebo se s nimi potkávat venku.
Manžel je kuřák a doma by si zapálit nedovolil. U nás nenajdeš popelník v bytě.
Tatínek kouřil, ale nikdy by si nezapálil doma a ani v autě protože vozil děti.
Oni jsou kuřáci a kuřáci…švegruše, silná kuřačka udělala zle když přijela, sedla k nám do kuchyně a poručila si popelník. Když byla odkázána do kotelny, kam chodil kouřit manžel(v létě na balkon) tak mu tam vynadala jaktože mu zakazuju si zapálit, on je chlap, on živí(měli jsme zrovna čerstvě narozeného synka),tak co si to dovoluju mu zakazovat.
Sestřenka je tou co kouří jenom v kuchyni takže jako u nich doma se nekouří… stejně ten kouř u nich cítím.
Příspěvek upraven 27.02.18 v 12:11
@kontramatka píše:
Divné.
Proč?
on je zvyklý u sebe doma kouřit celý život a najednou se zjevím já a budu rozkazovat? Když on přijde ke mně (i když to je jednou za uherák), taky se mu tam něco může nelíbit, ale to neznamená, že hned začnu organizovat vše jinak, pokud mně to vyhovuje. Zvlášť když nejde o nic extra důležitého.
@Bandii píše:
Proč?on je zvyklý u sebe doma kouřit celý život a najednou se zjevím já a budu rozkazovat? Když on přijde ke mně (i když to je jednou za uherák), taky se mu tam něco může nelíbit, ale to neznamená, že hned začnu organizovat vše jinak, pokud mně to vyhovuje. Zvlášť když nejde o nic extra důležitého.
To ti nikdo nepíše. Divné je spolu být a nebýt k sobě ohleduplní. To je vše.
@Anna766 píše:Švagrová je s prominutím, asi prdlá. Jak si to kdo nastaví, tak to má.
Oni jsou kuřáci a kuřáci…švegruše, silná kuřačka udělala zle když přijela, sedla k nám do kuchyně a poručila si popelník. Když byla odkázána do kotelny, kam chodil kouřit manžel(v létě na balkon) tak mu tam vynadala jaktože mu zakazuju si zapálit, on je chlap, on živí(měli jsme zrovna čerstvě narozeného synka),tak co si to dovoluju mu zakazovat.
Sestřenka je tou co kouří jenom v kuchyni takže jako u nich doma se nekouří… stejně ten kouř u nich cítím.Příspěvek upraven 27.02.18 v 12:11
@smurfka píše:
no jasné..je to jeho barák..ale ty si snad jeho partnerka ne? když nebere ohledy na tebe, tak co..
no někdo hledá kompromis ( což by pro mě bylo, běž na balkon a když je ti zima tak si na trenky hod tepláky ), někdo ustoupí a trpí ( více či méně )..tzv nechá si s. r. á. t na hlavu..taky jsem žila s kuřákem, ale je kuřák a kuřák
až spolu budete mít dítě a bude hulit stále doma, uvidíme jak to budeš brát, na přeučení už bude pozdě.
Manžel vyrostl v kuřáckém prostředí, jeho rodiče doma hulili jako fabriky. Když jsme spolu začali žít, vysvětlila jsem mu žei to vadí, dusí mě to a že si přeju aby naše děti vyrostli bez kouření v bytě. Pochopil a doma nekouří ![]()
@Anna766 píše:
Sestřenka je tou co kouří jenom v kuchyni takže jako u nich doma se nekouří… stejně ten kouř u nich cítím.Příspěvek upraven 27.02.18 v 12:11
Takové švagrové bych příště za její vzteklinu přichystala místo popelníku náhubek. Aby vás ještě zlostí nepohryzala. ![]()
Já jo, ale zrovna marlboro a camelky nedokážu ani cítit, když jsou v blízko. Ale samozřejmě chápu jak to myslíš. Ani nevím kolik takový tabák stojí, ani nevím jestli je to stejný tabák jako pro dýmky, ale pokud ano, tak si vzpomínám že jako dítě u pradedy jsem to hrozně ráda cuchala.
@Bandii píše: Švagrová je s prominutím, asi prdlá. Jak si to kdo nastaví, tak to má.
No to by ten můj musel v kotelně asi bydlet
Tak ona doma sedí a balí a kouří. alMěla psa a ten jí zašel na rakovinový nádor. Prý to má co dělat s tím že žil v permanentně zahuleném prostředí. A někdo v tom vychovává děti ![]()
@smurfka píše:
no jasné..je to jeho barák..ale ty si snad jeho partnerka ne? když nebere ohledy na tebe, tak co..
no někdo hledá kompromis ( což by pro mě bylo, běž na balkon a když je ti zima tak si na trenky hod tepláky ), někdo ustoupí a trpí ( více či méně )..tzv nechá si s. r. á. t na hlavu..taky jsem žila s kuřákem, ale je kuřák a kuřák
až spolu budete mít dítě a bude hulit stále doma, uvidíme jak to budeš brát, na přeučení už bude pozdě.
Já to neberu jako nic extra důležitého
je to otravné, ale to je vše. Mně na tom vadí akorát když mi načuchne něco, co si pak nemůžu vzít jiného (triko, kalhoty, versus např jediná zimní bunda), ale je moje chyba, že to nechám v místnosti, kde se vyhuluje. Nevadilo mi, když se v hospodách kouřilo, to prostředí jako takové mi nevadilo, jen že si to nesu i s sebou domů
. Takže jsem měla věci do hospody a věci všude jinde.
Jo a dítě spolu rozhodně mít nebudeme
.
@Natálka26 píše:
@BandiiJá jo, ale zrovna marlboro a camelky nedokážu ani cítit, když jsou v blízko. Ale samozřejmě chápu jak to myslíš. Ani nevím kolik takový tabák stojí, ani nevím jestli je to stejný tabák jako pro dýmky, ale pokud ano, tak si vzpomínám že jako dítě u pradedy jsem to hrozně ráda cuchala.
Když cítím, co kouří některé sociální případy
. Ale mám naopak kamaráda, který si taky balí sám a ten mi nevadí vůbec (malý balení za 300) Asi je fakt tabák a tabák.
@Bandii píše:
Když cítím, co kouří některé sociální případy. Ale mám naopak kamaráda, který si taky balí sám a ten mi nevadí vůbec (malý balení za 300) Asi je fakt tabák a tabák.
Tak chlap balí taky.Za kolik se mě neptej, nevím, nekupuju. Obstará si to sám. Ale ušetří prý dost. Krabička cigár je drahá, tak balí. Přeci jen živí rodinu. Přestat nedokáže, tak oceňuju že se snaží šetřit a nekouří pod nos dětem, když už teda ten zlozvyk má a já si ho tak našla.
@Bandii píše:
Já to neberu jako nic extra důležitéhoje to otravné, ale to je vše. Mně na tom vadí akorát když mi načuchne něco, co si pak nemůžu vzít jiného (triko, kalhoty, versus např jediná zimní bunda), ale je moje chyba, že to nechám v místnosti, kde se vyhuluje. Nevadilo mi, když se v hospodách kouřilo, to prostředí jako takové mi nevadilo, jen že si to nesu i s sebou domů
. Takže jsem měla věci do hospody a věci všude jinde.
Jo a dítě spolu rozhodně mít nebudeme.
tak jasné pokud to nebereš jako něco co tě obtěžuje tak to pak ano..tam je zbytečně dělat nějaký kompromis
jak píšeš - jaký si to nastavíš, takové to máš.
@smurfka píše:
bych ho hnala..když je líný vyjít před barák( panelák ) tak at nekouří..případně mrzne na balkoně..
jestli by se nechal.. spolecny zivot s kurakem predpoklada jistou davku tolerance
@Venetia píše:
jestli by se nechal.. spolecny zivot s kurakem predpoklada jistou davku tolerance
ano z obou stran..myslím že nezakazovat mu kouřit, ale vyhradit mu místo kde může je tolerantní dost..když on bude tolerovat že mi to vadí..
o čištění zubů a každodenním sprchování a nošení nového čistého prádla snad nemusí být ani řeč..
@Markéta80 píše:
to ale nepomůže, smrdí tam vše. pro nekuřáka je to neobyvatelné a ještě v tom nechat malé dítě a těhotnou
tak pak zadna moznost navstev neni..jedine v teplejsich mesicich ven a nebo rodice k nim, s tim, ze budou kourit venku.