Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Divný. Já jsem taky překrásná, ale všichni mě mají rádi. Včetně žen. Jasněže působím namyšleně. Ale stačí prohodit pár vět, ostatní zjistí, že jsem taky nesmírně chytrá a zábavná a všechno je v pořádku.
Mám to stejně. Ale mám ještě jednu blbou vlastnost navíc - je mi to úplně jedno.
lidi okolo sebe nepotřebuju, jen pár těch „svých.“
@Anonymní píše:
Hezky den vsem.. potykam se s tim od malicka.. lidi me nemaji radi. Tezko si hledám přátele. Mam dve nejlepsi pritelkyne, kterym muzu věřit a vim, ze mi nikdy nepodrazi nohy. Takove uz nikdy nenajdu. Ale kdyz jsem kdekoliv v nove skupine lidí, mam vzdy problémy. Jsem vzdy za divnou. A to jen proto, ze nesnasim pretvarku, tlachani o ničem a pomluvy. Takze se nezapojuju do techto debat. Jinak pokecam o cemkoliv. Rozumim si spis s chlapama, s temi problem nemam. Zenskym byvam nesympaticka i proto, ze na svuj vek (32) nevypadam, tipuji mi lidi tak o 10 mene a postavu mam jak modelka, takze chlapi na me celkem leti. A asi pusobim namyslene. Ale nejsem takova. Ted jsem necely rok v nove praci a je tu ženský kolektiv. Jsem tu za cernou ovci
ikdyz se na vsechny usmivam a nikomu jsem nic neudelala. Jen s nimi prostě nepomlouvam ostatni
Jsi do sebe moc zahleděná. Přestaň se pořád pozorovat.
@Čičorečka píše:
Divný. Já jsem taky překrásná, ale všichni mě mají rádi. Včetně žen. Jasněže působím namyšleně. Ale stačí prohodit pár vět, ostatní zjistí, že jsem taky nesmírně chytrá a zábavná a všechno je v pořádku.
Sebevedomi ti nechybi, kdyz tvrdis, ze te maji vsichni radi
![]()
Jak píšeš, já byla taktéž celá život za tu ‚divnou‘. Od základky, přes střední až po vysokou. Nějaké kamarádky jsem měla, ale nikdy nevydržely déle než po různě dlouhé období (škola, semestr, práce). Jak jsem skončila školu, odešla do jiné práce, všechno skončilo, i když jsme si říkaly, že se určitě ozveme a budeme v kontaktu. Ale jak se říká sejde z očí, sejde z mysli.
Momentálně mám jednu větší kamarádku, ale jen virtuální, je to moje bývalá spolupracovnice, ale žije v Belgii.
No, poradit Ti nedokážu, snad jen se s tím buď srovnat nebo si najít jinou práci. Zkus nějakou, kde bys nemusela s nikým spolupracovat a být v přímém kontaktu.
Jinak já si taky vždycky víc rozuměla s muži. Někdo to tak asi prostě má. Jsou mi blíž, míň pomlouvají, když se jim něco nelíbí, tak to řeknou a neřeší v jednom kuse, jestli nemají rozmazanou řasenku nebo zlomený nehet na palci. ![]()
Víš co, ono je to těžký, když holka co vypadá jak modelka a co se raději pohybuje v mužském kolektivu, se navíc nechce zapojit do běžných konverzačních témat, tak nemůže očekávat, že z ní všechny ženský v okolí padnou na zadek ![]()
Jinak tě zklamu, většině ženských nebude vadit, že vypadáš o deset let mladší (respektive nevadí, že vypadáš dobře, vadí, když si kvůli tomu přezíravá), ale právě to, že se tváříš jak ledová královna tváříš se, jak tě ostatní skoro obtěžují těmi pro tebe nedostatečně inteligentními hovory…
Ono tak se lidi často prvně seznámí - prohodí něco o počasí, o muzice nebo o dětech…do dlouhosáhlých intelektuálních debat se na první dobrou dává málokdo.
Co poradit? Trochu uber a zkus lidi hned neodsoudit (že tlachají o ničem a jen se přetváří), možná narazíš na zajímavé duše ![]()
Neřeš ostatní, většina žen ty jenom závidí to jak vypadáš a to že na tebe chlapy letěj. Máš 2 nejlepší kámošky a ty jediný vědí jaká doopravdy jsi
![]()
@Čičorečka píše:
Těžko říct.. Já jsem v jiné diskusi psala, že jsme v ženském kolektivu, takže mám občas možnost slyšet rozhovory z více stran- ne že šmíruju, ale prostě některé dámy, se neštítí pomlouvat tam potom jinde..
Možná ani nejde o to, že si ,, pěkná " ale spíš to, že se nezapojuješ do hovoru… Já třebgaq taky nemám ráda takové to tlachání co, do, ským, proč, za co, za kolik , atdk
ale prostě jdu s ženskými třeba pokecat a zapojuji se do hovoru, kde se prostě nikdo nepomlouvá
Když někdo řeší, že ta a nebo ona, má takové problémy tak řeknu, že nevím, že jsem o tom neslyšela a snažím se jakoby z toho vybruslit..
Možná je právě ten problém, že si právě o sobě myslíš, že si něco víc, a nezapojuješ se do hovorů.. Jako, ano někdy je těžko najít téma, bez pomluv
ale zase mi neříkej, že by se nenašlo i jiné téma ![]()
U nás v práci asi možná taky tak půosbím, tak jsem se snažila víc zapojovat auž se i jinak ke mě chovají, ale ty co sedí stranou, a jenom se dívají nikdy nejdou ani na slovo, tak opravdu působí divně..
Já si taky nedělám iluzuje, že mě nepomlouvají, ale taky jsem se začala víc začleňovat a prostě pokud je hovor, prostě co mi nevyhovuje tak prostě mlčím a odpovím, - jánevím, neslyšela jsem atd.
Hlavně si nemysli, že ti někdo závidí.. Jako pokud jsou tam většinou ženy které ve 40 nemají muže, tak možná, ale pokud je kolektiv , kde mají ženy rodiny, a partnery, tak opravdu je jim jedno, že máš někde xx zájemců
![]()
@Tableta píše:![]()
no to bude zase hnusných omentářů od lidí, co tě nepochopili
Jsem připravená
Však to píšu, prostě chytrá hlavička ![]()
Hezky den vsem.. potykam se s tim od malicka.. lidi me nemaji radi. Tezko si hledám přátele. Mam dve nejlepsi pritelkyne, kterym muzu věřit a vim, ze mi nikdy nepodrazi nohy. Takove uz nikdy nenajdu. Ale kdyz jsem kdekoliv v nove skupine lidí, mam vzdy problémy. Jsem vzdy za divnou
. A to jen proto, ze nesnasim pretvarku, tlachani o ničem a pomluvy. Takze se nezapojuju do techto debat. Jinak pokecam o cemkoliv. Rozumim si spis s chlapama, s temi problem nemam. Zenskym byvam nesympaticka i proto, ze na svuj vek (32) nevypadam, tipuji mi lidi tak o 10 mene a postavu mam jak modelka, takze chlapi na me celkem leti. A asi pusobim namyslene. Ale nejsem takova. Ted jsem necely rok v nove praci a je tu ženský kolektiv. Jsem tu za cernou ovci
ikdyz se na vsechny usmivam a nikomu jsem nic neudelala. Jen s nimi prostě nepomlouvam ostatni