Ledňáčci 2014 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
adelka87
22.11.13 10:34

Zatím počkej, pošlu ti rady od porodní asistentky, ale každopádně se pozoruj a uvidíš sama. Věřím, že to poznáš, příroda je prostě mocná čarodějka, ale neboj určitě to byl jen výtok. A mimi si tam hezky ještě ten měsíc pobude.
Užitečné rady od porodní asistentky:
připravila Zorka Síbková (staniční porodní asistentka)
Kdy odjet do porodnice? | Užívání bylin během porodu

Kdy odjet do porodnice?

1. jestliže mi odteče plodová voda - vezmu si vložku a po jejím prosáknutí se do dvou hodin dostavím do porodnice. Vždy hodnotím barvu toho, co odtéká. Je-li voda narůžovělá s příměsí mázku a nemám kontrakce, je vše v pořádku a nemusím spěchat. Má-li jinou barvu / žlutou, zelenou, nahnědlou nebo obsahuje jasnou krev/ na nic a nikoho nečekám, zavolám si sanitku a odjíždím do porodnice ihned.

2. jestliže začnu krvácet jasnou krví a je potřeba použít více než dvě vložky - na nikoho nečekám, volám sanitku a odjíždím ihned. Špinění nebo hlen s krví nejsou na závadu, to způsobuje otevírání porodních cest.

3. jestliže mám jakoukoliv pochybnost ohledně pohybů, ať se miminko hýbe moc až to bolí, nebo ať se hýbe málo, je dobré přijet kdykoliv do své vybrané porodnice a nechat si natočit kontrolní monitor. Nikdo se nebude zlobit. Je normální, že miminko má intervaly asi 20min. kdy spí a kdy se hýbe. Vždy se snažím rozeznat, zda se pohyby liší od běžného denního normálu.

4. jestliže mám pravidelné stahy, které zesilují a které mě nutí měnit rytmus dýchání a polohy těla. Intervaly mezi jednotlivými kontrakcemi by měly být asi 5minut a nelze od nich odpoutat pozornost a musím se plně každé kontrakci věnovat. Prvorodička by měla pociťovat tyto stahy zesilující alespoň 2 hodiny a z toho by nějakou dobu měla vyzkoušet koupel v příjemně teplé vodě asi 37 - 38°C. Musím cítit pohyby a nesmím krvácet. Jestliže mi ve vodě odteče plodová voda, nic se nestane, po koupeli zjistím, že teče a odjíždím do porodnice. Plodová voda teče až do porodu miminka, tudíž nelze přehlédnout.

5. jestliže mám velký tlak na konečník (ne jako při pravidelné stolici, ale jako při veliké zácpě), je čas jet do porodnice i při delším intervalu pravidelných zesilujících kontrakcí. Pravidelnou masáží hráze od 36. týdne těhotenství poznám tento tlak, je velmi podobný jako při masáži.

Odchod hlenové zátky nebo poslíčky mě do porodnice nemusí přivádět. Hlenová zátka zpravidla odchází 24 hodin před začátkem porodu, takže mohu očekávat v následujících hodinách, že začnou pravidelné stahy. Může být i narůžovělá, hodně vodnatá nebo naopak hodně hustá. Hlenová zátka odejde jednorázově a potom již nic neodtéká. Naopak plodová voda nikdy nepřestane téci, až po porodu miminka. Poslíčky dokážou být velmi nepříjemné, ale nemají pravidelné intervaly, nezesilují, jsou stále stejně silné a často i bolestivé ale koupelí v teple vodě zjistíme, zda ustupují či zesilují. Jestliže kontrakce ustupují, protahují se intervaly a slábnou, jedná se o poslíčky a ty nevedou k porodu. Jen porodní cesty se připravují na porod.

• Citovat
  • Upravit
9133
22.11.13 10:35

@Bobule011 ahojky,celou dobu vás čtu. Výtok v těhu je naprosto normální, jen nesmí nějak zapáchat nebo svědit. Pokud trpíš na kvasinky, tak to možná budou, zkus si koupit canesten krém a když nepomůže tak si pro jistotu zajdi k mudr. dá ti nějaké poš. tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.11.13 10:43

Děkuji adelko :) vypadá to že to bude dobré, nic z popisu nemám. A dr.mi už dala nejake tabletky do… zavádět. :) a taky mi dala i duphostan na zavádění. Budu se sledovat, moc děkuji holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
22.11.13 10:45

@Bobule011 jo,tak to můžeš mít i z té tabletky ten nažloutlej výtok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adelka87
22.11.13 10:52

@Bobule011 Tak tak :) mě to čeká příští týden, výsledky krve, moče a vag. stěru, mám taky zánět, měla jsem streptokoka agalactica, takže mi asi bude chtít dát zase antibiotika, ale po 2 už je nechci. A pak ještě u porodu, ani náhodou, 3× během 3 měsíců. Uvidíme, co mi řekne a pak to pořeším. Nevíte co si mám dát na kašel? už 4 dny mě drží taková suchá, ucpaná rýma a nutí mě to kašlat, taková tíha na průduškách. Horečku nemám. Čaj s medíkem a citronem piju pořád.

• Citovat
  • Upravit
191
22.11.13 10:54
@marvcel píše:
@Bobule011 jo,tak to můžeš mít i z té tabletky ten nažloutlej výtok ;)

Ale bylo to takový pružný, jako kdybys měla ovulaci, víš. Jsem s toho jelen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
22.11.13 11:01

@Bobule011 také jsem to takové měla, pokud tam není krev, tak si myslím, že je to v pohodě. No uvidíš, odpočívej a hlídej to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.11.13 11:01
@adelka87 píše:
@Bobule011 Tak tak :) mě to čeká příští týden, výsledky krve, moče a vag. stěru, mám taky zánět, měla jsem streptokoka agalactica, takže mi asi bude chtít dát zase antibiotika, ale po 2 už je nechci. A pak ještě u porodu, ani náhodou, 3× během 3 měsíců. Uvidíme, co mi řekne a pak to pořeším. Nevíte co si mám dát na kašel? už 4 dny mě drží taková suchá, ucpaná rýma a nutí mě to kašlat, taková tíha na průduškách. Horečku nemám. Čaj s medíkem a citronem piju pořád.

Zkus zázvor vylouhovat a pít, je to nejlepší přírodní lék. Jinak nevim co by pomohlo. Kamoska v tehu měla tehotenskou rýmu a nic ji nepomohlo až porod ;) a cože to mas? Antibiotika u porodu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
22.11.13 11:02
@adelka87 píše:
@Bobule011 Tak tak :) mě to čeká příští týden, výsledky krve, moče a vag. stěru, mám taky zánět, měla jsem streptokoka agalactica, takže mi asi bude chtít dát zase antibiotika, ale po 2 už je nechci. A pak ještě u porodu, ani náhodou, 3× během 3 měsíců. Uvidíme, co mi řekne a pak to pořeším. Nevíte co si mám dát na kašel? už 4 dny mě drží taková suchá, ucpaná rýma a nutí mě to kašlat, taková tíha na průduškách. Horečku nemám. Čaj s medíkem a citronem piju pořád.

zkusila bych si koupit vincentku, možná ti to pomůže uvolnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
22.11.13 11:03

Doufám, že vám nevadí, že jsem se sem přifařila, kdysi jsem tu také přispívala, ale pak to tu úplně zaniklo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.11.13 11:11

Nevadí, jsem ráda že mi někdo odpovídá :D nevím co je s ostatními ale je to zvláštní že už tady není moc ženských. Bych kecala pořád, ale já jsem zase moc nekecala na začátku tehu..ted mám větší nerviky, blíží se to a taky mám problémy s prckem..lumpik jeden, ale to už bude napořád starosti s potomkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adelka87
22.11.13 11:12

Jasně že nevadí, diskuze je veřejná a pro všecinky :-) Zázvor vidíš to hlavně, že jsem si ho koupila a zapoměla na něj, mám ho v ledničce tak zkusím a pak ještě tu vincentku, ale abych se nepoblindila u toho :-D Ano jestli ti zjistí v těhotenství streptokova skup. B myslím, toho agalactica tak ti u porodu musí stihnout dát antibiotika, minim. několik hodin předem, aby se miminko nenakazilo jak bude procházet por. cestami. Jinak mu hrozí zdrav. komplikace, hluchota apod.ale taky nemusí, to záleží. Ale měly by se každopádně podat infuzí. Stěry by ti měl gynekolog udělat myslím, že v 35 tt nebo 36 na toho streptokoka. Mě ho zjistil už ve 25 tt. A v těhuh průkaze máš kolonku na toho streptokoka GBS myslím

• Citovat
  • Upravit
442
22.11.13 11:12

@Bobule011 Asi před měsícem jsem 2 večery po sobě našla takový nažloutlý kousek hodně hustého a pružného hlenu, žádné další příznaky. Říkala jsem to Dr. při kontrole a prý to mohl být kousek hlen. zátky, může se to prý stát a pokud v tom není krev a není toho moc není třeba se znepokojovat. Tak se drž :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.11.13 11:30

Děkuji permonko :) uklidnila jsi mě. Adelko to mě mrzí, že to mas takové. V tom případě já nemám co řešit, je mi trapně. :oops: Drzim palecky ať jste obě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adelka87
22.11.13 11:39

Však každá máme nějaké problémky, teď už jen záleží, jak se s tím popereme, já si nic špatného nenamlouvám a věřím, že příroda a práce lékařů vše udělají tak, aby to prostě bylo v pořádku. Ten streptokok je docela běžný u těhulek, ale spousta gynekologů prý ten stěr neudělá a tak ani maminka neví. A někdy se to miminko nakazí a někdy ne. Každopádně já ihned jakmile mi začnou kontrakce, či odtok plodovky, musím okamžitě jet do nemocnice, aby mi ty antibiotika stihli dát pro jistotu. Někdy se to nestihne, ale to už prostě člověk neovlivní. Ostatní maminky, které streptokoja nemají, mají tu výhodu, že od kontrakcí neprav. můžou být klíďo ještě něk. hodin doma. A až budou pravidelné teprve jet. No a právě i ten streptokok mi způsobuje to, že už mám cs 4. Jinak bych asi byla v pohodě, nevím. Nakonec ještě všechny budeme přenášet :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex