Poradna duly
Jana Čurdová
@adelka87 jojo,budeme mít Dominika. Oblečků mám fakt strašně moc, ale i tak jsem něco pro radost koupila a ještě jsem musela koupit věcičky na zimu, protože všechny 3 děti byly v létě. A jméno už víte?
@marvcel Krásné jméno, to se mi líbí pro kloučka. My budeme mít Lauru, ale všichni kolem chtějí Emu
ale Laura asi zůstane
a plánujete ještě páté mimi? A porody jsi měla všehny v rámci dobré?
@adelka87 nene,páté už ne. Hodně jsme přemýšleli o tom 4.,ale nakonec jsme rozhodli, že ano. Porody jsem měla všechny moc dobré, ten poslední až moc rychlý. Bála jsem se, že porodím v autě. S hlavičkou v ruce jsem lezla na kozu
Porodku mám 7 km, tak doufám, že to stihnu.My jsme měli pro holčičku Kateřinku, ale kluka jsme nemohli dlouho vymyslet.
@marvcel No tak to je super, že ti ty porody tak dobře šly, určitě stihnete, jsi zkušená mamča vše zvladneš ale bude zima tak hlavně pomaličku, asi to bude klouzat, už dneska tady u nás byla klouzačka ![]()
@adelka87 no právě, manža vždycky jel jak šílenec, přemýšlím, že si raděj zavolám sanitku
@marvcel
No jelikož má manžel nevyspitatelnou práci, tak to taky vidím na taxík, nebo sanitku a pak manžel přijede s celým bezpečnostním sborem na houkačky
ale já jsem schopná se i ovést sama, když na to příjde ![]()
@adelka87 myslíš,že by ses zvládla odvést sama do porodky, když budeš mít kontrakce?
@marvcel těžko říci, každá má kontrakce jiné a jinak bolestivé, já mám v jednom výhodu, že jakmile se něco začne dít musím jet, protože jsem pozitvní na streptokoka agalcica a tam mi musí před porodem několik hodin podat antibiotikovou infuzi, takže já asi ze začátku ty kontrakce budu mít malinké a pak se to rozjede, tak se možná odvezu i sama, ale to bude až ta poslední možnost
dneska mi porodní asistentka říkala, že bych měla omezit to ovoce, že z toho je malá taková velká
to určitě, já bez pomerančů a mandarinek nedám ani ránu, jsem jak nějaký narkoman
a čím více jsem porodu blíž tím více mám potřebu je jíst, kdybych nemusela tak nejím nic jiného ![]()
@adelka87 taky jím pořád mandarinky, nemůžu bez nich být
Já bych se teda neodvezla ani u prvního porodu a to jsem jela hned, protože mě odtekla voda, ale mělo to rychlej spád.
@marvcel no jo a proto máme mimča 2000g a 2200g v našem týdnu
za to můžou mandarinky
přesně záleží jaké to bude vše, já mám porodku blízko, asi 3 minuty cesty autem, když chytnu červenou
a kolik kg máš nahoře? já se zatím držím na 12 kg
@marvcel mě těch 12 bohatě, nemůžu se ani unést
a nejvíce mě trápí celulitída, vylezla hrozně a jsem jak pomeranč, než to po porodu dám do kupy tak bude zima zase ![]()
@adelka87 já po porodu nic shazovat nebudu, aby bylo mlíčko, začnu až tak po půl roce kojení