Poradna duly
Jana Čurdová
Hani tak co jen třeba okrovou nebo bílý kafe, to by celkem k tomu šlo né? I když přesně vím o čem mluvíš, navíc mě úplně děsně vytáčí, že ta ženská před náma musela být prase. Ta koupelna je dělaná před 3 roky, ale tak špinavý spáry a kachle a odřenou dlažbu jsem v životě neviděla, Drhla jsem to vším možným a stejně je to pořád děs, já bych to nejraději vymlátila a udělala jinak, ale nemůžu ![]()
Ahoj maminy,
dneska se mi sem podařilo juknout dřív než v deset večer
Přišla kamarádka se dvěma capartama, tak jsme vyrazili dopoledne do parku. Ještě nebylo takový horko, takže paráááda. Zase bych to zopakovala. No a teď mrňous konečně usnul. Však bylo na čase. Ráno jsem ji musela vzbudit, abychom nepřifrčely do parku pozdě. Chudinka si ve spánku nechala udělat manikůru, pedikůru, oblíct… No a pak se vzbudila. Naštěstí nebyl řev, takže jsme ani z parku nevyhnaly ostatní maminy ![]()
Veru, taky jsem si objednala ty vzorečky a včera dorazily. Už jsem na to úplně zapomněla a zrovinka, když jsem malou kojila, zvonila pošťačka. Sem úplně čubrněla. Je to fakt milý, že je něco někde zadarmo.
Ha, Vy jste Ivušce koupili novou postel? Jako postýlku nebo fakt velkou postel? …Sem zvědavá
A taky jsem měla dotaz na národnost Tvého pana muže
Podle jména bylo jasný, že asi není zdejší a teď už vím, jak to je
Francouzi jsou galantní, že? ![]()
Hape, tak co Filípek? Doufám, že už je mu mnooohem líp. Chudinka si to fakt vybírá všechno najednou ![]()
Jaruš, psala jsi, že jsi Dominikovi poprvé vařila obídek. To prve baštil skleničky nebo fakt teprve teď ochutnal první oběd? To Eliška předevčírem popré ochutnala jogurt. První byla Hollandie - ta jí fakt moc nejede, ale včera si to napravila Activií od Danone. To už byla lepší volba
Myslím, že u ní zůstaneme. Sem se tak zamýšlela, že je divný, že dětičky můžou jogurty, když je v tom kravský mlíko…
Jaruš, doufám, že je Dominiček po tom pádu OK
Se úplně nestačím divit, kde vždycky to naše dítko najdu. Naštěstí to ještě nebylo na zemi ![]()
Gabko, tak to se musím juknout do galerky na ten Váš byteček. Taky bysme chtěli barvičky. Ale zatím musíme počkat. Byt je nově postavenej a ještě to prý může pracovat (praskat rohy apod.), tak abychom nemuseli za chvíli líčit znovu. …Gábi, a Stázinka už má svůj pokojíček a spí v něm sama? Od kdy se vlastně doporučuje, aby dítka spala už sama? Abychom Eli nepřivodili nějaký trauma
Zatím pořád okupuje naši ložnici (neb v pokojíčku má děsnej bordel - stěhovali jsme se před třemi měsíci a ještě nemáme moc nábytku).
Děkuji za pochvalu barev.
Dneska jdu taky na gyndu jako Jarča, o dva měsíce později. Neva Dr to pochopí. Však mi stejně nic není ![]()
Tak se mějte já se ukážu až večer. Buďte někde v chládku. Jo a Hani když jsem četla začátek téhle diskuze tak tam jsme si říkaly, ať už je teplo a teď chceme zase zimu ![]()
Peťo, tak hlavně, že už je Fido fit, to usínání máme stejný, prostě si vyžadují pozornost
. Já už tam taky nechodím tak často a kolikrát najednou zmlkne, otočí se na bok a vyčkává. Fakt to zkoušejí
![]()
Gabko, krásný barvičky, docela jsem chytla inspiraci, teď ještě někoho šikovného, kdo to udělá /asi pověřím manžu… ten bude rád
/
Tady je na padnutí ![]()
Holky, jak často vám mimča kadí? Kuba i 2-3× za den, ale průjem nemá ani náhodou. Většinou po jídle
. Že by měl tak rychlé spalování?
![]()
Jituš tak Stázinka má svůjpokojíček od narození a taky tam v něm od té doby taky spí. Nemá s tím žádný problém. Když byla úplné mimi tak jsme měli babysens a teď už jenom chůvičku (vysílačku Philips). U nás spala se svoji postýlkou, když u nás byl na delší dobu brácha a tomu jsme Stázinky pokojíček předělali na pokoj pro dospělého. Jen jsme přesouvali nábytek a toho moc nemáme. Jinak v pokojíčku jen spí a přebaluje se. Hraje si dole v obýváku nebo na balkoně v ložnici, taky párkrát usne v pokjíčku na válendě.
Světlušinko- Fido je v pohodě, jen musíme tvrdnout doma nebo někde pod stromy, nemůžu moc na slunko, navíc jsem byla domluvená, že pojedu ke kámošce na 3 dny za Brno, velkej bazén zahrada, no pohodička a musela jsem to zrušit. Snad v srpnu. Už mě to štve, celý léto prosedíme doma, né že bych se ráda pekla na slunci, ale zas když už nemůžeš skoro nikam tak je to taky na budku ![]()
Ještě ke všemu má plnej nos, hlavně že už 3 týdny jí antb a nakonec z toho bude nemocnej. Jo, jo půl roku nic a teď budeme mít všechno naráz ![]()
A taky nechce vůbec pít ani večer ze spaní, z toho už taky šílím, nakoupila jsem zas různý čajíky a malinovej sunárek jak písala Hanka a zkouším kojo vodu a né a né to do něj dostat, lokne si a stejně to vyplivne. Ještě bude dehydrovanej a skončíme na kapačkách ![]()
Gábi, tak to je Stázinka fakt šikovná hočička. Nedovedu si představit, že by Eli spala jinde. Teda, nejde o mě (já bych to přežila
), ale myslím, že bez nás by asi neusnula. Jinak byby sence máme pořád. Ale je fakt, že spí na více místech a nepřesouváme ho, takže se už trošku míjí účinkem
…Aaaa, už se princezna vzbudila. Sem zvědavá, kdy si řekne o pozornost ![]()
Tak zatím…
Veru malej taky tak 2-3 x denně, a taky to není průjem. S tím co sní se ani nedivím.
Hape zkus šťávu od Hippu a trochu ji naředit. Tu má Stázinka nejraději. Všechny příchutě ji chutnaj.
Veru Stázinka kadí 1-2× denně.
Zrovna se to tu rozjelo a já musím jít, čágo
Veru, Hape, přidáváme se na Vaši stranu s tím kaděním. Co jí tuhou stravu, tak taky kadí tak, jak Vaše dítka. Nikdy ne moc, ale bobek to prostě je ![]()
Gabko šťávičky jsem nakoupila asi 6 druhů a ve finále jsem je vypila já, páč mě bylo líto to vyhodit.
Dokonce jsem mu uvařila čajík a trošku osladila Glukopurem a stejně nic, tak já teda už nevím ![]()
Hape, co se pití týče, máme stejnej problém. Už jsem to konzultovala i s MUDr. a ta mi řekla, že když kojím, tak je těžký říct, kolik by měla vypít. Já ji ale furt nutím. Jééé, co já vystřídala různým příchutí a lahviček a dudlíků. Ale před nedávnej jsem vyzkoušela odmontovat dudlík a dát jí napít jen tak (jako z velkýho hrnku). Normálně si lokla
Že by si říkala, že dudlíky a pitítka jsou jen pro mimina
![]()
Peto , Filda pije dost sunaru, takže toho dehydrování bych se tolik nebála. Když tenkrát Davča pil jenom těch 450ml sunaru a žádnej čaj, tak jsem mu ten čaj dávala stříkačkou až skoro do krku a to už spolknul, no je to trochu drastický, ale on už měl hodně propadlou fontanelu, tak jsem nechtěla skončit v nemocnici. A zkoušela si na pití naředěnou přesnídávku? Já dávám 50ml přesnídávky a 150ml vody a vypije to skoro všechno.
Jo a k tomu kadění, u nás to je 1-3× denně, někdy tuhý, někdy řidký a dnes po ránu to byly kozí kuličky ![]()
Hani, já Elišku stříkačkou dokrmovala. Po MM jsem jí udělala ještě tak 30 ml UM a dávala jí to. Teď se produkce vlastního zvýšila, takže UM už vůbec nedávám. Eliška si zvykla, že jí to kapu tak z 2 cm přímo do pusiny a jen mlala jazýčkem a polikala jako divá. Možná by si Filípek taky zvyknul. Jenže by to asi nemohla být kojo voda. To by ho asi nikdo v klidu neudržel
Já teď Elišce cpu jen kojo vodu. Vždycky si skoro neznatelně cucne a dost. Ale alespoň není popatlaná, jak furt cejbrá ![]()