Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anais Brno Jih Itálie.
Celozávodku sice nemáme, ale musíme se s manželem v práci s ostatními prostřídat. Do toho termíny příměšťáků, tábora jsou taky prostě dané, tam kam děti chtějí je jen jeden turnus. Nebo soustředení.
@Svistice italie je taky krásná, kde přesně? Pokud nevadí
Já sbiram inspiraci ![]()
@Anais Brno píše:
@Cullenova my jsme teda ještě víc punk, na dovolené využíváme místní dopravu…
Mallorka je krásná
Už se těším až letos přijedeme pobřeží od Mentonu po Cannes
Celou dovolenou organizuje po vlastní ose, to co nabízí cestovky je hrůza.
Za 11 dní pobytu apartmán u pláže za 33 plus 17 za tři letenky ( včetně odbavených zavazadel)l. Plus útrata na místě…pohybovat se budeme kombinace, vlak, bus, na letiště Taxi…
Na hlavní sezónu bych řekla, dobrá cena…
Jestli to bylo bez jídla, tak mi to super cena nepřipadá.
My se teď vracíme z mallorky,9 dní, 8 nocí, al incl, dva dospělía dítě13 let..,apartmán dvě ložnice a kuchyňka i s pojištěním a parkováním na letišti 59 tisíc. Přes německou ck, koupeno dva dny před odletem.
Auto jsme měli půjčené na tři dny, to bylo cca 200 euro, nějaké vstupy, za mě dobrá cena.
Bylo tu krásně ![]()
@Anais Brno píše:
Ale pokud jste meli 10 měsíční dite, tak jsste neplatili ani za letenku a s největší pravdepodobnosti ani za ubytování…
To jsi zapomela dodat…
To nemyslíš vážně, že ne? Jasně, děti do 2 let to mají levnější, ale rozhodně ne zadarmo. Kdybychom neplatili pro něj letenku, jak by asi letěl? Měl normálně svou, na své vlastní jméno
. Až budu mít tři děti, jasně, že mě dovolená nebude stát 30 tisíc, ale zatím stojí. Nadpis tématu zní LETOŠNÍ LEVNÁ DOVOLENÁ. Ta naše byla, tak jsem přispěla svým poznatkem. Myslím si, že je každého věc, za kolik a kdy lítá
.
Příspěvek upraven 21.07.22 v 09:06
@Zumpa píše:
Také máš civilizovanější servis.
Není pravda. V Turecku jsou služby oproti Řecku fakt top. I přístup personálu, čistota v hotelu, na pláži…
V Egyptě jsme měli taky teda top hotel a asi nej jídlo I hotel. Starali se o nas luxusně. Ale taky nejezdíme do hotelu, kde to vyjde 15 tisíc na osobu. Už jen ten plážový servis v ceně, v Řecku tě oskubou za tyto služby, co máš jinde zdarma.
@Zumpa píše:
Také máš civilizovanější servis.
To není pravda nemůžeš házet do jednoho pytle Turecko a Afriku.
V Turecku jsou služby a servis na dobré úrovni, čisto, jídlo luxusní.
Byli jsme leckde, ale největší bordel a cunata jsou Řekové a Bulhaři. Tam už nikdy, do Bulharska.
@Cullenova děti do dvou let neplatí nic, máš je na klíně. Tedy pokud chceš.
@renap Není pravda. Do 2 let nemají nárok na své vlastní sedadlo, ale letenku - zlevněnou, platíš
. Teď jsme letěli s Eurowings, měl normálně svou letenku, nárok na 23 kg zavazadlo. S Ryanair jsme platili 2× 25 €.
@renap ve Francii all incl dovolenou nehledej ani typické rezorty, ktere znáš ze zbytku sveta…
Já necestuju low cost jakakoli destinace s plnym brichem hlavně, že je to u more…
Francie je skvělá na individuální dovolenou, spousta krasnycj mist k vidění, restaurace kam chodi místní, infrastruktura…tu zemi.mam prostě moc ráda
@Mkilus píše:
@Amalthea byli jsme v hotelu dar Djerba Zahra kousek od Midunu. Za mě vše super.Jezdili jsme do města a na vylety taxikem. A paráda.
Díky moc, tak to budeme velmi blízko, taky v oblasti Midounu, tady všichni píšou v jiných diskuzích jak do Tuniska ani zadarmo, tak jsem znejistěla, ale těším se ![]()
My jsme byli v Turecku v perfektním hotelu 2 dospěli + 2 děti, all in, 8dní za 62.tisic i s pojištěním.
Rozhodně jsme zde nebyli naposled, deti byly jak v ráji ![]()
https://www.invia.cz/…world-fulya/?…
@Cullenova dobře tedy upřesňuji, pokud bys letěla přes cestovku, tak za to dítě neplatíš nic, do dvou let, starší většinou do 12 let bývají pouze za letenku.
@renap Letěli jsme přes cestovku, měl normálně nárok na zavazadlo. Na to máš nárok pouze v případě, když máš letenku. Ale pokud je nějaká cestovka, kde neplatíš letenku, tak dej tip
.
Edit: Vždycky tam je alespoň poplatek, ale nikdy ne zadarmo.
@Svistice kde jste byli?
Taky bych nejradeji jezdila mimo sezónu…
Ta excel tabulka mě pobavila
A pravda, že už v lednu mladýho prihlasuju na primestsky, k tomu já mam v praci povinnou celozavodku 14 dni, manzel misto sebe musi mit po dovolené zástup…