Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, nebyla jsem tu jeden den a ted jsem musela pulhodiny docitat…to se teda cinite…Ale slibuju , ze az prestanu pracovat tak tu budu casteji. Konec prace se uz ale blizi…jsem ucitelka a uz se nemuzu dockat prazdnin a od zari uz nenastoupim. Nevim proc jestli jsem citlivejsi nebo co ale ty deti me uz totalne pijou krev a uz to v ty skole nemuzu vystat…takze doufam ze to vubec do prazdnin preziju. Sice jsem jeste nic nepribrala ale slysela jsem jak si deti ve skole zacinaji suskat ze jsem asi tehotna, ze se mi zvetsili prsa…v tehle ohledech jseou vsimavy azaz
Lendiku mam stejny termin porodu jako ty…23.1. a jsem v 8. tydnu (7+5) a v pondeli na UTZ jsem mela velikost 11.5mm a doktor rikal ze je to ukazkove…takze ta tvoje velikost 25mm asi bude velikost celyho toho vacku ..nejen embrya
Co se tyce te teple vody tak jsem taky cetla a slysela ze by hlavne na konci tehotenstvi nemelo byt koupani v horky vode ale taky jsem slysela plno zkusenosti ze se tak jako tak koupali a nic se nestalo…i kdyz ja bych to asi nepokousela.. ![]()
Jinak je mi strasne lito Pety…Drz se
Peto: je mi to líto bud statečná, nevim co ti víc mám říct je mi fakt smutno.
ahoj těhulky ![]()
tak jsem se vrátila z několikadenního pobytu v našem hlavním měste, byla jsem pracovně na školení, ale stálo to za prd, tak jsem si aspon koupila neco hezouckeho na sebe
Bohuzel skoro na konci 3. mesice brisko uz trosku videt je, takze satnik si zada svoje…
Nestihla jsem jeste nic docist, takze jdu na to…
Zdravim vsechny zname tehulky a vitam i ty nove prichozi a preji jen to nej nej nej!!!
Ahoj holky!
Mně je báječně, od rána bych jen jedla a jedla
![]()
Peta25 : moc mě to mrzí, drž se kočko!
vítej mezi námi Sammy!
A teď využiju svého vzdělání a okomentuju odborná témata ![]()
Horkou dlouhou koupel fakt nedoporučuju. Plodu vyšší teplota těla vadí, třeba jako horečka nad 38stupňů. A Jak už tu někdo psal, horkou koupelí se zvedne teplota celého těla.
A co se týče odběrů:
Přesný termíny seliší doktor od doktora, ale obecně:
V první trimestru, nejčastěji někdy okolo 10tt: KREV: Biochemie (jeterní testy, ledviny, hodnoty minerálů…, Krevní obraz, BWR (syfilis), HIV, MOČ: sediment a Kultivaci, Při vyšetření : cytologie, kultivace pochva a čípek
mezi 11 a 13 tt NT screening - na UZ se změří určitá část mimča a zároveň Vám odeberou krev a neptejte se mě jak, ale jsou schopni odhalit 80 - 90% možnost Downova syndromu
a zbytek přště až tam dorosteme maminy ![]()
Tak doufám že jsem Vás neznechutila ![]()
A děkuju všem za přání ![]()
Od pondělka jsem pořád na netu a hledám, kde by jsme se mohli vzít a hlavně kde taky mají místo! Hrozně se mi líbí Chodovská tvrz www.chodovskatvrz.cz/ prtotože je tam krásnej park na fotky, ale mají místo až v polovině září a to já budu slonice… ![]()
Tak nevim, jestli mam mít fotky ze svatby na né moc hezkym místě, nebo na nich být obrovská. Vždycky jsem byla kopie Věstonický Venuše, jen jsem měla pěknej štíhlej pas a ten mi jaksi nezůstane… tak já vážně nevim… ![]()
Peta25 - je mi to moc líto, drž se
Z takovéhle zprávy mě vždycky mrazí v zádech, bohužel dnes nemáme nikdo nic jistého.
Je fain že vypadáš dobře aspoň teď to já vypadám jak slůně s porcelánu.
. ale za tych mojich 23 let jsem si zvykla.
Peta:Pripojuju se ke všem, Peto taky je mi to líto,hlavně aby jsi byla v pořádku ty a pak postupem času se zlepší i to ostatní .....
Keit: zpravy od odbornice vzdy potesi, ja jdu na kontrolu ve 12. tydnu a bude mi brat krev na to co jsi napsala, standardne se nedelaji pry ty jaterni testy asi jak kde, ale me je delat budou mela jsem pred 2 roky problemy s jatry
Maci: moc gratuluji k UTZ takove zpravy vzdy potesi!!!
Leni: fotecky dvojcatek jsou fakt krasne, az mi vyhrkly slzy do oci, no holt hormony pracujou ![]()
Peto, to je mi moc líto, drž se.
Já pořád bojuji z nachlazením. Doufám že mě brzo přejde a neublížá miminkům.
Keit: ja mam termin svatby tyden po Zuzline
o tom pasu bych ti mohla vypravet byla jsem si pred 2 mesici, kdyz jsem jeste o mimiskovi nevedela zkouset saty a uz i tak jsem trosku od noveho roku pribrala a ted??? pas se mi zacina pomalu ztracet a prsa mam o 1 velikost vetsi a to je u 3-4 uz dost znat, tak budu asi prsata nevesta ![]()
pritel se mi smeje a je spokojeny ale co ja nevesta???? ![]()
My uz mame temer vse zarizene, ale ted nastava okamzik,kdy tchyne vyvolava paniku, takze ji musim krotit a to uz celkem dost, taky mi chtela myt okna, ale to jsem zatrhla, prijedou mi pred svatbou pomoct kamaradky, 13 oken sama fakt nezvladam..
tolik ke svatbe…
A co ty Zuzli uz mate vsechno nachystane, prece jen uz se ti to hodne blizi????
Gabča něděs se, je vzácný! Četnost si nepamatuju, ale dá se docela jednoduše odhalit a je relativně nejčastější, takže se takhle ploště testuje.
nevim jak se konkrétně Down testuje v okolních zemích, ale holky my tady máme prenatálné péči na špičkový světový úrovni! Neškterý doktoři maj třeba starší UZ, nebo vás ženou na některý testy bůhví kam, ale třeba v Anglii Vás doktor vidí celkem! 3× a nic víc!!!! Fakt se tady máme báječně!
Mě budou brát krev příští týden. Játerní testý mě taky asi budou dělat. Kdzž jsem byla těhotná z holkama, tak jsem měla na konci selhání jater. Doufám že se mě to tentokrát vyhne. Na screening mě bude dr obědnávat příští týden.