Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Simi007 Ja mela ten přesah fakt velký a tak se odstraňovalo tolik 🙈
Ja jsem ti dneska psala i ty komentáře, jen jsem si až teď všimla ze jako anonym 🙈
Tak ale to jseš stejně frajerka 😂 Ja bych to nedala ani po těch pivkách 😂
Taky jsem to tak dlouho mela, na jedné straně byla za jizva viditelna a ted uz to není vůbec poznat a obě strany vypadají stejně 😊
Po operaci mam ted 6 týdnu a první sex jsem mela v pátém týdnu. Pan doktor mi říkal, ze 4 týdny bez sexu úplně stačí 😊 Ale sama ucítíš až ti to bude prijemny. Ja bych to v tom čtvrtém týdnu ještě vůbec nedala 🙈
Jeee ahoj Domi. Říkala jsem si, že píše někdo jiný jako „Anonym“.
. Já už měla sex po třech týdnech. 🙈 Nedá se to nazvat úplně sexem, trvalo to minutku a já si prsty chránila okraje té kůže 😂 😅. Všude píšou, že je tato oblast hodně citlivá, tak doufám, že mi nebudou chybět
![]()
Takže s radostí teď nosíš těsné rifle 😍. To bylo neštěstí stále vybírat kalhoty a rifle, které nedělají „velblouda“ 😫 🙈
@Simi007 Ja jsem určitě chtěla dodržet ty 4 týdny, hrozne jsem se bála, aby se ty stehy třeba nějak nepotrhaly 🙈 Tak jsem fakt chtěla mít jistotu, ze to bude komfortní. 😊 Mne přišlo, ze jsem v té oblasti těch SP moc citlivosti ani neměla a musím říct, že mi ten sex ted přijde mnohem lepší 😅
Anoo! Těsne rifle, těším se ne těsne šortky a ze to konečně nemusím “skládat” do kalhotek 😂 🙈
Joo, už jsem si objednala i krásné tanga, že to bude brzy dole „v jedné rovině“ 😁. Ono opravdu ty SP hodně vadí, ten přebytek byl hrozně nepříjemný, pořád to tam někde „rolovat“ do kalhotek 🙈 😣. Ještě jsem ve fázi, že jsem měla souhlasit, aby odstranila více.😞 Teď momentálně mají 1,5 cm SP do strany.
@Simi007 Taky jsem hned nakupovala prádlo 😂 A fakt si užívám, že konečně nemusím řešit co si můžu obléct, kde to nebude vidět, kde mi to nebude nepříjemné 🙈 😂
Fakt to hodně omezuje. A jsem rada, ze jsem se odhodlala, i když mi to pěkných pár let trvalo 🙈
Zatim bud úplně v klidu, počkej až se to vyhojí 🙏
Byla jsi přímo na nějaké plastické klinice nebo kde ti to dělali?
Anoo, tolik oblečení jsem dala pryč, protože jsem se v tom necítila, i když jsem velice štíhlá, tak jsem nemohla nikdy nosit těsné oblečení, také mě mrzí, že jsem nešla dříve 🙏. Ano byla jsem přímo u doktorky, co dělá především plastiky- prsa, víčka atd. 😊. Udělala mi nákres, ukázala fotku já úplně šok, že neee, zůstane mi jen 0,5 cm SP. Tak mi nechala více, jak jsem sama chtěla. Mazala si pak něčím jizvy? Některé holky tu psaly, že dělají tlakové masáže. Mi doktorka nic neříkala. A tobě?😊
@Simi007 Přesně tak, celou dobu jsem řešila úplně stejné problémy.
Pan doktor mi taky nic neříkal a jizvy se mi moc hezky vyhojily samy, tak jsem nemazala 😊
Na koupališti, kdekoliv jsem viděla ženy ve spodním prádle, měla jsem pocit, že jen JÁ mám ten problém, 😳 🙈. A tvůj partner souhlasil? Můj měl velký problém, byl hrozně nešťastný, měla jsem strach mu říct, že jsem se konečně odhodlala, protože mě prosil, ať to nedělám, že je „miluje a hrozně ho vzrušují“ 😳. Nedokážou to vůbec pochopit…😔
Ahoj holky, predem se omlouvam za anonymni prispevek, ale toto tema je pro me porad dost citlive
ale i tak jsem se rozhodla pridat moji zkusenost, jelikoz me tahle diskuze moc pomohla
cca 10 let jsem premyslela o labioplastice, ale nikdy jsem se neodhodlala do toho jit. Posledni dva roky jsem si o tom hodne cetla, ale porad jsem se bala, jelikoz jsem nikdy nebyla v narkoze ani na zadnem jinem vetsim zakroku. Sexualni partneri nikdy nic nekomentovali, ale me to vadilo hodne a to hlavne v tangach, plavkach, uzkych dzinach, pri sportu atd.. kdyz jsem si to tam “neposkladala”, tak to proste prekazelo.. Takze letos v unoru jsem se odhodlala a operaci podstoupila na zacatku dubna
. I kdyz jsem stale ve fazi hojeni a na prave strane mam stale mensi otok, tak bych nemenila. Konecne nic nevycniva ven.. Jedine ceho lituju, ze jsem nesla driv
Jen si urcite naplanujte zakrok po menstruaci.. ja to dostala 15 dni po operaci a bylo to tak akorat.
Strucne k memu zakroku - mela jsem lokalni anestezii, celkova je podle me zbytecna a velka zatez pro telo. Se vsim vsudy jsem na sale byla cca 45minut. Nejhorsi byly ty vpichy, boli to, ale da se to vydrzet. Pak jsem odjela domu, vyzvedl me pritel. obdivuju vsechny, ktere jste jely domu mhd nebo autem jako ridicka. Radsi si zaridte odvoz. Prvni noc byla strasna, hrozne to bolelo a trosku jsem krvacela, coz je normalni. Druhy den to zacalo otekat a otok byly dalsi asi 4 dny porad stejne, az jsem se bala, ze je neco spatne. Hojeni je teda velmi neprijemne a porad jsem si rikala, jestli je vse v poradku. Ja jsem takova citlivka na vsechno, takze jsem ze vseho mela strach
asi 12 dni jsem chodila jak kacer..jinak nic extra jsem nepouzivala, jen 6-8krat denne sprcha, po kazde toalete sprcha, hodne jsem ledovala a jednou za den oplachla rosalginem. A chodila jsem naostro, hodne vetrat. Jen na noc jsem prvni tri noci do kalhotech davala poporodni vlozku a sterilni ctverce natrene betadinou. Pak uz jen ty poporodni vlozky, ktere jsem po 8 dnech vymenila za intimky. Od 5.dne jednou denne natrit betadine masti a od 14.dne na doporuceni mnohych z vas cicatridinu.
Po tydnu od zakroku jsem byla na kontrole. Vse v poradku, ale velke otoky, coz je normáni, ale taky na jedne strane se mi zarezaval steh hodne. Pan doktror mi ho malinko uvolnil a otok druhy den zacal splaskavat. Ale tim jak ho povolil, se mi malinko rozjela jizva. Ale me to vubec nevadi, verim ze se to jeste zatahne a nebude to tolik videt. Ale i kdyby ne, vsechno je lepsi nez ty dlouhe pysky ![]()
Ohledne toho jak dlouho byt doma - ja mela nemocenskou 9 dni a myslela jsem, ze to bude stacit. Bohuzel si neumim predstavit s tim otokem fungovat v praci
takze minimalne 12 dni doporucuju byt doma, ale zase kazde telo se hoji jinak, takze uvidite. Ja byla doma skoro 20dni : ![]()
Pokud vas to zeny hodne trapi, tak fakt nevahejte a bezte do toho
moc doporucuju.
Ahojte, vidím, že už dlhšie nikto nereagoval, ale skúsim.
Bola som na labioplastike. Dnes začínam 12ty deň. Stále mám opuch a nemôžem sedieť. Jednu stranu mám pekne zahojenú, je tam ešte pár stehov, ale druhú stranu mám skoro celú pokrytú veľkou chrastou, ktorá sa samozrejme pri pohybe odlupuje a krváca. Snažila som sa ju aj zvlhčovať, aby nevysychala, ale nejako to nezaberá a skôr mám pocit, že som ešte do toho dostala nejakú mykózu
. Neviem, či z tej vlhkosti. Neviete mi prosím poradiť, kedy mozem počítať s tým, že tá chrasta odpadne? Je to naozaj neprimné pokiaľ tam je. Ťahá to pri pohybe, bolí, odlupuje sa a krváca. Takto sa to asi nikdy nezahojí
.. snáď niekto odpíše. Mali ste veľké chrasty? Kedy vám odpadli? Kedy vám presiel opuch a mohli ste sedieť?
Mně se jedna strana taky hojila hůř a připadala mi rozjetá, ale nedostala jsem se k dr skrz práci a zahojilo se to krásně,12 dní je ještě málo
@Janish123 píše: Více
Písala som doktorke aj s priloženou fotkou. Napísala mi, že to vyzerá naozaj dobre, ale chrastu by bolo vhodné rozmočiť a opatrne odstrániť. Tak dnes sa mi to podarilo. Naozaj to vyzerá krásne
.. len ešte mám strach o stehy, kedy vám vypadli? Ja ich mám ešte celkom dosť a sú citlivé a bolestivé, keď sa ich snažím potiahnuť.
Ahojte, predávam aktualizáciu, ak by sa to niekomu raz zišlo. Laozaj lepšiť sa to začalo až po uplynutí dvoch týždňov. Dnes je 18. deň a už zmizol opuch. Som schopná mať aj nohavičky a sedieť (aj keď je to ešte citlivé). Zostalo mi ešte pár stehov, ktoré sú ešte bolestivé, ale na druhú stranu mi prekážajú
, takže som si skúsila kúpiť anesteticky krem (ževraj sa dáva pred tetovaním) a dnes som ho skúsila. Už som si pomocou neho vytiahla pár stehov, naozaj to super znecitliví, akurát to musí pôsobiť 1 hodinu. Snáď to niekomu pomôže. Už sa konečne začínam tešiť z toho, že som sa na to dala ![]()
Ahoj dámy 💘
Je mi 28 let.
Dneska jsem druhý den po operaci. Zatím vše vypadá dobře, mám ji oteklou a stehy se trochu prosakují (ale prý to tak má být), bolest necítím, chodím klasicky jako kačer a pracuju z postele. Celý svůj příběh povím asi za 2-3 týdny když už budu moct povyprávět o celé zkušenosti a hojení. Jen napíšu, že jsem dělala v Praze za 26300 (včetně DPH) na soukromé klinice v lokálu. Kliniku a doktorku mi doporučila moje gynekoložka, ani jsem neporovnávala recenze a rovnou jsem tam volala dle doporučení. Po zákroku jsem odjela sama busem do Plzně. Ten den jsem měla v praci volno. Bolelo to, ležela jsem na dvou sedačkách, ale dalo se zvládnou a ani jsem nebrečela bolestma.
Chci se zeptat, je tu někdo kdo je také čerstvě po zákroku? Jak se mate? Jen chci vás podpořit a říct, že jsme skvělé a odvážné že jsme do toho šly, a to každá kvůli svému osobnímu důvodu. Přeju dobré hojení bez komplikací ❤️ ✨ ❤️