Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bigl píše:
Co jste dělali ve Strasburku?Poznávačka?
Já Francii moc neznám, byli jsme tam jen na lyžích, ale je to jeden z mých cílů, někdy v budoucnu… Paříž mě neláká, ale projet si pobřeží a Provence by bylo fajn.
Vsichni haranti se loni shodli, ze chteji do Francie, tak jsme si rekli proc ne, a pujcili na 14 dni obytnak. Bylo to naprosto bozi. Jeli jsme pres Strasburg, Pariz, Normandii, stredohori k mori u spanelskych hranic, pak jsme lizli Provence a pres Alpy domu.
Vynechala bych akorat Disneyland, jinak nic
Kdo pojede do Francie, Futuroscope je uzasnej zabavni park. Tam chteji haranti zniva, ja teda taky ![]()
@Baba tak obytnakem to muselo být super.
My teda letíme, jsme trochu pohodlni, uznávám, už mám ráda pohodlí. Budeme bydlet v apartmánu v Antibes..Na pláž do 5ti minut pěšky, všechno po ruce…
Cestovat budeme kombinace vlak, bus, lodí na ostrov.
Příště bych asi letěla do Marseille a projela tu jižnější část plus kouknout na kaňon…
@Anais Brno píše:
@Baba kde jste byli, pokud chápu, že jste se vrátili z Francie???
Presne tam, kde vy ne
My prave to azurove pobrezi, Antibes… nestihli.
I kdyz jsme najeli 4500 km. Ale bylo to zbytecne moc, jenze obytnak jsme meli poprve, tak jsme nevedeli, co je optimalni.
Ale levna dovolena to nebyla hlavne proto, ze si musime obytnak poridit
V rijnu je v Brne veletrh, musime tam zajet.
Nikdy jsme nepoznali jinou zemi lip nez obytnaku. A zaparkovat na plazi, vytahnout zidle, a bydlet…
Francie je navic na obytnaky skvele vybavena, u vsech muzei bezplatna parkoviste (nemyslim teda Pariz), stellplatzy na krasnych mistech….
@bigl a třeba snídat v pyžamu na terase s výhledem na moře v klidu s nohama nahoře má taky své dovolenkove kouzlo ![]()
@Anais Brno píše:
@Baba tak obytnakem to muselo být super.
My teda letíme, jsme trochu pohodlni, uznávám, už mám ráda pohodlí. Budeme bydlet v apartmánu v Antibes..Na pláž do 5ti minut pěšky, všechno po ruce…
Cestovat budeme kombinace vlak, bus, lodí na ostrov.
Příště bych asi letěla do Marseille a projela tu jižnější část plus kouknout na kaňon…
Do Antibes jsme chteli, strasne na to vzpomina manzelka jednoho myho hospicovyho klienta, ze to tam je nejhezci. Vubec na Francii a cestovani porad vzpominaji (pan uz je rok lezak). Tak jsme jim aspon posilali pohledy.
Si to uzijte, bude to urcite naprosto bombickovy
Jak sem od Francie nic necekala, sama od sebe bych tam nikdy nejela, tak sem nakonec byla nadsena
@Anais Brno píše:
@bigl a třeba snídat v pyžamu na terase s výhledem na moře v klidu s nohama nahoře má taky své dovolenkove kouzlo
Kouzlo ma i ridit obytnak v pyzamu ![]()
Se mi parkrat povedlo, protoze jsme si jednu cast naplanovali blbe, a museli vyrazit v 5. Haranti se v pyzamech presunuli na sedacky, oblozili polstari, a spali dal ![]()
@Baba děkuji
Francie je moje srdcovka ![]()
Pokud někdy pojedete určitě ostrov sv Marquerity, krásný zelený ostrov, pevnost, kde údajně byl vězněný muž se železnou maskou. Takže plánujeme celodenní výlet, koupání, piknik a poslední lodí zpátky…
@Anais Brno píše:
@Baba děkujiFrancie je moje srdcovka
Pokud někdy pojedete určitě ostrov sv Marquerity, krásný zelený ostrov, pevnost, kde údajně byl vězněný muž se železnou maskou. Takže plánujeme celodenní výlet, koupání, piknik a poslední lodí zpátky…
Dik za tip, ulozim.
Pristi rok chteji haranti do Italie. Me je to zase jedno, treba jeste zmeni nazor.
Ale ten obytnak fakt chci, to pujceni je stejne darda, a vyuzili bysme ho behem roku casto.
@Anais Brno píše:
@bigl a třeba snídat v pyžamu na terase s výhledem na moře v klidu s nohama nahoře má taky své dovolenkove kouzlo
Určitě má. Já jen nemám ráda to přízemní odsuzování někoho, kdo jezdí na válecí dovolené s all.
My jezdíme i na válečky k moři s all, i na poznávačky (strava různě), i na zimní lyžařské s polopenzí do Alp, i na chalupy po Čechách s partou, kde si sami vaříme, grilujeme a chodíme jíst do hospod… Všecko má svoje pro i proti a netřeba někoho odsuzovat, že si koupí drahý hotel s bazénem a all inclusive.
Můj manžel přes rok opravdu hodně pracuje, od rána do noci a pro něho je toto jediný typ dovolené, kde si fakt odpočine. Nechce cestovat, popojíždět autem na různé místa, protože se v průběhu roku nacestuje až moc, chce prostě jen ležet, odpočívat, plavat, jíst čerstvé ryby a nic neřešit - ani nákupy, ani vaření, ani to kde zaparkuje, ani studovat trasy…nic.
@Baba píše:
Kouzlo ma i ridit obytnak v pyzamu
Se mi parkrat povedlo, protoze jsme si jednu cast naplanovali blbe, a museli vyrazit v 5. Haranti se v pyzamech presunuli na sedacky, oblozili polstari, a spali dal
Jo tak to je super 👍 ti na all prostě nezazijes 😁
@bigl píše:
Určitě má. Já jen nemám ráda to přízemní odsuzování někoho, kdo jezdí na válecí dovolené s all.
My jezdíme i na válečky k moři s all, i na poznávačky (strava různě), i na zimní lyžařské s polopenzí do Alp, i na chalupy po Čechách s partou, kde si sami vaříme, grilujeme a chodíme jíst do hospod… Všecko má svoje pro i proti a netřeba někoho odsuzovat, že si koupí drahý hotel s bazénem a all inclusive.
Můj manžel přes rok opravdu hodně pracuje, od rána do noci a pro něho je toto jediný typ dovolené, kde si fakt odpočine. Nechce cestovat, popojíždět autem na různé místa, protože se v průběhu roku nacestuje až moc, chce prostě jen ležet, odpočívat, plavat, jíst čerstvé ryby a nic neřešit - ani nákupy, ani vaření, ani to kde zaparkuje, ani studovat trasy…nic.
Já se za našich 14 válecích dnů s AI na Krétě rozhodně nestydím. A že tímhle způsobem dovolené někdo „pohrdá“, je mi fuk, podstatné je, že nám to všem vyhovuje.
@Baba do Itálie bychom chtěli na Ligurskou rivie nebo pak až úplně na jih.
@Baba jo a obytnak byl.muj den, jen nám do něj chybí řidič 😁 tak v dobrém tiše závidím…
@Baba kde jste byli, pokud chápu, že jste se vrátili z Francie???