Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
Dá, ale má tak 19-20. Ale k Baltu se nejezdí až tak kvůli koupačce (to je jen příjemný bonus navíc), ale kvůli jiným věcem.
My projely snad všechny galerie a muzea. Plavky jsme měly, ale fakt byla kosa.
@Havlova píše:
My projely snad všechny galerie a muzea. Plavky jsme měly, ale fakt byla kosa.
Na Balt to chce až v srpnu. To už je tepleji, moře trochu prohřáté.
Já byla koncem července na Rujaně a taky kosa, ani nohu jsme nesmočili.
@Havlova ja nezabudnem na duben v Oostende. Na duben bolo fakt krásne a teplo (niečo cez 20 stupňov), ale hrozný vietor. Rodičia v bundách na brehu a fialové deti v mori 🥶
@Hořec Mohu se zeptat jaký hotel a oblast? Nezdá se mi to zas tak drahé.
My byli na Zakynthosu 2×, loni a letos. Loni Laganas, super, covid a málo lidí, letos jsme se spálili s hotelem, chtěla jsem zkusit jižní cíp ostrova
Ale Zakynthos jsem si zamilovala, oblast Keri, maják…vždy půjčujeme auto..
@Cullenova píše:
Neříkám, že je špatně letět v sezóně. Ať si každý lítá, kdy chce. Až budu chodit do práce, budu to vnímat jinak. Zatím jsem na RD a je mi jedno, kdy letím
. Jen jsem odpovídala na otázky, kdy a za kolik jsme letěli.
já lítám s dětmi mimo sezónu i jako školními. Lítáme v červnu, protože mi přijde v pohodě vzít je začátkem června ze školy ( obě děti jsou stále premianty se samými jedničkami), v září je ze školy tahat nechci. Důvod je takový, že manžel moc nedává horko, my zase milujeme moře, červen je dobrý kompromis. Ceny dovolených jsou super bonus. Přes prázdniny jsou stejně na táborech, chtějí, mají to tam rádi, takže o hlídání nejde. Letos jsme to moc nevychytali, dítě jelo na konci června dětskou letní olympiádu, takže v červnu už měli intenzivní tréninky krajského výběru, v létě manžel odmítl letět. Tak jsem letos jakože zdánlivě ušetřila. Vyrazili jsme tady na týden po památkách, ubytování přes booking… vyšlo to snad dráž než AI u moře. My jen za parkování u památek za ten týden dali 1500, vstupy ani nemluvím, to lítalo snad po 1500 denně, v restauaraci jen obědy a i to byly takové pálky, že zlaté levné AI u moře.
@ousk1, měli jsme oblast Laganas, hotel Poseidon. S hotelem jsme byli spokojeni. Jen vadily nefunkční autobusy - jsme zvyklí jezdit místní MHD. Tady jsme se nedočkali.
Je to naše nejdražší dovolená. Třeba minulý rok jsme byli za 80 tisíc ve 4* na Rhodosu na 15 dní (dál od pláže, cca 400 m).
Příspěvek upraven 21.07.22 v 15:04
@Big boss píše:
My ještě nebyli a ani nevím kam pojedeme, nebo poletíme, budu to řešit až situace nastane.
Ale brácha byl na superlevne dovolené.
Polsko, nějaká jezera, ubytko ve srubu s polopenzí za 12tis, pro 4 osoby na 7 nocí.
Srub přímo u jezera, snídaně jim nosili majitele, na večeři chodili do jejich nedaleké restaurace.
Celkem je to vyšlo na 20tis. i s dopravou.
nevíš, prosím, nebo nemůžeš zjistit, prosím, bližší info? Chtěla bych do Polska na kola.
@truelly píše:
Holky, zajímalo by mě…co Tunis a faraonova pomsta? Je tam taky problém???
v Tunisku vždycky. Už tam nelétáme. Nějak to tam naše zažívací ústrojí nedává.
@Hořec Děkuji. My minulý rok v Laganas hotel Gardelli, ten byl úžasnej.
Před místní MHD nás právě v Řecku vždy varovali, tak půjčujeme auto. Letos jsme se zajeli do Laganas podívat, už tam bylo dost rušno oproti loňsku.
@Hořec ještě jsem dočetla…my byli právě dál od pláže letos a už to nechci, z mnoha důvodů. Jsem omezená tím, že chceme rodinný pokoj s dveřmi, takže značně omezený výběr. Váhala jsem mezi Kosem a tím Zakynthosem, na Kosu je prý dost větrno… Minulý rok Gardelli 2dospělí a dítě 8let, 65tis.
@Arboretka píše:
nevíš, prosím, nebo nemůžeš zjistit, prosím, bližší info? Chtěla bych do Polska na kola.
Bylo někde u Nisy a měli to přes Booking, tedy to ubytování. Víc bohužel nevím, ale poptam se.
@Svistice píše:
Na Balt to chce až v srpnu. To už je tepleji, moře trochu prohřáté.
Já byla koncem července na Rujaně a taky kosa, ani nohu jsme nesmočili.
My jsme jeli na umění. Nám chladná voda neva, ale v 18 a větru mám zajímavější aktivity. Jinak mi byly Nizozemí, takže Severní moře.
@ousk1 my taky musíme mít rodinný pokoj s dveřmi a to je problém.. U českých cestovek, Němci to nabízejí běžně, a ty ceny nejsou tak děsný za tohle.
Loni se nám tedy podařilo sehnat zskynthos, rod. pokoj, al incl. v Kalamaki, hotel super ale jídlo tam nebylo dobrý. Ale cena dobrá kolem 50 tis na 8 dní, od Eximu.
@Mutlice bože děkuju, že je tady spřízněná duše ![]()
Vystihla jsi to naprosto dokonale.
My volime země s " civilizací", hlavně díky manželovi l, aby nám to krylo pojištění, v případě, že se něco stane…
Po Evropě je tolik krásných míst, které stojí za to vidět
Mimo Evropu určitě Japonsko, Zéland, Kanada a Safari…
Když byl syn malej tak jsme jeli dvakrát na all s CK, je to jednodušší, transfery letiště hotel s kočárem a tak. Ale myslím, že nikdo tak často nevyužíval brzkou snídani a balíček na cestu. Já bych asi náplavala kilometrů abych se za ten týden na té pláži neukousala nudou ![]()
Asi ve dvaceti jsme jeli jako parta do Chorvatska, když už jsme měli třetí den jít na pláž, tak jsem vzala mapu ( to byl ještě Internet v plenkách a o chytrém telefonu jsme si mohli nechat zdát) naplánovala jsem výlety a všichni byli happy, že takovou dovču ještě neměli…
Francie je moje srdcovka, jak umíš jejich jazyk, tak jsou úplně jiní a nic není problém…jak děti dorůstají, tak jsou z nich skvělí parťáci, já miluju i hory, túry, batoh na zádech. Prostě vypnout, relaxovat a poznávat. Syn už má 8,5 a to už je na cestování pohoda…