Letošní levná dovolená, pochlubte se!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
20.8.22 13:24
@Anais Brno píše:
@aiwwa tak původem jsou alergie, přetížené ledviny a játra, stačí si něco přečíst o celostní medicíně a spousta věcí souvisí s tím, že tělo některé látky špatně zpracovává a tím vznikají alergické reakce l, kožní potíže a astma…
Nejvíc mě baví lidí, kteří mají děti alergiky a astmatiky a doma kočku nebo psa…

Pes v domacnosti riziko vzniku alergie snizuje. Kocka zvysuje. My mame oboje :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.8.22 13:29
@Lovelytrue píše:
Tak my letos 2 dovolený. Skotsko (2 os, 10 dní, 35 tis). A pak Island (1 týden, 2 os. 40 tis). Na podzim ještě plánujeme Dubai.

Po vlastni ose? Ty prvni dve zavidim, posledni bych si odpustila.
I kdyz… jedna pribuzne mohi pacientky je veterinarka sejka nebo koho to tam maji, stara se mu o psy. Mam se ji urcite ozvat, az tam budu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
20.8.22 14:26
@zrcadlo píše:
Pro spoustu lidí s ekzémy a astmatem je opravdu výrazný rozdíl 14 dní chodit na koupák a 14 dní chodit na pláž k moři.
Já mám bráchu s těžkým astmatem a aby mohl být u moře déle, jezdili jsme na tady často opovrhovanou variantu stan + zavařené jídlo (ještě za totáče a zkraje devadesátek). Naši neměli peníze na hotely a restaurace na 2-3 týdny pro 5 lidí každý rok, a když viděli efekt moře na bráchovy problémy, tak prostě radši zaplatili kemp na delší dobu, chodili jsme kupovat jen zmrzku, ovoce, pečivo a sem tam mléčný výrobek, a jinak jsme měli jídlo sebou. Sny o cestování a roadtripech si pak rodiče splnili, až jsme všichni 3 dostudovali.
Nedávno na to brácha vzpomínal, protože má v okolí rodinu s malým astmatikem a ekzematikem, tak jim doporučoval opakovaně moře, a oni že na to nemají a pojišťovna jim to nechce zaplatit, a že dovolená bez zajištěného jídle není dovolená, ale otročina pro ženskou atd. No a pak jedou na Dolní Moravu, nechají tam za jeden den peníze, za které by dojeli k tomu moři a zpět, a nechávají si domů vozit večeře, protože se jim nechce vařit. Tak říkal brácha, že v rámci toho, co si člověk může dovolit, si musí volit priority, a jak je šťastný, že naši měli jako prioritu jeho zdraví.
To jen, že těch úhlů pohledu fakt může být víc.

Z vlastní zkušenosti s dcerou také mohu říct, že moře pomáhá resp. slaná voda na atopický ekzém pomáhá. Nyní mívá tak dva fleky na jaře, když kvete bříza, trávy, ambrozie na to je alergická podle testů. A ještě jí vyšly psí chlupy. Nechtěla jsem, aby dopadla, jak manžel, který je těžký atopik a alergik (když byl mladší, tak i hospitalizace v nemocnici kvůli ekzému, bere prášky na alergie a předtím hodně i kortikoidy). Letos jsme byly na jihu Itálie v Kalábrii a holky tam byly ve vodě klidně 2 hodiny, já hodinu dopoledne i odpoledne. Dcery od mala mají rády plavání a potápění. Jo a letecky All in s jedním výletem lodí na sopečný ostrov Stromboli. :mrgreen: Ale obě už jsou letos ve věku, kdy je zajímá poznávání a památky, takže straší projevila zájem jet příště do Paříže nebo Říma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.8.22 14:32

@aiwwa protože každý člověk má ten problém. jinde, musíš vypátrat, co je pro konkrétní tělo zátěži a s tím pracovat…
Já jsem dokázala vyladit své tělo, takže to jde…
Když se někde nehlídané, tak hned se ekzém projeví. U mě to třeba způsobují potravinové alergie…

• Citovat
  • Upravit
14448
20.8.22 14:34

@Anais Brno malé deti z toho často vyrastú (našťastie). Ale more fakt na to pomáha, keď doma nasypem do vane soľ z mŕtveho mora, tak to neurobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 14:39

Letos 3týdenní roadtrip po Skandinávii. Ale za levnou dovolenou se to asi počítat nedá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
60142
20.8.22 15:13

Příspěvek upraven 20.08.22 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.8.22 15:14
@Anonymní píše:
Letos 3týdenní roadtrip po Skandinávii. Ale za levnou dovolenou se to asi počítat nedá :mrgreen:

Pochlub se :mrgreen:
Jako vazne, pro predstavu.
Muz zpetne pocital tech 14 dni ve Francii. Nechapu, proc to delal :jazyk:

A jak jste cestovali? Bych taky chtela, ale haranty na pristi rok asi nepresvedcim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 15:45
@Baba píše:
Pochlub se :mrgreen:

Jako vazne, pro predstavu.
Muz zpetne pocital tech 14 dni ve Francii. Nechapu, proc to delal :jazyk:A jak jste cestovali? Bych taky chtela, ale haranty na pristi rok asi nepresvedcim

Myslíš za kolik? :D Cca 150k. Benzín, ubytko, vstupenky, jídlo…
Jeli jsme autem, dohromady skoro 10 000 km. Děti jsme původně ukecali na Legoland, ale nakonec se jim líbila celá dovolená :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.22 15:55

Letos nebyla žádná dovolená. Možná příští rok. Nepočítám pobyty u babiček… Ale bylo to opravdu levné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
60142
20.8.22 16:06
@Anonymní píše:
Myslíš za kolik? :D Cca 150k. Benzín, ubytko, vstupenky, jídlo…
Jeli jsme autem, dohromady skoro 10 000 km. Děti jsme původně ukecali na Legoland, ale nakonec se jim líbila celá dovolená :mrgreen:

Dik. Tak my tak nejak podobne. Ale bez jidla. Nejvic stal pronajem obytnaku, vstupy a nafta.
Disneyland se harantum z cele dovolene libil nejmin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
20.8.22 20:48

@Baba
Kolik mas deti? Respektive pro kolik byl obytnak?
Nas je sest a hrozně by me to lakalo i za cenu toho ze bych s tim musela taky obcas jet=ridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.8.22 20:57
@Ornwen píše:
@Baba
Kolik mas deti? Respektive pro kolik byl obytnak?
Nas je sest a hrozně by me to lakalo i za cenu toho ze bych s tim musela taky obcas jet=ridit.

3 potomky. 8, 11 a 12 let.
Meli jsme mit pujcenou alkovnu pro 6 (spani nad kabinou ridice - nemusi se nic rozkladat), ale v den pujceni mi majitel rekl, ze smolik, rozbity. Meli jsme ho rezervovany od unora :roll:
Sehnat obytnak na 14 dni v nejvyssi sezone prakticky nelze, se stestim sem ukecala majitele jednoho, ktery mel drobnou vadu, proto ho normalne nepujcovali (blbina, ventil na vodu) Ale byl to polointegral pro 5, jedno luzko se spoustelo nad obytnou cast - nad sedadla spolujezdcu. Ale taky to slo.

V rijnu je v Brne veletrh. Zatim bych rada alkovnu pro 6-7, ale treba zmenim nazor, az si jich prohlidnu vic.

To rizeni nebylo tak hrozny. Meli jsme to nejvetsi, co slo na normalni ridicak na osobak. Dalnice uplne v klidu, mesta sem dala taky. I Pariz. Tam sem se necitila komfortne, ale ta by mi vadila i v osobaku.
Couvani nebyl problem vubec, moc ho nebylo a kdyztak nekdo ukazal.

Fakt to bylo bozi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.8.22 21:00
@Baba píše:
3 potomky. 8, 11 a 12 let.
Meli jsme mit pujcenou alkovnu pro 6 (spani nad kabinou ridice - nemusi se nic rozkladat), ale v den pujceni mi majitel rekl, ze smolik, rozbity. Meli jsme ho rezervovany od unora :roll:
Sehnat obytnak na 14 dni v nejvyssi sezone prakticky nelze, se stestim sem ukecala majitele jednoho, ktery mel drobnou vadu, proto ho normalne nepujcovali (blbina, ventil na vodu) Ale byl to polointegral pro 5, jedno luzko se spoustelo nad obytnou cast - nad sedadla spolujezdcu. Ale taky to slo.

V rijnu je v Brne veletrh. Zatim bych rada alkovnu pro 6-7, ale treba zmenim nazor, az si jich prohlidnu vic.

To rizeni nebylo tak hrozny. Meli jsme to nejvetsi, co slo na normalni ridicak na osobak. Dalnice uplne v klidu, mesta sem dala taky. I Pariz. Tam sem se necitila komfortne, ale ta by mi vadila i v osobaku.
Couvani nebyl problem vubec, moc ho nebylo a kdyztak nekdo ukazal.

Fakt to bylo bozi :srdce:

Viděla s ceny? My to v Brno prolezali před 10 lety a už tenkrát ty základni staly milion. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.8.22 21:04
@Svistice píše:
Viděla s ceny? My to v Brno prolezali před 10 lety a už tenkrát ty základni staly milion. :mrgreen:

Psssst! :mrgreen:
Videla. Ten,,nas” pujceny stoji novej 1,6 mega. Ale novej asi nepotrebujeme, na podzim se ojety hodne prodavaji po dovolenych. Uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí