Poradna duly
Jana Čurdová
Kacatko ja nenatikam skoro vubec. jen mirne mam prsty a nohy pouze v pripade, kdyz opravdu cely den litam nebo neco delam. ale neni to nic extremniho. ale otekani je bohuzel normalni, neboj brzy uz to budes mit za sebou a uz te to nebude trapit. ikdyz sestrenici otoky po porodu zmizely asi po 3 tydnech az. ale ta otekala opravdu dost uz skoro od zacatku. hlavni je, ze mimusek je v poradku, ja zrovna cekam na monitor a pak poradna. je tady spoustu lidi, to me nebavi ![]()
Ahoj holky
tak mě čeká monitor zítra, jsem na to zvědavá u Apolináře to je prej na celé dopoledne tak to abych se na to připravila. Jinak otoky žádný, bolesti žádný. Nic co by nasvědčovalo tomu že mám za 11 dní rodit, tak uvidíme. Taky se to ale může během hodiny změnit tak abych nic nezakřikla ![]()
Hodně štěstí maminky, já přijela z monitoru a poradny. K porodu se to naštěstí nemá a to díky bohu. Jinak by bylo zle. Malinká má kolem krku pupeční šňůru
zítra jdu znovu a uvidíme. Nemáte s tím někdo zkušenost. Jdu juknout na nějaké diskuze.
@neknubinek ahojky, já jdu k apolináři ve středu - na první poradnu a ta je prý bez monitoru. Aspoň mi sestřička nic o monitoru neříkala
Tak jsem na to zvědavá ![]()
@emys no já jdu taky na první vlastně na druhou. první byla v tom 14 týdnu ale řekla mi že v 8 ráno mám jít na monitor a pak s výsledky přijít na ambulanci. tak si tam radši ještě zavolej na ten monitor je prý lepší jít brzičko ráno, že tam není tolik lidí
@emys to by jsme se tam mohly sejít pak na pokoji
v porodnici
já mám termín 17.1
Já s tím monitorem uvidím - asi to nebudu hrotit a když ho budou chtít, tak tam zaběhnu
a knížku raději vezmu sebou, kdyby to bylo na dlouho
Mě do telefonu jen řekla, že si mám přinést těhu průkazku, kartičku pojišťovny, OP a ranní moč - tak se necháme překvapit
Byla by sranda, kdyby nám to vyšlo a sešly jsme se ve stejným termínu ![]()
@emys no tak uvidíš ale mě řekli přesně co tobě plus ten monitor tak uvidíš no ![]()
@adelka87 tak to bud rada ze moc neotikas. a ohledne te snury kolem krku to fakt nevim ale podle me malou asi budou hlidat aby se treba nepriskrtila fakt nevim radsi nic nehledej at zbytecne nejsi vystrasena. a proc jsi rada, ze se k porodu nic nechysta jako ze mas jeste cas nebo kvuli te snure?
@neknubinek ja jdu na dalsi monitor ve stredu uz treti jinak krom tech otoku a par veci jeste je mi ok bricho mi moc netrvdne a maly je hodny a k porodu se to taky nechysta aspon pred tydnem ne ted uvidime jestli se neco malo nepohlo dopredu.
@emys hojky ja nastesti prijdu sestricka zmeri tlak moc otestuje reknu vahu a jde se tocit monitor asi pul hodky pak k mudr a ficim dom
.tak at zitra to mas taky rychle ![]()
@Kacatko83 Kvůli té šňůře. Myslím si, že mě už teď nenechají rodit přirozeně díky té šňůře, nebudou chtít riskovat, že se při rotaci por. cestami ještě více omotá a utáhne a někde se šprajcne. No zítra budu moudrejší a zeptám se na další postup, co se mnou zamýšlí. Dneska jsem nějak po tom nebyla schopná se na nic ptát. Ale jsem ráda, že to zjistil MUDr. teď a né až při porodu ![]()
@adelka87 a to ti tu šňůru zjistili ult.?Mě totiž nikdo ult. už nedělá, naposledy mi ho dělali ve 32.tt
@adelka87 ja jsem si to myslela.asi ted budou hlidat jestli se to neda nejak normalne uz kvuli tomu porodu je jasne ze te nenechaji rodit kdyz ji ma omotanou a je dobre ze to mudr poznal co jsem cetla tak nekdy to moc poznat nejde.vsak se ho zeptej co to vsechno muze pro tebe a hlavne mimi znamenat.
@marvcel v 32 ti delaly naposledy?
me dela doktorka pokazde a jsem za to opravdu rada.
@marvcel No myslím si, že by mi UTZ nedělal, ale mě pokaždé monitor vyšel špatně a tak se chtěl asi ujistit jestli to je jen tím, že třeba sestra dá špatně sondu nebo je opravdu mimi v nějaké tísni. Po prvé před týdnem mi tu šňůru ještě nezjistil ale ozvy jsem měla špatné, dneska znova a tak se díval znovu na průtoky a zjistil, že tam je ta šňůra omotaná. Ale že průtoky jsou dobré. Takže by to zatím nemělo miminku vadit. Ale kdyby měla sestoupit níže jako k porodu že je možné, že se jí to utáhne. Ale tohle nikdo neví. Zítra se uvidí co dále. Poptám se ho. Por. asistentka mi říkala, že rodit budu normálně přirozeně, což se mi zdá docela rizikové, ale co není, i císař může být. No jsem sama zvědavá co bude teď dál. ![]()
@neknubinek možná ti ten monitor dali, protože máš termín o nějakých pět dní dřív než já
tak snad mi ho dají další týden
jsem ale zvědavá co nám tam řeknou…
@emys no já se toho monitoru docela bojím.. jsem vyjukaná ze všeho a kdyby mi řekli něco špatnýho tak se tam snad sesypu ![]()