Poradna duly
Jana Čurdová
@Vejunka1 nachystané ani né, spíše prostor, mám tady zatím jen přebalovací pultík, postýlku mám ještě u rodičů, to vidím tak hned po vánocích, že ji smontuje chlap. Ale u tebe je to jasné, máš termín myslím 2.1. že? Určitě se ti povede. Mě se to už vaří, ale funím jak mamlas
no a mám normálně dost:-) uvařím si čaj, nasnídám se, udělám polévku, něco málo odnesu do koše a jsem grogy
dárečky už asi ze 70% mám, ještě mi pár lidem chybí. Už je mám i zabalené
dneska by mi měl taky přijít nějaký a nebo až příští týden, hodně jsem objednávala z netu, protože chodit do těch přelidněných obchodů je o čuňu ![]()
Takze pokud to zhorsene dychani mate i vleze na levem boku tak ok devcatka… a to tvrdnuti briska mate taky???♥♥♥♥
@lovenik To víš že tvrdne bříško, někdy více, někdy méně. A já si vždy dle toho přidám na horčíku. A je to pak lepčí, nebo více odpočívej, možná jsi přetažená, nebo jsi něco těžkého zvedala, to taky hned tvrdne břuško
@adelka87 JJ termín mám 2.ledna. To už je za páááár ![]()
My ještě nemáme nachystanou postýlku a smontovaný pojízdný proutěný koš, jinak už je vše. A tu postýlku a koš smontuje manžel až budu v porodnici ať se to tu zatím nemotá.
No segedín už voní a bebe střecha se už chladí v lednici. Takže ještě uklidit a pak můžu odpočívat ![]()
No to mi o těch obchodech poVídej. My byli včera v Praze a lidí všude jak nasráno. Nehledí doprava, doleva, nejhorší jsou staří lidé, kteří se ti postaví doprostřed a čumí a stojí a ještě jsou hluší…grrr na to nemám nervy.
Jaký máš kočárek a co všechno máš nakoupeno pro malou??? Koukala jsem že čekáš holčičku. Já jí taky moc chtěla, ale chlap byl od začátku přesvědčený že to bude kluk. A taky že jo. Taky jsem to oplakala když mi to na screeningu řekl. Hormony no ![]()
@Vejunka1 fakt? oplakala? No můj chlap mi taky říkal, že je to kluk jak vyšitý
já jsem ze začátku těhotenství tušila a vlastně na jisto věděla, že to bude holčička, prostě jsem to cítila, mám hodně silnou empatii a vycítím opravdu ledacos, jsem jak policejní pes
a taky, že jo, holčička
chlap byl trošku smutný, ale pak jak jsem mu řekla, že holčičky jsou většinou po tatínkovi a jsou to jejich mazánci tak byl hned veselý
Z oblečením jsme si nemuseli dělat hlavu protože jsme zdědily po jiných holčičkách, takže na půl ročku mám malou vybavenou ohledně oblečení. Pár nových věcí má, to ale bude mít na pěkno, protože domka ti to stejně poblinká, poslintá takže ty starší věci jsou ideální
no pak jsme si pořídili podložku nanny na monitor dechu, ale starší, ale ještě v roční záruce, pak jsme dostali chůvičky jelikož budeme s malou i na rod. baráku i na bytě tak se budou hodit, pak máme takovou tu hrazdičku na zem, přebalovací pultík z ikey, postýlku v bílé barvě a na ní srdíčko
, no a mamka už koupila malé obrovského plyšového méďu
, pak mám asi 2 chrastítka ( to spolehám, že mi návštěva donese vždy nějakou hračku
), a kočárek ještě koupený nemáme, ale mám v repertoáru 3 druhy
viz fotečky a ještě si chci koupit odsávačku na mat. mléčko, jinak už ani nevím co pro malou, jo 2 zavinovačky a spací pytlík ![]()
@adelka87 JJ řvala jsem jak želva. Řekl mi je to kluk a já na to KLUK??? Jste si tím jistý a on na to jo jsem. A já na to a nemůže to být pupeční šňůra??? A doktor nene to je pindík a já začala bulet. A on copak je a já na to já chtěla holčičku ale kluk je taky fajn no. Ten ze mě musel být hotový
Jako přisuzuju to hormonům, a teď jsem ráda že je to kluk.
Tak to máme podobně, my se ještě v 5měs. stěhovali a dělali jsme byt. Ale věci máme taky tak na půl roku věku, ten monitor máme taky + tu přídanou podložku, postýlku, odsávačku mám půjčenou od kamarádky, ten pojízdný koš, kočárek, ohřívaku láhví, přebalovák taky z Ikei, hrací dečku s přenosnou postýlkou v jednom a pak takový ty mastičky, pleny, odsávačku hlenů, dudlíky, lahvičky atd atd.
@emys mno tak to jsem ráda že tu někdo je
a jak se cítíš? já jsem dneska náká přešlá a zničená.. byla jsem na kontrole a doktor mí před čtrnácti dny říkal že malá má 1600 gramů a dneska přišel s tím že má 2,8kg což mi příjde strašně moc…ale začal měřit hlavičku pak hrudjník pak jsem mu řekla jestli by mi řekl váhu změřil kost stehenní a pak ynova hlavičku tak mám pocit jestli tu hlavičku nepočítal dvakrát…
protože je divný abz za 14 dní přibrala 1,2 kg:(
@Vejunka1 to je hezounké ten košíček
úplně v tom vidím to mimčo
já mám vlastně pro ní takové léhátko místo košíčku jsem si vzpoměla
ale taky ještě u rodičů. No já už 1 pračka vypraná, ložnice, záchod, koupelna, kuchyň uklizená i chodba, ale ten obývák tam se mi nechceeeee, a ještě mýt okno
ale jdu si dát tu zelňačku, mám trošku hlad ![]()
@adelka87 Jéééé přesně na tu sedačku jsme taky koukali. Ale nakonec jsme se rozhodli že koupíme až bude mimi na světě. Každýmu vyhovuje něco jiného, jednomu houpací, druhýmu vibrační.
Já už mám bříšku jako v pokojíčku
Segedínek se mi povedl na výbornou. Já už taky pověsila jednu pračku, další se pere, koupelna a záchod i chodba jsou taky uklízeny. Ještě utřít prach(by mě zajímalo kde se pořád bere) v obýváku a vysát a vytřít a je to. Tak si dám nohy nahoru a udělám si nehty ![]()
No a ještě musím cvičit s Epi-no ![]()
@neknubinek To mi přijde taky moc, ale je pravda že miminka ke konci přibývají nejvíce. Holky já nevím váhu od posledního velkýho screeningu z 30tt. To měl prcek 1350g
@Vejunka1 mno právě.. a celou dobu měla váhu podle tabulek a všechno bylo v pohodě… a najednou takovejhle skok.. takže ted jdu za 14 dní a řeknu mu hned než začne měřit… spíš mám pocit že to blbě změřil.. vím že přibývají až 350g týdně ale aby nabrala 600g za týden to je moc… spíš mě akorát vystrašil…
@neknubinek však uvidíš co ti řekne za 14 dní. Já váhu mimuša vím taky z 31 tt a to byla 2200g což dle tabulek není
ale nevadí, neřeším je to jen odhad a pak se ji dozvím asi až při porodu, nemyslím si, že by mi muj doktor dělal UTZ on ho dělá vyjímečně jen v těch předepsaných týdnech. @Vejunka1 A co je to cvičení s Epi no? Já nijak necvičím, abych fakt náhodou u toho neporodila, tak vůbec nevím co to máš za cvičení?
![]()
@adelka87 mno já měla 32 tt 1600gramů a ten můj mi teda dělá ultrazvuk pokaždý když jdu do poradny automaticky ale co vím tak to je jen málo kde… já nad tím nesmím moc přemýšlet protože pak z toho mám akorát stres. Jsem ráno přišla od doktora z toho vyjukaná a už ve dvěřích sem se rozbrečela..
nák jsem to neunesla… vím že bych měla být ráda že přibírá, ale yase takhle rapidně moc se mi taky nezdá..
@adelka87 To je ten balónek na přípravu před porodem. http://www.epino.cz/…-epi-nu.html
Několik známých to mělo a porod proběhl bez nástřihu. Ale já zatím cvičím 4dnem a tedy žádný pokroky, ale ěřím tomu že časem se někam dál posunu.
Jinak taky nijak necvičím. Cvičila jsem hodně před těhu, to jsem jela každý den Jillien, pak jsem zkoušela těhu jógu, ale já potřebuju spíš takový víc akční cvičení než kroužení hlavou, rameny atd ![]()