Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vejilka je mi 25, mu 23. to spolecne bydleni byla darda pro oba a ocividne jsme to nezvladli. on omlouva svuj vek, ze nebyl vyzraly, nekoho si potom nasel, ale nevyslo mu to. a chce se vratit. Poznal jake to jinde a asi se zlekl, on je tez docela pohodlny, jen co je pravda. nekolikrat sem mu rikala, ze je blbost se vracet, jenom proto, ze mu to s prvni nevyslo, ale pry si uvedomil, ze me miluje. me to spis prijde, ze chce zpet neco znameho. kazdy ted bydlime ve svojem a vidime se, kdyz je cas, a me to proste nestaci, po tom, co jsme spolu zili a videli se denne.
@Anonymní píše:
máš pravdu, že úplně šťastná ne, protiřečí, jak píšeš jinde, protože vlastně sama nevím, co bych chtěla, kdybych udělala cokoliv jinak, nikdy bych neměla tyhle úžasný děti, co mám, i kdybych měla děti, byly by to jiný děti(nepochybně stejně úžasný, ale víš jak, teď, když mám tyhle děti, nemůžu litovat toho, že je mám). Teď je tu jeden kamarád, moc fajn, virtuální kamarád, se kterým si skoro 6 let píšu, jen o životě, čistě na kamarádské bázi, on je svobodný, bezdětný, mys si rozumíme neskutečně moc, ale oba víme, že jen kamarádství, že vztah z toho nikdy nebude, protože já mám tu rodinu už, on ne. A nemít minimálně jedno, to první dítě, nikdy bychom si psát nezačali(poznali jsme se přes jednu holčinu, kterou bych nikdy v přátelích neměla, a taky ji neznala, kdyby nebylo moje dítě). ale to už je jedno, nemá cneu to rozebírat, zase mohla jsem na tom být mnohem, mnohem hůř, než jsem. na opravdovou lásku mám čas do konce života, možnost mít děti je časově omezená, a nelituji, že jsem ji využila..asi tak
Vsak ja te chapu. Az moc dokonce. Je mi moc lito, ze si v takovem vztahu, v jakem nejsi stastna, ale jak pises, dulezite je, ze deti milujete. Ja v zadnem pripade nesoudim. ![]()
@vejilka píše:
Já jsem se teď úplně zavzpomínala na ty časy, kdy jsem byla bezdětná a užívala siTo byla krása.
@Licika
Hele ve 25 jsi furt mlada a mas cas. Ja si ale hledala starsiho partnera. Ten uz vedel co od zivota ceka. Tech 5- 6 let je podle me ok. Ale to nemusi sedet na kazdeho.
O tom priteli si myslim ze chce zpet jen z pohodlí. Ale nechci krivdit. Ja teda zkousela vztah lepit jenom jednou a dopadlo to hroznê. Nikdy uz bych nelepila. Slepenej hrnecek uz je jen slepenej, uz neni original. Zbytky me nestaci. Ja chtela vsechno. Nejsem sobec. Chtela jsem zit, uzivat si, pozdeji mit deti,…chlapa tedy samozrejme co me pohladi, podrzi,…to same ale davam ja zpatky. Povedlo se. Ale trvalo to
![]()
@Licika píše:
@berďana asi doufam, ze ted to dopadne jinak? i kdyz vsechny zkusenosti mluvi opak. Je to moje prvni velka laska, nikoho jsem nemilovala, tak jak jeho. Kdyby to bylo tak jednoduche, tak se nevracim. S kazdym dalsim dnem doufam, ze se situace vyjasni, ale spis se mi to zda horsi. Kdyz ale vezmu v uvahu zpusob jakym to skoncilo a jak sem se natrapila, tak si taky rikam srat na nej. Kolikrat sem si rekla, vyberu si tohohle, konec tecka, ale pochyby se vloudily. Asi mam hruzu, ze si vyberu spatne a budu toho litovat, coz neni fer k nikomu. Nechci se probudit vedle cloveka a neustale si rikat, co kdyby
Hele ber to tak, že momentálně žádný výběr nebude špatný. Každá zkušenost, hlavně i ty špatné ti do života dají hodně moc a časem za to budeš moc ráda. Já osobně bych asi s tím bývalým nebyla, ale uvidíš, jak to bude. Třeba se bude snažit. Pak ale, abys třeba nelitovala toho, že jsi strávila plácnu 3roky ve vztahu, který byl už dávno mrtvej. U toho kluka, kterého jsi nechala, zas nemáš jistotu, že to potom bude klapat.Aby ti to potom nevyčítal, nezačal žárlit, i to se může stát. Ale ať to dopadne jak chce, jak píšou holky, jsi mladá, máš ještě nárok na špatná rozhodnutí. Posune tě to dál. V tvém případě bych byla asi teď sama a užívala si. Já do 20 mela3 vztahy max.3 měsíce, první lásku až v těch 20,bolelo to moc, když to skončilo, ale dneska jsem za to hrozně ráda. On byl taky takový ten typ, abych doma hezky uklízela, vařila a ve 20 nedělala skoro nic jiného
To budeš dělat, až budeš mít děti
@vejilka
Tys to ted napsala super. Neudelala bych to lip
Mluvis mi snad z duse ![]()
@berďana píše:
@vejilka
Tys to ted napsala super. Neudelala bych to lip
Mluvis mi snad z duse
Myslíš teď ten poslední příspěvek?
@vejilka dokazal ze me udelat solidni putku v domacnosti, co ceka na borce, az prijde z prace. ale at mu nekrivdim, dovolila sem mu, tu husu ze me udelat
a kdyz se z nejvetsi bolesti vyhrabu, potkam fajn typka, on se ozve a spadnu do toho znova. nevim, co me porad k nemu tahne, kdyz si uvedomuji vsechny proti. asi je chyba, ze velkou lasku, sem zazila pomerne pozde, ve 24 a ne treba v 19, protoze sem si doted neumela predstavit, cim si prochazely kamaradky, kdyz tvrdily, ze bez chlapa, co je kopl do riti nemohly zit. nechapala sem to a mela sem plnou hubu dobre minenych rad
asi zauradovala karma a ted si to zazivam sama
@Licika
Ja si spis myslim ze jsi se nikdy nedokazala vyrovnat s tim, ze to proste skoncilo. Nejak jsi si sama stala v ceste a tim sis strasne ublizila. Ono to je i o tom, jak moc si samy sebe vážíme. A vyrovnat se s tim, ze ta prvni laska proste neni na celej zivot, je zrovna v dnesni dobê plné románu a hollywoodu pro mlade devce tezke.
@berďana Máme stejný pohled na věc, teď aby si z toho zakladatelka něco vzala
@Licika Uvidíš sama no, já jsem dělala ex taky puťku, on ale ještě chtěl, abych byla doma, když má volno, když jsem se chtěla jít bavit, moc se mu to nelíbilo. Jsem ráda, že mám svého manžela. Jemu je jedno, že mám kolikrát doma bordel, nevadí mu, když jdu s kámoškou do kina, nebo pařit. Teď si představ, že bys měla s ex dítě, já si to taky často představuji, jak jsem ráda, že mám manžela. Jelikož, když už teď pindá na bordel, až budeš na RD, tak budeš mít každý den na talíři, že jsi celý den doma, že doma není naklizeno a uvařeno, kam chceš např. jít s holkama, když jsi na RD a nechodíš do práce. Ano, tím to začíná…Pak jsou ty mámy nešťastné. Je ti 25,mladá jsi, na dítě máš ještě čas, ale aby si nemarnila několik dalších let v nefunkčním vztahu a pak se probereš, bude ti 30 a ty zjistíš, že bys chtěla dítě, ale ne s tím, s kterým žiješ. Hlavně si s ním teď dítě nedělej!!!
S ex jste to uz slepovali a neslo to. Lidi se totiz nemeni. Co tam nebylo, tam ani nebude. Ver mi. Takhle jsem se furt vracela k byvalemu, 3×!!! A pak si ho vzala, naivni mlada husicka, jak ty. V domneni, ze se neco zmeni. A vis co? No nezmenilo. Naopak strasne to vygradovalo a malem jsme se pozabijeli. Zvedla jsem kotvi, pozadala o rozvod a tim to zhaslo definitivne. Konecne! Zadne pro a proti nezvazuj, ex znas a neslo to. Takze to nepujde dal. Udelej tlustou caru. Randi s druhym, uzivej si to a uvidis co z toho bude. Ex nech jiny.
Ja tohle nastesti nezazila…za svuj zivot jsem mela 3 vztahy, az ten treti a posledni (od mych 17 jsme spolu), ted uz muj manzel, byl a je moje prvni opravdova laska. Tamto byly jen dva vztahy 5 a 4 mesice, nebydleli jsme spolu, vsak do 17 to ani tak nejak neslo…ted je mi pres 28 a i kdyz se podivam zpet a vidim ty dva, jake maji vztahy, vim ze by nam to stejne neklapalo
ale k tematu…jak pisou holky, pokud vam vztah nefungoval, nebyla jsi ani zas tak spokojena a vratis se k nemu a bude to opet o tom samem, tak si myslim, ze ta zamilovanost opadne a stejne spolu nebudete…ty se jen ted musis odprostit a prestat na nej myslet…ale to ti nepujde, pokud se budete schazet a vidat, on ti bude rikat, jak te miluje a ze se chce vratit…zkusila bych vztah s tim novym, popripade si promysli, zda to za to vubec stoji…psala jsi, ze asi ani jeden nebude ten pravy…tak jestli by nebylo lepsi to cele hodit za hlavu a jit dal
kazdopadne nemuze se stat nic hrozneho (pokud neprijde to dite), nez ze to zkusis s jednim nebo druhym a bud to vyjde nebo se spalis a pujdes dal…tak preji stastne rozhodnuti ![]()
Na ex se vykašli a honem rychle připomíná mi to bejvalého. Taky sem byla mladá a hloupá byl to muj chlap první na vše na lásku i na sex a když si dnes projdu ten náš vztah od začátku holka já bych si tak sfackovala usta jeje. jenže na rozdíl od tebe se to podělala víc začli sme spolu žít až na potřetí. Tehdá mě bylo pouhých 16 let dávám trochu vinu i rodině protože moje máma mi vše dovolila asi chtěla aby jsem rychle dospěla takže mohl u mě bydlet. Byl to neřád už od začátku jen já to neviděla. Nemakal válel se doma já kvuli němu nešla na školu na kterou mě vzali protože žárlil. Nechal se obsluhovat a já skákala jak on pískal on mohl kamkoliv já bez něj nikam. Pak sem ovšem otěhotněla a o to horší to potom bylo žárlil na to svoje vlastní dítko vyčítal že skáču jen kolem něj a on je chuděra nespokojenej. No co myslíš snažila sem se mu dokázat že to tak není fakt blbá a najivní bůůů sem byla postupem času a pár let se nám povedlo mít spolu celkem 4 děti to že mám děti nelituju ale otce sem teda zvolila neskutečnýho k… Začal mě i mlátit ale neboj něco se ve mě zlomilo a po třetím incidentu sem ho seřezala já nejsem na to uplně pyšná ale pomohlo mi to. Už si na mě nedovolil ale co myslíš hádky začali gradovat musel chodit do práce protože já na mateřský a když sem čekala to 4 domákla sem se že mi byl nevěrný. Umíš si představit jaká to byla rána hnus. Byla sem v 8 měsíci a ted tohle jela sem za tou dotyčnou nebyla doma vylezl on a tak sem ho vykopla narovinu at si zbalí věci a táhne a vše soudně. Víš co ten g… řekl že to není že by ji miloval ale že semnou se pořád jen hádal tak se to stalo. Takže defakto řekl že si za to můžu sama. Dnes bych mu takovou natáhla ale tehdy sem se sesypala. Nedalo mi to a tak sem za onou dotyčnou jela znova a byla tam to co mi řekla bylo šokující otec mích dětí udělal ze mě běhnu že prý sem po 4 těhotná a zas s někým jiným jí si chtěl vzít tak sem jí tehda málem omlátila rodné listy o hlavu aby věděla kdo je otcem čuměla taky jak puk a meho ex vyhazovala i ona po 14 dnech volala prosil at ho vezmu zpět že nemá co jíst a že mě miluje a takový ty sr..ky. Já nechtěla byla sem na dně ale nevím asi tím že se ho zastala moje máma sem se nějak zlomila a zpět ho vzala. To víš máma je máma její argument vem ho zpět máš na něj ted bič a máš sním děti stejně ti nedá pokoj platit ti nebude a tak dále takže šel na dohodu že tu bude jen do porodu aby pomohl s těmi třemi až budu v porodnici. No co se rozepisovat samosebou velká chyba to víš sex potřeboval deně a ted nebyl neustále na mě náléhal ale mě se hnusil tak mi to nešlo celý ten měsíc byl jako vymněněnej pomáhal z dětma nežárlil na ně dokonce i přebaloval to dřív nikdy neudělal prostě hrál divadlo. No a když ani tak nic nebylo začal bejt zas jak h…o to samé co předtím já ale byla už jednou nohou v porodnici a tak sem nechtěla aby tu byla máma ve stresu ustála sem to leč ta poslední holčina se rodila 8 dnu už mě hrozilo že mě pošlou domu ale přenášela sem tak se snažili vyvolat no a co myslíš ten b…c keci pojd domu a tak podobně nebo že mi tam ty děti doveze že to nezvládá přitom vše dělala moje mamka on byl furt pryč a chlastal. Pak se malá konečně narodila jako byla to pro mě muka všici pryšli odrodili a šli domu a já tam a nic. No a doma tohle pak se ale narodila a vše se sklidnilo ovšem domu mě pustili déle měla poporodní žloutenku. Po návratu domu se mezi náma moc nemněnilo až po nějaké době sem mu odpustila a přijala ten nesmysl že to udělal že byl nespokojený a bylo to jen jednou. chyba lávky
tak sme spolu žili dál ale u rodiču už to moc nešlo táta ho neměl rád dnes se mu nedivím a hádky byly i s mámou přišel rok kdy měla nejstarší jít do školy a tak řekl že sežene byt a že začnem spolu bydlet solo že to bude lepší už kvuli malé tak sem sním šla. Moje máma se na mě naštvala ale nakonec to skousla já ale hořce litovala už ten první měsíc choval se ke mě jak ke služce prostě hruza hádky neustali spíš se to zhoršovalo já dle něj byla ta lýna m…a co se válí na mateřský a vyžírá stát. To že já místo školy šla na rok a něco do práce když on se válel na sociálce bylo jakoby zapomenuto prostě já byla ta bůůů co má mít k němu uctu on ted dělá a živí nás. Moje máma se po smrti otce asi zcvokla nechtěla už bydlet v baráku chtěla byt a hádej kdo ji pomáhal právě ex citil peníze a tak ochotně pomáhal moje máma mu dala 270 tisíc na auto to sem tenkrát nepochopila co se ji stalo. po prodeji bydlela u nás asi dva měsíce já byla v háji pač ty dva se rafali i kvuli televizi nakonec sme se s mámou rozhádali a to fest takže se odstěhovala k mojí ségře ta ji ale stáhla z peněz a pak ani ten byt co na něj čekala nebyl tak si nakonec našla přítele a odstěhovala se dlouho sem s mámou nemluvila až později. No a aby sem to už zkrátila celej ten vztah trval 16 let ty mi nikdo nevrátí pak už to nešlo. Byl mi nevěrný na každém rohu a když sem se po mateřské zapojila opět do pracovního poměru on mi to mylostivě dovolil zjistila sem v jaké hruze žiju musela sem zvládat děti práci domácnost. On nepomáhal byl na UP dělal na černo já nic netušila a až tam se mě konečně pořádně otevřela očka. No a když sem zjistila že mi je opět nevěrný byla to konečná zas sem za to mohla já byla sem unavená a nic moc semnou nebylo on je přeci zdravej chlap a potřebuje to. Po konfrontaci z danou dámou sem zjistila že děti máme jen dvě a on je vychováva sám u jeho maminky pecka co hruza pro mě byla že jsem zjistila že tak jak se chová ke mě se choval k ní nikam nesměla žárlil a tak dále. Tehdá se k našemu rozhovoru nachomejtl a řval na tu paní která se klepala strachy že jak on příjde o děti tak se postará že ona příjde o ty své dostal na veřejnosti odemně na usta zavolal svojí mamince a ta mě snažila uklidnovat a žádala mě at toho nechám den před tím mu chtěla ustřelit přirození za to jaký je g…l a pak byla na jeho straně to mě dopálilo přerušila sem vztahy sni velkou hádkou. Pak jsem ještě celý rok a pul musela s ním vydržet snažil se co to šlo nová stěna maloval a podobně ale už na mě nešáhl sexuálně on by rád ale ve mě se to nadobro zlomilo získala sem díky kamarádkám odvahu a chtěla sem pryč leč ouha peníze držel on a byl jediná cesta jak se dostat k bytu moje rodina na mě kašlala neměla sem nikoho a tak sem se tam hádali prali jak koně a trvalo to nakonec už to asi i na něj bylo moc tak sem se konečně trhla a na přistoupení za ruzné dohody sem se nastěhovala vedle do paneláku se dvěma dcerama to byla taky jeho práce že prý dvě a dvě no nechtěl platit alimenty a hlavně jedna s dcer se stěhovat nechtěla ikdyž to bylo kousek a ta nejstarší se stratila v tom kdo je vinen a defakto mě vyhodila at už táhnu a že buh ví jak to je chtěla bejt paní domu to víte puberta. Tohle byla asi pro mě nejteší rána a byla sem hodně špatná zbyly mi dvě děti byl zrovna prosinec věci jsme odnesli my tři já s dětma on musel nutně do té práce ne pak mě ještě pomluvil že sem si vzala věci co mě předtím dovolil se slovy ber ja to nepotřebuju koupím si nový a tohle bych vyhodil. Do nového bytu měl zákaz vratila sem mu klíče a on od mého neměl. Dcera semnou nekomunikovala bylo pro mě hrůza když sem ji potkala ve vchodě do krámu a ona mě ani nepozdravila druhorozená ke mě chodila díky ní sem měla zprávu o nich jak to funguje. Byla to hruza tehda naříkala jen jak není uklizeno uvařeno a tak dále hráli tu jeho hru já jako bůůů udělala jídlo poslala sem i na vánoce salát a přitom tam už dávno docházela jiná paní se kterou je doted ale dcery dostali zákaz mi to říct takže neřekli. Pak se to s nejstarší vyjasnilo zjistila díky tomu jak to bylo a onehdá mu četli facebook a hrůza těch žen a td. Neomluvila se až ted ale začla komunikovat tak to šlo. Bylo to pro mě težké období poslouchat jak se nemají a tak dále. Našla sem si nového přítele no to bylo něco ex měl svou ale tohle nedával jenže nemohl nic jen machroval že jak šáhne na děti tak že ho zabije a mě taky v tom měl ale smulu přítel byl hodný ale moc mladý. Ex stále prudil vtíral se vožením nákupu co nikdo nechtěl neustále volal když byl přítel u mě a jemu to začlo vadit a tak nabídl že se sestěhujeme ale ne on ke mě ale my spolu do nového bytu. Tak sem souhlasila a šlo to s dcerami co sem měla u sebe si rozumněl tak proč ne z mojí strany to nějaká velká láska nebyla ale z jeho ano a tak sem šla ex vyváděl že porušuju dohodu a kdesi cosi a že mi to stejně nevydrží a že pak už nebude cesty zpět a tak sem na to kašlala a šla leč to znamenalo opustit vše kamarádky přátele a svuj život defakto. Šla sem do toho a co dodat po sestěhování sem začla pocitovat že mi na něm spousta věci vadí byl to vlastně druhej ex jen ta hodná nepodvádějíci verze. Vše okecával tím že to není že by mi nevěřil že jedu za kamarádkama ale že má o mě strach a bude mu tu smutno všude chtěl semnou a začal mě tou láskou až dusit. Prozření pryšlo tentokrát už brzo po předchozím vztahu takže když pak začal nasazovat na děti a nerozumněl si snima okamžitě letěl po dvou měsících a co ted já sama se dvěma ve velkém bytě no fakt paráda finančně sem to zvládala tak nebylo tak zle ale ta psychika navíc v práci kde to byl samej chlap a kde mě on zařídil místo neustále mě dělali návrhy mravné i nemravné a neustálej tlak na mě. Mladý starý ženatý zadaný hnus začala sem všude vidět svého ex že jsou ti chlapi stejný a byla tehdá hodně na dně. Pak mě dohnala minulost dluhy díky ex který musel mít vše co frčelo ale jemu nic nedali takže si to bral na mě proč ne že Op doma a rodnej list taky okopíroval podepsal a šup bylo dodnes se z dluhu ještě hrabu ale nebojte to co mě oni vezmou mě on musí hezky poslat jinak by viděl a činí tak už nejsem hloupá a nedám se. Dnes mám u sebe dcery tři není to tak růžové mají povahu po něm takže často řeším dohady mezi nima a neustále chtějí věci a nechápou že nejsou sami a že ne vše člověk může. Mám nového přítele ten si s dcerama rozumí a je na mě opravdu hodně hodný asi nejhodnější chlap co sem kdy měla čekáme spolu mimčo vše je ružové až na ex.Ten ještě stále remcá něco ve stylu že mi hráblo a tak dále já bych sním už nekomunikovala ale musím ohledně dcer a těch dluhů jinak by už byl pro mě mrtvej. Nejstarší dcera by taky ke mě ráda byt je dost velký ale má tam školu na intru být nechce a také má přítele mrzí mě to že tam trpí protože ex je h---o i na ní a mrzí mě to o to víc že ji pomoct nemůžu. Dokud nebude chtít nezmůžu nic. TAKŽE NA ZÁVĚR KAŠLI NA EX SKUS TOHO NOVÉHO PŘÍTELE BUD TO KLAPNE A NEBO PŘIJDE TŘETÍ A ČTVRTEJ NEBUD JAK JÁ JEDNOU EX ZNAMENÁ NEVRACET SE. NEMÁTE DĚTI TAK TO MÁŠ JEDNODUCHÉ ALE NEVRACEJ SE JEN SI ZAVAŘÍŠ no a všem sory za chyby a za mega dlouhej článek pro mě uleva že to ze mě šlo ven a snad někomu i pomůžu
No a taky doufám v to že ted napotřetí to opravdu je ten pravej a budem spolu do smrti já už asi nikdy nebudu tak milovat mám ho ráda chybí mi ale nedokážu mu to dávat tak najevo on to ale chápe ví co sem si prožila ex by nejradši vystřelil na mars a je připravenej mě bránit a chránit kdyby něco je pozornej snaží se pomoct a to ted hodně potřebuju takže věřím že i ve mě ta láska vůči němu je jen se jí bojím dát najevo. Tak mi držte palce kamarádka říká že už si to zasloužím tak snad má pravdu ![]()