Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
nu, nevím stoprocentně, jestli to s tím souvisí, ale prostě pak vypadám 14 dní jako oškubané kuře (ty tečky na nohách), to už jsou ty nohy snad hezčí chlupaté ![]()
Dobre rano holky, ctu a ctu, no teda jste nektere vydrzely tak dlouho.
Saji tak uz jmena - no Ema a Nela jsem navrhla i ja ale manzel to nechce, me se teda mooooc libi. ![]()
Dobre ranko, holky ![]()
Saji - Linda je v pohode, mi rika babicka Lindulko, casto hodne lidi Lindi, pak v puberte zacala Lin, Lindusko spis mamka kdysi, je toho vic, ted si nevzpomenu… ja jsem se jmenem spokojena
navic neznam zadnou jinou Lindu ve svem okoli, takze si me i vsichni pekne pamatuji
A moje mamka je prave Liliana ale bez toho prvniho Li (jako pani byvala senatorka Janackova)
a to je horsi na oslovovani, Li je moc kratke, Liano moc tvrde, Lianko prilis detinske… lidi s tim maji problem, do Liliany bych nesla, protoze Lili mi zni jak na japonku… ale to je jen muj nazor na obe jmena, protoze obe mame v rodine ![]()
Ali - gratulace k chlapeckovi
ja uz jsem s nim smirena taky, i kdyz nevime, co to bude… treba uz pristi tyden
jiří jsme uvazovali taky, po dedovi, ale nakonec kluk bude po manzelovi Lukas junior ![]()
NO HOLKY? A JAK S TIM UZAVRENIM??? Uz tu probirame dost osobni veci, jsem pro presun od zitrka!
Zuzi ono je to ted u nas trochu zhavy tema, tak jsem nemohla nereagovat. Kazdej mame opravdu svuj nazor bud podlozeny nebo nepodlozeny nakymi zkusenostmi. Pockejte jak vam da do kozichu Alidan az sem vlitne. I kdyz ona je asi hondne mirumilovna, tak se moc nebojte
Opoustim toto tema ![]()
S tema jmenama po rodicich. Ten muj trva na tom, aby se jmenoval po nem, ale ja nechci mit doma dva Honziky. Jak na ne budu volat a odlisovat je? Ale on si trva na svym jesita jeden ![]()
Jinak holky - nikdo se tu nehada prece, jen rikame kazdy sve nazory a zkusenosti a rozsirujem si nazory a ucime se akceptovat i zaroven nazory jinych, no ne? Ja uz ty doktory a peci radeji rozebirat nebudu, jen k tomu reknu jedno - tak jako cloveku musi sednout ucitel, musi mu sednout i doktor… Pro nektereho cloveka bude dobry, pro nektereho nejhorsi na svete… Jen si zabrouzdejte nekdy na www.znamylekar.cz a poctete si… i ti nejlepsi doktori podle me maji nekdy negativni hodnoceni, splest se muze kazdy a lekari nejsou stroje, ktere by byly neomylne…
Ohledne placeni pece - mawi, az si budes muset zaplatit nejakych par stovek tisic za nejakou operaci (mamcina operace rakoviny stala uz pred temi 25lety pres milion), chci te videt, kde na to vezmes… a nebo jini lidi… a pokud nechces peci, ktera je ti nabidnuta, mas vzdy moznost podepsat revers a peci odmitnout. Moznost volby tu je a nikdo nikoho do niceho nesmi nutit.
Xlin - jako ze uz to uzavres a nikdo tu jiny uz nebude moct dojit? No asi uz stejne vsechny kvetnove maminky jsou tu ze. Jinak Lukase mame doma, je to moje nej jmeno na kluka a jsem rada ze jsem ho dala.
Jinak jmena po rodicich - ja jsem proti a manzel taky - ja jsem s mamkou Jana a jak jsem byla mala tak jsem byla Janicka a mama Jana ale ted bydlime v jednom dome a uz jsme obe Jany takze vzdy kdyz nekdo vola reagujeme obe nebo zadna ![]()
U mas rika ted jmeno manzel, ja rikala u Lukase a tak jsme se domluvili ze to bude na stridacku. Tak je na rade on. Samozdrejme to musim schvalit to jo, ale navrhy nosi on.
simi , alidan to bere celkem v pohode, vsak vcera vecer diskutovala. A ja tady nic nepsala, opravdu nevim jak by to fungovala kdyby to bylo tak ci onak. Muj nazor je pouze ten , ze jednou to tady bude jako v USA a jinych statech, proste asi prirozeny vyvoj, ma to velke plusy (prave treba pristup lekaru, i kdyz me spise vadi pristup sester, lekari jsou celkem mily a ochotni, kdyz s nima clovek nemusi moc konfrontovat
) ale i minusy.
Jo a svagrova ma manzela Jiriho a syna taky a tomu rikala treba Jurasku - to je moc hezky
a manzelovi normalne Jirko . Ono se to rozlisit da, clovek si zvykne ![]()
Přesun klidně
Bude akce kulový blesk ![]()
Zuzko, odlišné názory beru, ale právě tím, že možná psané slovo vyzní jinak než bylo myšleno, nevím.. mě se to třeba nadzvedlo a dotklo se osobně i ve vztahu k mé rodině, známým, a to se potom biju jako lvice a opravdu nechci, nechci se pouštět do konfliktu kvůli odlišnému pohledu mezi zevnitř a zvnějšku systému, kdybych se měla vyjádřit jak bych opravdu chtěla, tak by to rozhodně nebylo nic tak říkajíc „za rámeček“ a to sem nepatří.
Taky jsem zavrhla jméno po tatínkovi
přestože to je to nejhezčí jméno co znám, ale odlišovat je nehodlám.
My jsme v klidu, protoze ja manzelovi Lukasi rikam jen kdyz na neho volam v obchode nebo kdyz jsem nastvana
jinak mame svoje prezdivky, kterymi se oslovujeme
Takze to nebude az tak vadit… Lukas je fakt super a navic jich moc neni… ![]()
S tim uzavrenim to bude tak, ze ja zalozim novou skupinu uzavrenou a tam se bude diskutovat dal a sem kdyz nekdo dorazi pozdeji, tak se prida pak do te uzavrene treba, kdyz bude chtit… ale vadi mi, ze to tu muze cist kdokoliv uz, rozebirame tu fakt osobni veci…
aaya , a jak vis ze ma mawi pouze pohled z vnejsku? A to ti jde o tu narazku na statni zamestnance nebo co?
jinak uzamceni taky klidne jsem pro
No mohla bych mu rikat treba Jenicku, Honzicku, Jendo. Jenze az vyroste a bude mit 2 metry a 100 kilo a budu mu rikat Jenicku,tak to bude uz trochu divny ![]()
Xlin jsem pro uzavreni.
A na nikoho se nezlobim, jen jsem si tu taky chtela rict svuj nazor na vec. Kdyztak se omlouvam, jestli to vyznelo ostreji,ale to je spis tim zapalenim do tematu ![]()
A tím jsem myslela jeden konkrétní názor, ne obecně tu debatu.
Všimly jste si, že už je nová diskuze Těhulky srpen 2011? Ten čas letí… ![]()
No jo holky, to leti, za chvilku mame pulku za sebou. Rikam si ze si to jeste ani moc neuzivam a pulka je pryc. Pojedu se kouknout ale asi do Polska na kocarky.
Tím myslím obecně lidi placené státem, ať lékaře, učitele, úředníky,…
A nechám toho. Konečně mi tu přisvištěla očekávaná práce, takže mám na dopoledne vystaráno.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat