Láska na dálku - odstěhovat se z ním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.7.13 15:26
@Vemas píše:
@Kocicina222 mam muze americana, poznali sme se tady. 2 roky sme meli vztah na dalku, silene narocna vec…
Zijeme spolu skoro 6 let a vsechno klape :pankac:

Na dálku je to komplikovaný, co. A žijete tady nebo tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
30.7.13 15:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
30.7.13 15:42

Teda nechci v tom pitvat ale máš tady spoustu diskuzí na tohle téma, jen stačí použít vyhledavač, budeš mít příběhů ažaž :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.7.13 15:47

@Kocicina222 SE teda omlouvám, na to že seš čerstvě zamilovaná jsi trochu moc podrážděná. :mrgreen: Ať to vyjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
30.7.13 16:05

S manzelem jsme pres tri roky a z toho rok a půl jsme měli vztah na dálku. Nejprve se odstěhoval on za mnou a potom jsem se odstěhovala já za ním do Ameriky. Dodnes nemůžu uvěřit, že nám to opravdu vyšlo a že jsme spolu pořád tak šťastní. Když se dívám zpět, vím, že jsem do toho spadla hodně naivně, a kdyby můj muž byl parchant, tak tady teď lezu kanálama, protože první měsíce jsem jenom čekala na povolení pracovat a válela si zadek doma.

Je hodně věcí, které si musíš dopředu promyslet, protože ona to není sranda. Ze vztahu na dálku jsem asi už navždy vyléčená a jakékoliv menší odloučení od manžel mě děsí, protože tenkrát ty měsíce bez něj byly utrpení a v podstatě jsme se málem rozešli, protože jsme to psychicky nezvládali z více důvodů, které nechci rozepisovat.

Každopádně za vztah na dálku určitě nic nedáš, můžeš ho tak pomalu poznávat a pak se případně rozhodnout tam odstěhovat :) držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
30.7.13 16:09

@hanka.br. Taky jsem se vdala do Ameriky a počítám s tím, že jestli budeme mít děti a nedejbože se rozvedeme, budu tu muset zůstat, protože jednak by manžel nedovolil, abych mu děti unesla daleko od něj, a jednak vím, že děti potřebují i otce. Ale tohle si musí každá uvědomit ještě před tím, než se zblázní do cizince. Pak je pozdě naříkat, že vlastně uvízla v cizí zemi a teď není úniku.

Každopádně doufám, že tvoje kamarádka je v Americe aspoň trochu šťastná, i když vím, jak moc se člověku někdy po ČR stýská :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.7.13 16:56

@Ververka77 Díky - zvykla si. V cizí zemi je člověk vždy cizincem, zákony ochraňují primárně své občany a to zejména co se týká rodičovských práv. V zamilovanosti je to to poslední, na co obvykle myslí - a pak je už dost pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
30.7.13 17:02

@hanka.br. Bohužel máš pravdu, ja jsem si tohle sama v sobě vyjasnila ještě před tím, než jsem do Ameriky odjela. Ale mám taky kamarádku, která si to nepromyslela příliš dobře, a špatně to tu snáší. Bohužel přemýšlí už i nad tím, že dítě prostě sbalí a nebude se nikoho ptát. Což považuji za hodně sobecké a hlavně nevím, jaké tam pak mohou být právní následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
30.7.13 17:14

Ja jsem mela vztah na dalku s Rekem tri roky. To bylo protelefonovanych a prosmskovanych penez! Kdyz jsem se dobre rozmyslela, ze do toho pujdu, tak jsem se tam prestehovala a vzali jsme se. Ted jsme spolu 14 let, prave cekam 3 dite a radi se mame cim dal vic. Moc dobre si uvedomuju, ze jsem mela obrovsky stesti na dobrou povahu partnera. Nejsem nijak spolecensky typ a vclenovani do noveho prostredi mi trvalo nekolik let. Prosla jsem si fazemi obrovskeho stesku. Kdybych se mela stehovat s ditetem, tak bych do toho premyslejic strizlive nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.13 19:27
@Kiara77 píše:
Ja jsem mela vztah na dalku s Rekem tri roky. To bylo protelefonovanych a prosmskovanych penez! Kdyz jsem se dobre rozmyslela, ze do toho pujdu, tak jsem se tam prestehovala a vzali jsme se. Ted jsme spolu 14 let, prave cekam 3 dite a radi se mame cim dal vic. Moc dobre si uvedomuju, ze jsem mela obrovsky stesti na dobrou povahu partnera. Nejsem nijak spolecensky typ a vclenovani do noveho prostredi mi trvalo nekolik let. Prosla jsem si fazemi obrovskeho stesku. Kdybych se mela stehovat s ditetem, tak bych do toho premyslejic strizlive nesla.

Krásný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martinis
30.7.13 19:42

Já jsem se seznámila v Praze s Angličanem. Po půl roce byla svatba a pak jsem se odstěhovala za ním do Anglie. Za pár měsíců jsem se naučila anglicky, našla jsem si tam práci, jeho rodina ze mě sice nebyla nadšena, ale chovali se ke mě hezky. Nemohla jsem si tam zvyknout, chyběla mi Praha, rodina, kamarádi. Všechno mi tam přišlo cizí a Angličani takoví formální a studení. Po roce a půl jsem manželovi dala nůž na krk, že už tam nechci být a stěhuju se do Prahy. Řekl, že se přestěhuje se mnou. Takže jsme se oba přestěhovali do Prahy. On tedy pořád pendloval mezi Londýnem a Prahou, protože měl v Londýně práci. Za dalších pár let jsme se rozvedli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová