Poradna duly
Jana Čurdová
VikiSam-jé,to je krásný.Moc gratuluju a určitě tím nemyslelo nic špatnýho ![]()
Já jdu na kontrolu až za 14 dní a mám pocit že to nevydržím.
Strašně pomalu to utíká.Zítra jedem do Brna do Ikei tak se móc těším ![]()
Ahoj Notko, byla to taková neplánovaná kontrola. V sobotu jsem byla na pohotovosti se špiněním, tak jsem dnes pro jistotu zašla ke své dr. A jsem moc ráda. Naposledy jsem byla na kontrole v 9tt. a měla jsem jít až příští týden na prenatální sono. Taky jsem to už nemohla vydržet.
Ikea všichni milujeme, tak si ten výlet užij! P.
Notko, tak to jsi na své miminko pořádně připravená ![]()
Pavli, tak to je nádherný, že jsi viděla miminko a hlavně, že jste oba v pořádku.
Podlahy máme hotový, takže hurá!!! I počasí bylo super, jen tchán se, chudák, poněkud zapotil u míchačky
Jsem ráda, že to dodělali, příští víkend má prý zase pršet, tak to moc vesele nevypadá a další týden chceme začít zateplovat. Tak uvidíme, i tak jsme s plánem už teď poněkud ve skluzu ![]()
M.
Marti, zdravím. Tak to si chlapi pěkně mákli. Dobře, že jim to šlo od ruky. A vidím, že mají ještě kus práce před sebou nebo bude zateplovat firma?
Nás čeká kontrola na alergo se Samem a možná i návštěva očního, zdá se mi, že mu nějak zčervenalo očičko. Pořád se musí něco dít. Ani si neumím představit, jak se musíš otáčet při 4 detech.!
P.
Dobré ráno, Pavli, no, on manžel chtěl za každou cenu dělat ty podlahy sám, nechtěl to od zedníků, protože bysme tam pak měli moc betonu. A pak už bude pokládat sám jen plovoucí podlahy a malovat. Zateplování necháme firmě, to by trvalo moc dlouho, manžel se vrací z práce mezi 17-18 hod, takže ve všední den doma nic neudělá a o víkendech by to bylo na hoooodně dlouho. A manžel na to stavění moc není, prý na to zateplení radši vydělá, ale hlavně, když to nebude muset dělat on
A krom toho, je ten náš „domeček“ celkem velkej, když to uviděl manželův kolega z práce, vypadlo z něj: „Ty vole, co jsi z toho udělal za hotel“ ![]()
Tak ať dobře dopadnete, na alergologii jsem byla loni s Davčou, myslela jsem, že bude vyvádět, když ho testovali a on, šmudla malej, nejvíc řval kvůli tomu, když musel panu doktorovi vrátit autíčko ![]()
Jinak se děsím každé preventivní kontroly, kam nás naše MUDr. zase pošle. Tak už chodíme s Věrkou na logopedii a na oční. S Davčou na alergologii a ortopedii kvůli plochým nohám a teď si přidáme u Davida oční, prý preventivně, protože nějaké čtení obrázků na povel u Davči nepřipadá v úvahu. On bere návštěvu MUDr. pouze jako příležitost pohrát si s autíčky ![]()
Ahoj, M. a držím pěsti, ať to nic není.
Ahoj holky, dneska se chystám k paní doktorce na kontoru,tak snad budou dobré zprávy, srdíčko a tak:-) jinak na mě dolehla docela pěkná chřipka, vím že žádný přásky nesmím, tak jsem čajíčkovala, ale nemáte nějaké babské rady, co funguje?
nebyla jsem schopná se skoro dokopat do práce… a i ted tu sedím jako duch.-)
Raianne babská rada: nechoď s chřipkou do práce a hezky se vylež!!! ![]()
Raianne, tak ta chřipka nic moc, já jsem cosi chytla od dětí hned na začátku, teda, ještě jsem ani netušila, že jsme těhotná…
Jedině Paralen a vyležet. Tak ať jsi brzo v pohodě M.
Oka ,tak já mizím.-) ještě jsem jim neoznámila, že jsem těhotná a moc mě neuvidí, a už tu skoro nejsem…:-) budu oznamovat až po ultrazvuku za týden, to bude rodeo, jsem tu jen něco přes půl roku ![]()
Ahoj těhulky,
koukám, že se všem daří celkem dobře
.
Raianne, babskou radu nemám, ale ptala jsem se u doktora a říkal, že v 1. trimestru se může Aspirin a 200 Ibalgin, Paralen prý až ve 2. trimestru
. Ale říká se, že je lepší vzít si třeba půlku prášku, než mít teplotu. Že ten prášek prý mimču uškodí míň, než ta teplota.
Byla jsem dnes na kontrole a viděla mimi na ultrazvuku, má 13 mm
a vše je v pořádku.
Ta alergie mě asi zničí
, v 1. trimestru se nesmí vzít vůbec nic, takže se musím prokýchat a prosmrkat do druhého a pak snad můžu Zirtec. Jedu na kontrolu k nosnímu, v prosinci mi operovali polypy, tak tam snad nejsou mršky zpátky
.
Raianne: já byla nemocná taky hned v 5tt. Byla jsem i na pohotovosti, protože mi vystoupala teplota na 37,9 a měla jsem obavy, že to ještě poleze nahoru. Dr. mi předepsal Paralen 500, až 3× denně a obvoďačka mi pak řekla, že je lepší Panadol, že nedráždí žaludek. To mi pak nezávisle na ní řekl i doktor na ORL. A pokud by tě náhodou bolelo v krku, tak zkus kloktat slanou vodu. A ležet!!! A kdyby ti nebylo lépe, tak určitě utíkej k lékaři, ať se na tebe podívá.
Kubina: gratuluju ke kontrole! Já jsem vždycky štěstím celá bez sebe, když jdu od Dr. a všecko je v pořádku. ![]()
Já alergii zatím nemám, ale manžel má oči jak angorák jakmile proje kolem čerstvě posekané trávy. A po něm bohužel zdědily alergickou reakci i děti ![]()
A držím palečky, ať to na ORL dobře dopadne!!!
P.
Zdravim všechny, manžel si vzal Filípka ven, tak mám chvíli leháro.
Kubino gratuluji ke kontrole.
Rainanne ať vše dobře dopadne.Neboj, oni to v práci přežijou, musí ![]()
Fragolo budování nezávidim, my dodělali asi před měsícem.Ono teda dodělali - takové drobnosti budem ještě dělat dlouho, ale už můžem bydlet.
Kosatko, mně to stavění pěkně štve, kvůli tomu jsem byli loni půl roku v podnájmu, když se bourala střech a stavělo patro, abysme tam nemuseli bydlet. Ale mělo se to dotáhnout do konce, včetně zateplení. Jenže manžel sehnal na práci známého a byl to jeden velkej průser
Ještě teď se mi zvedá tlak, jen co na to pomyslím… Tak doufám, že letos už to doděláme celé. No, práce je tady jak na kostele a už se moc těším, až to bude hotové… Taky nás celkem dostaly podmínky pro dotace na zateplování. To se zase Zelení vytáhli ![]()
Holky brý večír, jeje ja tu tak dlouho nebyla a už tolik lidiček, já jsem po KO, v pátek jem byla a máme srdíčko, jupííí, jsme velcí 1,4 cm, strašně to za deset dní vyrostlo, takže zatím vše ok, dle uzv bych byla dnes 7 plus 1, ale dle našich výpočtů už musím být asi 7 plus 7, takže asi 8 plus 1? nevím, jak se to počítá, takže už asi 9. tt. No mám už neschopenku, tak super, vycházky od 9 do 19, blbě je mě minimálně, furt jen po jídle, ale jak jsem doma, tak je to lepší.
Jo a k ALERGII, tak já byla celý víkend na chatě, ale takovou alergii jsem ještě nezažila, vždy jsem si na počátku vzala analergin, ale tentokrá ne a to vám bylo, to byl hnus posmrkala jsem asi 10 balíků kapesníků a nemohla jsem vůbec dýchat nosem a kýchla jsem asi 100 x, až sem si do každé dírky šplíchla Livostin, proti alergii, pač bych asi umřela, tak snad to neuškodilo.
Jinak jsem to už oznámila v práci, šéf měl šok, až dneska mě opět volala co jako dál, home office jsem zamítla, to si můžou strčit někam, takže jsem řekla, že pokud budu dál těhu, tak do práce nepřijdu, takže vyhlašují asi výběrovku na mé místo, takže kdyby se nedej bože něco posr…, tak se vrátím a jsem asi bez práce…ale co už, teď je pro mě to malé nejdůležitější!
Holky budu už chodit pravidelně a pěkně si vás dočtu, no jsem ted k roztrhání, jak jsem doma hihi ![]()
Ahoj Zuzuzi,
velikánská gratulace, že miminko krásně roste ![]()
Super, že jsi to vyřešila v práci, aspoň si budeš moct v klídku užívat těhotenství.
A k těhotenským počtům: 7+7 není, je 8+0, takže končíš 8.tt a zítra už budeš 8+1 a začneš 9tt ![]()