Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sice už nejsem student, ale matka. Ale taky jsem byla na učebním oboru, a musím ti říct, že nezáleží že to je učiliště, ale hlavně jde o to jaká má ta škola pověst, já byla na škole, která byla plná feťáků. A nejdůležitější je, co máš v hlavě ty. Ty se s těmi lidmi nemusíš absolutně stýkat, bavit se. Jestli jsi dost rozumná, tak se nechytíš a nenecháš strhnout.
A věř že určitě si ve třídě najdeš kamarádku/dá k sobě.
Ty třídy jsou smíšený..
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový menší dotaz. Půjdu na učební obor, a chtěla jsem se zeptat, jací jsou tam lidé? Měla jsem čtyři trojky na vysvědčení. O obor mám zájem (kuchař), a určitě bych si potom udělala nástavbu. Jsem docela citlivá, co se lidí týče, ale to je už můj problém. Každopádně počítám s tím, že tam nebudou lidi třeba jako na gymplu.
Co si o tom myslíte vy? Na škole jsou jak učební, tak maturitní obory.
Nějaké rady třeba? Jak se nechytit špatné party nebo tak, z toho mám docela obavy.. jsem docela citlivá, a tím pádem manipulativní osoba.
No budou to takoví, jako ty. Trojkaři, čtyřkaři. Jak se budou chovat ti nikdo neřekne.
@Týnka20 píše:
Sice už nejsem student, ale matka. Ale taky jsem byla na učebním oboru, a musím ti říct, že nezáleží že to je učiliště, ale hlavně jde o to jaká má ta škola pověst, já byla na škole, která byla plná feťáků. A nejdůležitější je, co máš v hlavě ty. Ty se s těmi lidmi nemusíš absolutně stýkat, bavit se. Jestli jsi dost rozumná, tak se nechytíš a nenecháš strhnout.![]()
A věř že určitě si ve třídě najdeš kamarádku/dá k sobě.
Ty třídy jsou smíšený..
Rozumná jsem, ale jak koukám na lidi 16-17, tak se může stát opravdu cokoliv.
Každopádně dám na tvoji radu, on se někdo najde ![]()
Chtěla jsem se zeptat, že pokud se nebudu bavit s ostatníma, aby si třeba na mě někdo nezkusil šikanu nebo tak.. no víš co myslím ![]()
Zakladatelka.
Proc nezkusis obor a maturitou? 4 trojky nejsou zase takova katastrofa.
Svůj život má každý člověk ve svých 🤲, jak si ho udělá, takový bude. Když nebude chtít, tak se party a pubertálních živočichů nechytí. Bude je ignorovat.
Ja to napíšu anonymně radeji, na Tvém místě bych zkusila radeji neco s maturitou.
Podle infa v posledních letech chodi na ucnovske obory opravdu často propadlici, prusvihari a úroveň vzdělání prý dost klesla.
Samozřejmě mam info jen z jedné školy, každopádně bych si radeji makla a zvadla obor s maturitou.
@Kelsey píše:
Svůj život má každý člověk ve svých 🤲, jak si ho udělá, takový bude. Když nebude chtít, tak se party a pubertálních živočichů nechytí. Bude je ignorovat.
asi tak, každý svéprávný jedinec, má svůj život ve svých rukou - i v 16ti
@Elen8 píše:
Proc nezkusis obor a maturitou? 4 trojky nejsou zase takova katastrofa.
Jelikož jsem měla na vysvědčení pár trokej, tak si chci zdokonalit základy a pak jít na nástavbu.. ![]()
Zakladatelka.
@Anonymní píše:
Jelikož jsem měla na vysvědčení pár trokej, tak si chci zdokonalit základy a pak jít na nástavbu..
Zakladatelka.
to je vtip? Jak si na učňáku zdokonalíš základy? Tam budou hlavně odborné předměty. Jelikož se nebude maturovat, tak úroveň matiky a češtiny nebude nic moc.
@Anonymní píše:
Ja to napíšu anonymně radeji, na Tvém místě bych zkusila radeji neco s maturitou.
Podle infa v posledních letech chodi na ucnovske obory opravdu často propadlici, prusvihari a úroveň vzdělání prý dost klesla.
Samozřejmě mam info jen z jedné školy, každopádně bych si radeji makla a zvadla obor s maturitou.
Já jsem to zkoušela, ale měla jsem 49 bodů z 50, tudíž jsem nesplia kritérium. Přijímačky budu dělat, tak uvidím, jak to dopadne, ale asi mě nevezmou kvůli nesplnění kritéria.. ![]()
Z.
Ale mám pocit, že tohle vůbec nepíše 15r. člověk.
Mládež se vyjadřuje jinak i ten psány text vyzní jinak.
Tady odhaduji minimálně o 15-20r. víc.
Takže maminka zjišťuje info za dítě?
Tak kuchař je zrovna takový obor, pro ty, co nemaj zrovna vyznamenání na vysvědčení no. Ale nikdo ti neřekne jací tam budou lidé, nejspíš jako jsi ty no
žádné genie bych tam nečekala. Ono blby kolektiv můžeš chytit i na tom gymplu, to není o oboru, ale o tom, kdo se tam zrovna přihlásí, to neovlivnis. Co se tyce šikany, tak se nesmis nechat, když si bude někdo dovolovat, tak se z toho nehroutit, nenahravat mu. Ale šikanovat te někdo muze klidně na tom gymplu nebo i za par let v práci, to opět není oborem, ale lidma.
@Kelsey píše:
Ale mám pocit, že tohle vůbec nepíše 15r. člověk.
Mládež se vyjadřuje jinak i ten psány text vyzní jinak.
Tady odhaduji minimálně o 15-20r. víc.
Takže maminka zjišťuje info za dítě?
Nezjištuje.. píšu takhle normálně, tak se omluvám jestli to tak vyznělo
Z.
Dobrý den, mám takový menší dotaz. Půjdu na učební obor, a chtěla jsem se zeptat, jací jsou tam lidé? Měla jsem čtyři trojky na vysvědčení. O obor mám zájem (kuchař), a určitě bych si potom udělala nástavbu. Jsem docela citlivá, co se lidí týče, ale to je už můj problém. Každopádně počítám s tím, že tam nebudou lidi třeba jako na gymplu.
Co si o tom myslíte vy? Na škole jsou jak učební, tak maturitní obory.
Nějaké rady třeba? Jak se nechytit špatné party nebo tak, z toho mám docela obavy.. jsem docela citlivá, a tím pádem manipulativní osoba.