Kyber šikana?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Doe_Jane
31.12.16 16:27

To fakt někdo dělá jen tak jo? nebo jsi někdy někomu něco udělala… mi to přijde divné teda, hlavně na mě by ani nic neměli aby to tam dávali

• Citovat
  • Upravit
19789
31.12.16 16:28

Co nechcete zveřejnit, nedávejte na Internet, a to ani pro „přátele“.

@anett7 To, co dělá, je trestné. Jestli to dělá nezletilá, kontaktuj OSPOD.

Já bych si teda nedovolil ani zkopírovat a použít od někoho cizí fotku (kvůli autorským právům). Ani nezměněnou. Kdy tak používám link.

Porušuje hned 2 osobnostní práva: Práva autora fotografií (právo autorské) a osobnostní práva vyfotografované osoby.

Druhá věc je, že nebylo rozumné vyvěšovat něco, co nechceš zveřejnit. Budiž ti to poučením. Já se bez facebookového profilu obejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
31.12.16 16:46

@anett7 Zakladatelko, mě fascinuje, že se nepoučíš, a založíš si profil s fotkou i tady… ještě řekni, že nick je tvé jméno (každý ví, jaké), a fakt si můžeš pogratulovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
31.12.16 16:48

Oznamte věc na Policii ČR. Ta to prošetří. Pokud pachatel bude osoba mladší 15 let, případ se odloží, ale i tak bude podán návrh na uložení výchovného opatření soudu v civilním řízení. Minimálně i samo projednání má preventivní a represivní účinky - uvědomí si, že internet není anonymní a nemůže si zde dělat, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
31.12.16 17:33

@WaIl A nemůžu snad? :D Nechci se vydávat za někoho jiného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
31.12.16 17:46
@anett7 píše:
@WaIl A nemůžu snad? :D Nechci se vydávat za někoho jiného. :)

Můžeš. Můžeš si třeba nechávat supermarketu peněženku položenou nahoře v otevřené kabelce, kterou máš přes rameno a za sebou. Ale až ti ji někdo šlohne, tak se nediv. I když krást se nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.12.16 17:49
@anett7 píše:
@WaIl A nemůžu snad? :D Nechci se vydávat za někoho jiného. :)

ale pak se nediv že ti někdo zneužije profil.. jsi nepoučitelná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
31.12.16 18:10

@anett7

prožíváš nepříjemné situace, proti kterým nic nezmůžeš. Zruš si fb a co můžeš, tím takového blba nejvíc naštveš. Není nutné být na fb. své kamarády přátele máš blízko, vidíte se jistě často.
Přeji Ti mnoho sil na boj s blbem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
31.12.16 18:14
@polic001 píše:
Oznamte věc na Policii ČR. Ta to prošetří. Pokud pachatel bude osoba mladší 15 let, případ se odloží, ale i tak bude podán návrh na uložení výchovného opatření soudu v civilním řízení. Minimálně i samo projednání má preventivní a represivní účinky - uvědomí si, že internet není anonymní a nemůže si zde dělat, co chce.

domnívám se, že net je anonymní a plný blbů. Tady je to stejné, každý má nějaký profil, kdo za ním skutečně je netušíš. IP adresa nic neřeší, může mít dynamickou. IP adresa není adresa domů, je to přibližná poloha. Vím o čem píši

Ovšem pokud si Anet dává fotky na fb i tady na profil tak je jak vábnička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
31.12.16 18:26
@anett7 píše:
Na fotkách nahatá samozřejmě nejsem, všude jsem vyfocená se psem, ale prostě ty fotky nechci veřejně publikovat. Myslela jsem si, že ta holka bude fajn, přeci jen to je pejskařka jako já a já si opravdu ráda povídám s lidmi se stejným zájmem, ale bohužel po čase ukázala svoji pravou tvář. Nikdy jsem neměla s nikým takový spor. Voloviny tam žádné nevěším. Nejsem ten typ teenagera, který foti selfíčka a pak to vkládá na FB. Facebook jsem si udělala jen kvůli pejskaření, mám tam i stránku, kde publikuji svoje fotografie (fotím) a mám tam opravdu spoustu fajn lidí, se kterými se rozumím. Plánujeme spolu i procházky (samozřejmě u nás v městě).

fotky na fb se dají smazat, profil uzamknout, nebo smazat. Jsi typ teenagera, i tady to dokazuješ. Když si s někým rozumím, nemusím řádit na fb :nevim: mám telefon, email, vídám je. Asi už nejsem typ teenagera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
31.12.16 18:41

Opravdu ji doporucujete nebyt na FB? A videli jste se ted nekdy s nekym mladym? Vzdyt oni tam ziji,, vsechno resi tam. Kdyz uz ne pres profily, tak pres skupiny.

Mam sestru, je ji 16 let. Tak jak ja jsem v jejich letech byla kazdou sobotu na diskotéce, tak oni jsou vrazeni na FB. Tohle je prosta realita.

Takze ji vlastne doporucujete socialni izolaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
31.12.16 19:03
@omites píše:
Opravdu ji doporucujete nebyt na FB? A videli jste se ted nekdy s nekym mladym? Vzdyt oni tam ziji,, vsechno resi tam. Kdyz uz ne pres profily, tak pres skupiny.

Mam sestru, je ji 16 let. Tak jak ja jsem v jejich letech byla kazdou sobotu na diskotéce, tak oni jsou vrazeni na FB. Tohle je prosta realita.

Takze ji vlastne doporucujete socialni izolaci.

v tvých letech nebyl fb :) neotáčej se zpět, oni tam být musí, je to in
přesto, když má takové zážitky je lepší si profil smazat a neřešit to dál, ale je ještě mladá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
31.12.16 19:08
@omites píše:

Tak tam nemusí uveřejňovat fotky. Kdo nesnáší horko, ať nechodí do kuchyně. Kdyby mi kór vadilo, že mi na plakáty s mými fotkami někdo může přimalovat kníry, tak je nebudu vylepovat. A když je vylepuju, tak holt s těmi přimalovanými kníry musím počítat, no.

Nesmí se to přimalovávat, ale kdybych měl z těch knírů šílet, tak se bez těch plakátů budu muset obejít.

Příspěvek upraven 31.12.16 v 19:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
31.12.16 19:12
@Divná Bára píše:
v tvých letech nebyl fb :) neotáčej se zpět, oni tam být musí, je to in
přesto, když má takové zážitky je lepší si profil smazat a neřešit to dál, ale je ještě mladá

Ale ja ten prispevek mam napsany ve stejnem duchu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
31.12.16 19:23
@omites píše:
Ale ja ten prispevek mam napsany ve stejnem duchu ;-)

seš si jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová