Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, neptám se na to, jestli byste se rozvedli s nějakým tyranem atd.
Zajímalo by mě z jakých důvodů se rozvádí většina zdánlivě dobře fungujících párů. Od mého kamaráda po nějaké době odešla přítelkyně a vztah byl na docela dobré úrovni. Jen mu vzkázala, že ho i přes to má pořád ráda, a že ji bude chybět.
Díky
@LukasBauer píše:
Dobrý den, neptám se na to, jestli byste se rozvedli s nějakým tyranem atd.Zajímalo by mě z jakých důvodů se rozvádí většina zdánlivě dobře fungujících párů. Od mého kamaráda po nějaké době odešla přítelkyně a vztah byl na docela dobré úrovni. Jen mu vzkázala, že ho i přes to má pořád ráda, a že ji bude chybět.
Díky
možné vysvětlení
https://www.emimino.cz/…epsi-382752/
@pohledzdruhestrany jenže ty, stejně jako každý chlap, máš pindíka jako středobod světa. Věř mi, že pro ženy takový význam opravdu nemá.
Tak když od něj odešla přítelkyně, tak se asi nerozvedli, ne? ![]()
Já bych se rozvedla, kdybychom třeba měli diametrálně odlišný pohled na výchovu dětí nebo rodinné finance. Ale jelikož jsme se brali se sestiletym dítětem a společným majetkem, tak už to snad nehrozí. To je třeba výhoda sňatku až po dítěti.
@Janli píše:
@pohledzdruhestrany jenže ty, stejně jako každý chlap, máš pindíka jako středobod světa. Věř mi, že pro ženy takový význam opravdu nemá.
prostě třeba byla z menšího frustrovaná a chtěla většího, snad každý má právo na štěstí ![]()
@Janli píše:
Jak pro kterou. Nesoulad a neuspokojeni v sexu by mě asi taky šťastnou neudělal.
Je to děsně individuální, to bych skousla já, neskousla by jiná a naopak. Já bych nezvládla týrání a pocit, že nejsem svobodná, kdyby mě jednak psychicky týral, ale i fyzicky a měla bych pocit, že musí být vše podle něj..to bych nedala, já potřebuji cítit určitou svobodu. Kdyby mě zahnul..no to by záleželo na hodně okolnostech ![]()
@terien píše:
Já bych se rozvedla, kdybychom třeba měli diametrálně odlišný pohled na výchovu dětí nebo rodinné finance. Ale jelikož jsme se brali se sestiletym dítětem a společným majetkem, tak už to snad nehrozí. To je třeba výhoda sňatku až po dítěti.
Děti a finance mi splunuly do : Děti v Africe. A říkala jsem si, ze byste se jako rozváděli kvůli jiným pohledům na děti v Africe? ![]()
Sex, alkohol, nevěra, znám i rozchod, protože jeden z nich nechtěl svatbu, lidi se rozvádí i kvůli tomu, ze jeden nechce děti…
@pohledzdruhestrany píše:
prostě třeba byla z menšího frustrovaná a chtěla většího, snad každý má právo na štěstí
já teda štěstí nehledám u muže v kalhotech..ale díky za tip ![]()
@Janli presne tak. Ja jsem se poprve rozvedla kvuli zcela rozdilnemu pohledu na budoucnost. Proste spatna volba partnera. A ted u druheho manzela jedine kdyby on chtel abych zmizela z jeho zivota, sama bych rozvod neiniciovala.
@LukasBauer píše:
Dobrý den, neptám se na to, jestli byste se rozvedli s nějakým tyranem atd.Zajímalo by mě z jakých důvodů se rozvádí většina zdánlivě dobře fungujících párů. Od mého kamaráda po nějaké době odešla přítelkyně a vztah byl na docela dobré úrovni. Jen mu vzkázala, že ho i přes to má pořád ráda, a že ji bude chybět.
Díky
mít někoho rád neznamená, že toho člověka chceš za manžela/ku. Jinak pokud jsi s nimi vyloženě nežil, věř mi, že do vztahu druhých nevidíš. Stačí si pročíst hrozně moc diskuzí tady: muž si o ženu neopřel ani kolo, žena trvale nespokojená. Kdykoli žena vznesla výtku, manžel ji odbyl s tím, že jemu nic nechybí. Když si žena sbalila kufry, manžel všude vypráví, jak žena odešla ze zcela funkčního manželství z čista jasna. A to je jenom jeden z mnoha a mnoha příkladů.
Kdyby volil Babiše, Okamuru nebo komunisty. Kdyby poslouchal Ortel a koukal na Ordinaci v růžové zahradě a podobné slátaniny. Kdyby se chtěl účastnit nějaké reality show. Kdyby se dal k nějaké sektě. Stačí? ![]()
Pominu-li patologie typu závislosti, týrání a podobně, tak já určitě kvůli nevěře. A asi i pokud by ve vztahu dlouhodobě chyběla intimita, takové to milenecké pouto. Nevím jak to napsat, prostě nebýt jen inventářem pro toho druhého, kterého si všimneš, jen když nemáš čisté košile. V takovém vztahu bych neuměla žít.