Kousnutí od psa: Postup, jak řešit s majitelem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
138
13.1.26 20:18

@Ochluplepsi Ano, pak se to resi nahlasenim na policii a ta ho muze kontaktovat pod pokutou vyse 10 tis Kč, kdyby nebyl ochoten tam zajit. Ja to delat nechci, tak doufam ze pro dobro vsech, zajede.
Je to jeho problem, ze si neumi zabezpecit psa. Ano, ja ho vzala - ale kdo by nechal zviratko, ktere jde s vami v -13ti v noci v lese, také jsem nemusela mit stesti na majitele tak rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8608
13.1.26 20:41

Kdyz pokousal pes syna, jeli jsme do nemocnice na ošetření, pak se zprávou na policii. Ti dohledali majitele, ten předložil očkovací průkaz. Syn ma povinna očkování (nemusel dostat tetanovku), pes ma povinna očkování, tak se to dal neřešilo, syn mel atb, pes na veterinu nemusel. Všem, jak dětské doktorce, tak doktorum v nemocnici a nakonec i policajtům stačilo, ze je pes řádně ockovanej. Majitel spa dostal pokutu, protoze neměl psa na vodítku ani s nahubkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
13.1.26 21:02
@Temnástranasíly píše: Více

Jakože vlastní pes a řešila to Dr.? A to ho kousl tedy hodně? Mě náš jezevčík jako dítě kousnul za život hodněkrát, ale u Dr. jsme s tím nikdy nebyli. Za to hlodavci to jsem měla do krve xxxx krát, ale ti tedy žijou doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
13.1.26 21:03
@barbara1005 píše: Více

Ne neotravovala bych už majitele.
Nic Ti nebude.
Pokud nemáš nějaké problémy s hojením například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
13.1.26 21:52

@Monik29 Tak ja jsem kvuli nemu skoncila u lekare, i kdyz je to z casti i moje zodpovednost.

Moje lekarka mi vysvetlovala, ze je to nahlasene na pojistovnu jako kontakt se vzteklinou a nasledne reseni, a ze to kvuli kontrole musi mit dolozene. Tak jsem ho nakonec kontaktovala. Snad se i pro dobro pejska pouci a da si pozor. Muze se jednou pritrefit do rany i myslivci…a na tak fajn vychovaneho psa by to byla skoda. Vcetne toho, ze je tam premnozena diva zver…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
13.1.26 21:55

@Monik29 Ja myslim ze to budou vic resit i kvuli tomu statusu vztekliny proste zeme… Co jsem cetla na strankach SVS, tak i tyhle hlaseni kazdorocne eviduji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
13.1.26 22:02

Tak to jo, to chápu.

Moje doktorka se dost změnila a neřeší nic, já k ní přijdu a neví, že beru AD, neví, že jsem v ID, i když to vypisuje ona, no chodím tam, jen když něco za pár let potřebuji vyplnit - radši 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
14.1.26 02:40

Vzteklinu maj Tasmánští čerti. U nás občas liška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6592
14.1.26 10:45
@Monik29 píše: Více

Ano, náš vlastní pes. Hodně ho nekousl, nemá totiž zuby, ale bohužel má špičáky a tím ho kousl do tvářičky, to se zanitilo, takže chirurgie, antibiotika, čištění x dní. Od té doby říkám každému, když kousne pes, probuh jdi na tu chirurgii. Hluboká rána se ráda zanítí, je třeba to vyčistit. Mělo to asi 4 mm na šířku.

Jak říkám, ani jedna nemocnice nic nechtěla, ale obvodní prostě jede podle postupů a papírů. V první nemocnici (byli jsme zrovna na návštěvě) měli pochopení, že pes se lekl, když na něj dítě spadlo so pelechu. V Brně v dětské pokaždé jiný doktor prohlásil, že čivavy jsou svině :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
14.1.26 10:57

@Temnástranasíly tak to bude stejne… od nas na infekcnim v noci take nikdo nic nechtel, dokonce jim stacilo, ze jsem pouze rekla, ze je pes s majitelem a je ockovany - potvrzeni zaslal az rano…
Ale obvodní to chce… tak doufam, ze pan pujde, nerada bych to resila nahlasovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
14.1.26 11:09

Já bych to brala tak, že v nemocnici ti poskytli první péči a pak předpokládají, že o tom budeš informovat svého obvodního lékaře (mj i v případě potíží) a ten se postará o ty další náležitosti (viz ta veterina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
14.1.26 11:31

To nieje ziadne hnanie, majitel je nezodpovedny, nema zabezpeceneho psa a ten ta este pokusal. Nerozumiem preco na neho beries take ohlady, je to jeho povinnost, nerobi ti ziadnu laskavost. A este by sa u toho mal klanat a s potvrdenim ti doniest tortu ze si sa o toho jeho nevyhovaneho psa postarala aj ked ta hryzol.

Uvedom si ze sa jedna iba o tvoje zdravie. Ano pravdepodobnost je 0.0000nic, ale nikdy nevies kto je ten jeden z miliona a osud si mohol vybrat zrovna teba. A dve navstevy na veterine su nic voci nakazeniu vzteklinou.

Inak dobra rada odomna (uz boli vsecia v mojej najblizsej rodine pohryznuty od psa okrem mna): Nosim pri sebe peprak vzdy ked idem von, akonahle sa nejaky pes priblizi na menej ako 3m, alebo vykazuje znamky ze by tak chel urobit tak ma okamzite peprak. Naposledy asi 2 tyzdne spat na turistickom chodniku proti mne bezal velky pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
14.1.26 11:53

@IcePlanet7 Prinesl vino :D :D :D

Jako ano, i lekari mi rekli ze sance je v tomto pripade v CR nulova, ale hlida se to. Ten prvni den nestihnul, do patku by se s nim mel u veterinare nejpozdeji ukazat, pry to i lekarce staci, tak doufam, ze pujde.

Uz prosim zadne „osudy“ :D za posledni rok jich bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák