Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahojte ![]()
No buřtgulášek já taky ráda, dělala jsem ho v úterý k večeři, zbylo i na středu
Já mám dneska smažený květáček s br. kaší, teda v jídelně, ale snad bude dobrej
A už mám hrozný hlááááád, ale ještě půl hodinky no.
Zuzko, já teda vánoční nákupy moc nemusim, včera jsem se třeba táhla s dvěma plnejma taškama a to se dycky modlim, aby nebyla narvaná tramvaj… ale moc ráda bat ty dárky balim. A samozřejmě nejradši mam, když je pak ostatní rozbalujou ![]()
Holky , vždyť já vím, já taky nějak moc nepanikařím, ale chci to co nejvíc urychlit, k nějakému závěru, já doufám, že mi udělají hned na poprvé alespoň ten velký ultrazvuk, snad.
My jsme právě po obědě, byl řízeček s bramborovou kaší, cibulačka a mandarinka ![]()
Teď jsem si vzpomněla, co ty slíbené fotečky Loci, no?
Ayo hlad je sviňa, to jo, ale květáček bude dobrý ![]()
Holky ja uz mam taky velikej hlad, no uz se mi to vari, zase se nacpu a pujdu si s prckem lehnout.
nenakupuju, nesháním, neřeším. Na to je dost času v březnu a dubnu (pro mě). Já si jen orientačně ověřila zdroje - čili na novorozeně věci budou, možná koupit nějaký plínky a další můžu klidně řešit potom. On toho mrňous nezbytně tolik nepotřebuje a další se dá řešit pak. Narodí se, když bude teplo, takže potřeba fakt minimum.
Jedna známá jen co měla // tak začla obcházet rodinu a známý a syslit si věci, přitom se budou stěhovat, než se narodí… tak ještě toto k tomu… No, to by mně hráblo, kdyby to nedopadlo… (pže to začla fakt HNED).
Jeste drhnu odsavacku, vratila mi ji kamaradka co ji mela pujcenou, no uz pomalu hlasim ze chci veci co jsem pujcila zpet, uz to budu zase potrebovat ja. Tak jsem ted koukala ze si ji musim poradne vydrhnout a vydetinfikovat - vyvarit. A pak uz si ji schovam pro mou potrebu.
Jeste prikoupim lahvicky.
Na nakupovani je cas, a mame letni deti, jo a ja jeste obe kvetnove, takze vse po Lukim bude nosit mimi, asi toho moc kupovat nebudu, jen nejake latkove pleny, nektere jsem tenkrat vyhodila a kdyz to bude holka, neco ruzoveho pro radost - na to mam ale casu dost, tak v breznu. Jinak mam vse. Alespon usetrim ![]()
Ja uz nejaky veci mam,co jsem dostala a koupila,jinak zbytek budem nakupovat tak od ledna,protoze toho nechci mit pak moc nakonec ![]()
holky, radši jsem přes oběd nečetla, děláte mi chutě. luk, pošli gulášek ![]()
aayo - květáček - mnam mnam mnam
no i ten řízeček s kašičkou bych si dala říct. já mam hlaaaad.
Tak mi pred chvili prisel angelsound a hned jsem poslouchala. Krasne tam bije srdicko, tak jsem se hned uklidnila.Hned mam lepsi naladu
Odpoledne jdu na rozsviceni stromecku na namesti a taky do cukrarny,tak uz se tesim ![]()
Darky nerada nakupuju. Prijde mi lito tech penez. Vetsinou to ti lidi ani nechteji. Soudim dle sebe. Vzdycky dostanu od tchyne naky hrnecky, svicky desate povleceni a plno blbosti, ktery nepotrebuju a pak je mi akorat lito,ze za to utracela penez. Ale to ji nevymluvite ![]()
Saji posilam gulasek ![]()
Jinak jsme pojedli, manzel odjel a malej si pral krupicnou kasi tak jsem mu ji uvarila a dala, spapal a ted ho jdu uspat.Jdeme odpoledne pak ke svagrove na navstevu trochu pokecat, a deti si budou hrat. ![]()
Ach, to mi připomíná, jak nám tchyně chtěla po svatbě také vnutit cosi velice krásného… Příšrný servis… Pro manžela to schovávala… Tak jí řekl, že to nechcem (kam bychom to v našem tehdy malém bytě dali a nedalo se to dát ani do mikrovlnky…), tak mu vykládala, jaký je o tom zájem, a kolik má o to zájemců… Tak jí řek´, ať to dá někomu z nich… Málem pukla. Myslím, že servis tam ještě někde leží dodnes. Jako abychom si to vzali, když se čekala nezměrná vděčnost, leželo nám to ve sklepě… Nikomu z našich známých by toto radost neudělalo… Takže…
Ale taky jsme pak nikdy nedostávali blbosti. Pak teda už vůbec nic…
Hele, a nešlo by jí hodit nějakej seznam hrnečků a kdečeho, aby Ti to kupovala třeba do série? Nebo ať si z toho vybere cokoli, že z toho teď nic pořizovat nebudete, ale cokoli z toho, že by bylo dobrý, že to bude i překvápko… A přesně bych napsala typ, barvu, počet a tak… Něco, co ona může dobře sehnat… Že tím vám jako udělá fakt radost… Kdyby to šlo, tak až přijde na návštěvu, tak to vystavit na dobré místo…
Jako třeba naši ví, že máme vždycky živej stromek nebo větve, že máme vždycky živej adventní věnec to si asi neuvědomí, ale dovezou nám čínskou umělinu… No my čínský věci nekupujem, a vědí, že manžel jedině živý větve, a stejně. Asi nevěděli co dovézt.. No ale já jim to stejně příležitostně řeknu, návštěvu jsem tím nekazila, byli u nás po dlouhé době, ale když to neřeknu, tak se to bude opakovat…
A toto razím všude, kde to jde. Když se mi někdo do noty typem dárku trefí, tak mu to dám zřetelně najevo, když je to mimo, tak jde-li to, hlavně ti opakovaní dárci, tak já jim to prostě řeknu.
S někým teda domluva není, to je fakt. Ale někdy není špatná léčba dát to někomu jinému z rodiny, kde ona to uvidí… Zase jestli je jinak ok, aby sis ji tím nenaštvala.
Ale přesně to mi taky vadí, vyhozené peníze.
Luk, tak si hezky schrupni, a užij si návštěvu ![]()
Saji a ty si dnes hlady? božátko, tak to bych ti nedělala chutě ![]()
nawi , taky to tak nějak mám
jinak ale na prcka nemám doma ani rukavičku, 3× jsme se stěhovali, a tak fakticky nic navíc nepřenášeli ![]()
luk, díky za gulášek.
ditul - měla jsem jen instatní polívku. nějak dnes není nikdo, kdo by mi uvařil, manžel je v práci a já nechci stát u plotny. nějak jsme to na dnešek nedomysleli, no.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat