Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:Žijete ale ve společnosti, která má určitá pravidla a určité standardy pro kvalitu života a ty nesplňujete tímto životem. Pokud se nepřizpůsobíš, budeš zažívat problémy.
Jste neskutečně a zbytečně zlý. Já osobně jsem romka a bylo nás i 12 ve dvoupokojáči. Ta rodina si byla blízká nikdy nám nic nechybělo a nikdy nám to nevadilo naopak teď když mám vlastní děti mi to chybí a nejradši bych se vrátila k našim a byla tam v tom láskyplném chaosu
Až kurátor uvidí ten cirkus u vás doma, zjistí, že tam se stejně pracovat nedá a bude si vás zvát k sobě do kanceláře. Takže tam bude max. jednou.
@Anonymní píše:
@nuklear90 ano, monokl měl z rvačky se starším klukem který šikanoval jeho spolužáka. Opravdu jsem nikdy neřekla že je moje dítě bez problémů, kdyby byl nejezdíme na psychiatrii kde ale i paní doktorka několikrát uvedla ( i ve zprávě ) že syn není zlý, že je velmi rodině založený, soucitný a podobně. A sama mi na rovinu řekla že ona jako odborník na něm nic tak zásadního neshledává, že je jen nepozorný a neumí se zastavit když se jednou rozjede. Poznámky nemá moc často, pokud ano je to cituji “nevhodné chování v hodinách.” Paní třídní mi bylo řečeno že se tím myslí mluvení během hodiny, pokřikování na kamaráda ( chlapec s výchovnými problémy který už byl v napraveném zařízení a už 2 roky žádáme my i jeho rodiče aby spolu nebyli ve třídě protože mají jeden na druhého špatný vliv ) o asistenta žádám od 4 třídy vždy mi řeknou že není třeba že už ve třídě dvě děti mají asistenta a nevešli by do třídy.
@nuklear90 píše:
Tohle mě dostalo, oni mají plnou třídu a proto není asistent pro tvého syna? Co je to za blbost, pokud ho syn napsaného má, tak ho MUSÍ škola zařídit a pokud při vyučování vyrušuje, tak by tam měl být asistent a pracovat s ním. Asistent není třeba, ale kurátor ano?
Pokud je více tříd v ročníku, jaký mají důvod nechávat ty dva pohromadě. Začínám se přiklánět k názoru, že chyba je na straně školy. Třeba už se tvůj syn dostal do pomyslné „škatulky“ průšviháře, to se špatně napravuje.
Přestup na jinou školu nepomůže. Ředitelé i samotné učitelky si zjišťují, proč odešel. (Alespoň v našem městě).
Asi bych chtěla schůzku s třídní učitelkou, výchovným poradcem a ředitelem a domluvila si další postup. Tedy, co i oni budou dělat pro to, aby se situace zlepšila. Asi základ je poskytnout kontakt na Středisko výchovné péče.
v té třídě je asistent k dalším dětem, druhého asistenta nikdo nenapíše. A bývá to tak, že když tam ten asistent je a jsou tam děti, které potřebují pomoc, tak mu ten asistent taky pomůže, i když na něj nemá dítě „papír“.
@nuklear90
Nějak nechápu. Proč se tak rozčiluješ? Teď se řeší asistent sdílením na běžné škole. Mám takhle přidělených víc inkludovanych dětí ve třídě. Vždy jsem měla 3-4 děti. Další asistent tam nebude.
Více asistentů mají v jedné třídě na speckách.
@Kelsey To není pravda, mohou být dva asistenti v běžné třídě. Vím, že to poradenská zařízení řeší sdílením, asistentů je nedostatek, ale to není problém zakladatelky, ale školy.
@nuklear90 píše:
@Kelsey To není pravda, mohou být dva asistenti v běžné třídě. Vím, že to poradenská zařízení řeší sdílením, asistentů je nedostatek, ale to není problém zakladatelky, ale školy.
je to jen výjimečně, aby byli dva. A rozhodně to bude na jinou diagnozu, těžký autismus nebo něco takového, rozhodně ne dítě bez diagnozy.
@vokishka píše:
je to jen výjimečně, aby byli dva. A rozhodně to bude na jinou diagnozu, těžký autismus nebo něco takového, rozhodně ne dítě bez diagnozy.
Mám autíka, který má PO4 + další děti na sebe psané. Víc asistentů ve třídě nebude.
@nuklear90 máš špatné informace, asistentů není nedostatek. Začíná se šetřit a bude hůř. Nastane doba. Kdy asistent ve třídě nebude, ale inkludované děti tam zůstanou. Až AP začnou osekávat víc.
@Kelsey @vokishka Vždyť vůbec nevíte, jaké je složení třídy. Od zakladatelky víme jen o dvou chlapcích s výchovnými problémy s tím, že její je medikován. Proč tedy píšete lži, že druhý asistent být ve třídě nemůže? V našem kraji je AP nedostatek.
@nuklear90 píše:šetří se, jak může, ubírají úvazky i stávajícím asistentům. Natož takový přepych, aby tam byli dva. Sama píše, že jí řekli, že dalšího nenapíšou, protože tam už jeden je a nemá na sebe tolik dětí.
@Kelsey @vokishka Vždyť vůbec nevíte, jaké je složení třídy. Od zakladatelky víme jen o dvou chlapcích s výchovnými problémy s tím, že její je medikován. Proč tedy píšete lži, že druhý asistent být ve třídě nemůže? V našem kraji je AP nedostatek.
@Kelsey píše:
Mám autíka, který má PO4 + další děti na sebe psané. Víc asistentů ve třídě nebude.
@nuklear90 máš špatné informace, asistentů není nedostatek. Začíná se šetřit a bude hůř. Nastane doba. Kdy asistent ve třídě nebude, ale inkludované děti tam zůstanou. Až AP začnou osekávat víc.
A to je v klasické škole?
@Kelsey píše:
„@nuklear90“máš špatné informace, asistentů není nedostatek. Začíná se šetřit a bude hůř. Nastane doba. Kdy asistent ve třídě nebude, ale inkludované děti tam zůstanou. Až AP začnou osekávat víc.
Tak to je mazec. Toho se přesně hodně lidí od začátku inkluze obávalo…
@Alexandria Nixia píše:
A to je v klasické škole?
Je. Ale zatím na specku není. Doufám, že to takhle dál zůstane. Má své specifické chvilky, stavy. Ale v učení není problém. Drží tempo zbytku třídy.
@Kelsey píše:
Je. Ale zatím na specku není. Doufám, že to takhle dál zůstane. Má své specifické chvilky, stavy. Ale v učení není problém. Drží tempo zbytku třídy.
Moje dítě je teda s PO4 ve speciálce. Zatím školka, ale s největší pravděpodobností bude přestupovat pak i do speciální školy. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám dotaz ohledně kurátora. Můj syn má problémy ve škole, má diagnostikované ADHD a je pravidelně sledován odborníkem, bere léky. Je mu 13 let, tedy začátek telecích let. Je akční, má problém s autoritou atd ale já s ním doma zas takový problém nemám. Neříkám že má svatozář, ale dá se to zvládnout, mě například respektujte, poslechne atd. Ve škole je to pravděpodobně jinak, po několikáté mě volají do školy kde chtějí řešit jeho chování, navrhují kurátora atd. Nechci ho omlouvat ale který kluk v 7 třídě se nepere a podobně? Nikdy neměl problém s alkoholem, drogami, žádné útěky z domu nic takového. Přijde mi úplně upřímně že to paní učitelka řeší trochu moc. Co se dá dělat? Dá se tomu nějak bránit? Není mi úplně příjemné aby k nám domu chodila sociální pracovnice. Jsme sociálně slabší rodina, žijeme v jedno pokojovém bytě já a 3 děti ale všechny věci jako vlastní spaní, oblečení, jídlo atd máme v pořádku. Ale i tak, nechci aby na mě někdo koukal jako na “sociální případ” Myslíte že je v tomhle případě reálné aby škola zařídila kurátora? Když problémové chování se projevuje hlavně ve škole a ne doma? Všem moc děkuji za odpověď.
No asi jste socialne dost slaby pripad.
Dite potrebuje soukromi, svuj klid ve svem vlastnim pokojicku. A matka se 3 detmi v jednom pokoji je psycho.
A fakt neni normalni, aby se pral. A ze tady vypisujes, ze ve 13 na problem s alkoholem, drogami, tak to je fakt ujety.
A toho kuratora prijmi, snad musis mit zajem o chovani sveho ditete
.
Ale zijete fakt hrozne, syn neni stastny.
Na vychovu jsi sama?