Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zuzi, jj, to je jasné, třeba na 3D ani nebyli…já jsem byla překvapená, že z kluka se stala holčička, spíš když už se spletou, tak to bývá naopak, že se tam ten pindík prostě někde schovával ![]()
Ali
copky
Ale máš pravdu, jsem už jak pavoučí žena
Ale teď už mizím do peřin, noha už počká, zítra ji nikde na odiv vystavovat nebudu ![]()
Loci - ja mam taky epilator, rikam tomu trhatko
je fakt, ze v tehu me to boli vic, tak mozna proto to nedoporucuji… navic mi ted chloupky rostou o 50% mene a jednou za mesic trhat bohate staci, je to divne..
a zastavily se mi skoro i nehty na nohou, jak kdyby nekdo vedel, ze se mi blbe ohyba pres brisko ![]()
Mawi - no, tak s tvym nazorem taky muzes chodit tak dlouho s rakovinou jako moje draha maminka, ktera 6 let po porodu nebyla na gynde a pak ji skoro nedali do kupy a zazila i klinickou smrt a chemoterapii primo do bricha… Taky si rikala, ze to nic neni a proc by chodila na preventivni prohlidky, kdyz ji nic nebolelo, ze? A pak jednoho dne ji tak zabolelo, ze uz bylo skoro pozde a streva mela v uzlicku 5cm a zbytek brisni dutiny byla rakovina…
co se prasku tyce - ty take odmitam a kdyz mi dr. nutila, ze mam alergii a pritom zadnou nemam a nesouhlasila jsem s jejimi lecebnymi metodami ala antibiotika na kasel, odesla jsem jinam a mam klid. Ted verim bylinkam a prirodni medicine, ale kdyz to nejde bez paralenu, tak hold si ho taky vezmu… proste s rozumem…
Jo a Loci - diky za info, jsi hodna, byly to asi ty vazy kolem delohy, co me pobolivaly…
Ali mela pravdu ![]()
Zeny, musim se pochlubit ze se mi dneska zase prcek ozval
. Musim si nekam ty prvni pohyby zapsat ![]()
No a dopiju caj a pujdu spat, tak dobrou noc ![]()
Mawi, tvoje důvody proč jsi nešla na testy chápu.. Kdybych to měla stejně, taky bych nešla,jsi dobrá.. Ale stran mentality našeho národa versus preventivní prohlídky a zodpovědnost za vlastní zdraví, nesouhlasím.. Např. u zhoubných onemocnění, na která existují screeningová vyšetření nechodí ani polovina pacintů a třetina z nich proto, protože mají zrovna důležitější věci na práci (dokážu je pochopit,ale jak je možné, že pro nás není zdraví na 1.místě?), nebo proto, že mají strach, co když tam něco bude? (a proto je lepší zjistit to později?), ale to je na dlouhou diskuzi,toto je čistě moje zkušenost..
zrovna tak můžeš o všechno dole dobře přijít na zákl. nesprávného nebo neúplného vyhodnocení lab. výsledků (znám).
A jak jsem psala - možná máš nádor na slinivce (chraň Pán Bůh, nepřeju to nikomu), na mozku, ve střevech, na páteři… A taky to nezjistíš, dokud se to nějak neprojeví. Neposílají Ti přece preventivně na endo, kolonoskopii a CT, že?
Asi jsi mě nepochopila - když někde ten problém pociťuju, tak si to zase zařídím - a věř, že si to musím často strašně vydupat, ale ještě jsem se nesekla, zato doktoři by mě poslali na hafo zbytečnejch věcí, a to, kam by mě logicky měli poslat mezi prvníma, jim z nějakýho důvodu dělalo neskutečnej problém. Netuším proč.
Je spousta nemocí, které se řeší, až se projeví.
A není to tak, že prevence se dělá u toho nejčastějšího.
Léky souhlasím naprosto.
ATB dávají dnes na kdeco, když neví, tak „pro jistotu“. Velmi často zbytečně, resp. problém je mimo spektrum těch ATB.
kdo jdete spát, dobrou noc.
alidan, jak jsi pochodila na ultrazvuku?
Mawi,ale taky někdy ta ATB dávají jen proto, že pacienti to vyžadují.. I když souhlasím, že je to špatně. Ad vyšetření, která požaduješ a která si musíš vydupat, není to spíš tak, že se ti nechce jít od standardních po náročnější,ale naopak? Protože jinak nevím, co máš na mysli.. ![]()
Saji, viděla jsem bobka, takže jsme se měla pěkně.. Pustila mi to i 3D, dostala jsem 5 fotek a řekla mi, že klučina ho má velkýho ![]()
no bezva, tak gratulace veliká. chtěli jste chlapečka, ali? nebo holčičku nebo Vám to bylo jedno?
ano, souhlas.
Ale řekněme, že někdo radši riskuje (vidí jako méně pravděpodobnější), že se na něco nepřijde včas (hodně věcí se nějak projeví), než že si zbytečně nechá významně zasahovat do těla, a jen mu to uškodí. Často se taky stane, že když se dr. zeptáš, jestli fakt, nebo že to nechceš, jestli je jiná možnost, tak se mnohdy dovíš věcí… Hodně věcí a zásahů se dělá, aby lékaři byli "z obligaů - a to i sami řeknou.
Taky často je problém správně diagnostikovat určité potíže správně, pže by to bylo moc drahé, nebo postup je takto, nebo my to děláme takto… Že si pacienti neskutečně vytrpí…
Těch důvodů, proč to tak je, je víc. Nechci z toho utíkat, ale je to fakt na dlouho a navrhuju veselejší téma.
No, hlavně jsem ji šokovala, že jsem těhu, protože jsme obě procházely jednu dobu obdobím, kdy manželství ani děti nepřicházely v úvahu, tak teď říkala, že už je to fakt vážný a že už tedy musí taky.. Tak doufám,že neodejde na PN, než porodím ![]()
Mawi,ale zrovna na kolono nebo na gastro se neposílá jen tak, pokud nemáš potíže či pozitivní rodinnou anmnaézu či pozit.okultní test.. Ale máš pravdu, dost už, je to na dlouho.. ![]()
Příspěvek upraven 29.11.10 v 23:47
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat