Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkný večer holky ,
omlouvám se, ale moc nestíhám chodit na net.
Davídkovi gratuluji k měsíčninám.
Dnes jsme kupovali nočník, tak uvidíme, jestli si na něj malá zvykne.
Péťa si hledá práci a docela často teď chodíme do města.
Lamargarita se nám vrátila z Tater a z Jeseníků, tak se těšíme na dlouhé vycházky.
Holky, je možné, abych 3× měla menses a teď po čtvrté nic? Může to být kojením? Nemáte s tím některá prosím vás zkušenosti? Těhu nejsem, zkoušela jsem 3× test a vždy jedna čárka.
Krásný večer.
Ahoj
Ivi tak to ti bohužel neporadím, ale myslím, že to kojením může být. Snad ti holky napíší víc.
Stázince to na písku moc sluší ![]()
Tak jsme dnes vyrazili na prochnu s kámoškou, pak jsme ještě poseděli u parku a pak domů. Já dělám večeři, nový recept zapečené brambory s houbami zalité smetanou, jsem zvědavá jaké to bude… ![]()
Ještě jsem to nezkoušela.
Jarčo tak takové návštěvy znám moc dobře, mám jednu takovou kámošku, které vždy napíšu ať přijde co nejdříve s tím, že si myslím, že taky co nejdříve odejde, jenže omyl, že?! Přijde většinou kolem 4 a pak si tu vesele sedí do 22 hod. a nemá se k odchodu. Manža ji navíc nemusí tak úplně šílí a já nevím co už vykládat a jak se jí zbavit. Manža mě taky radil ať ji pošlu někam nebo jí aspoň něco řeknu. Jenže já i když jsem držkatá tak to prostě nedokážu, tak při jedné příležitosti jsem jí to napsala v sms
Byla dotčená, že jsem jí to neřekla rovnou do očí, ale pochopila to a opravdu už chodí na 2 hodiny.
Tak snad to taky nějak vyřešíš, je to fakt otrava, znám to…
Filípek usnul hned jak jsem ho položila
![]()
Tak se jdu nadlábnout
![]()
Ještě mrknu hezký večer
Peťi , díky za napsání. Dobrou chuť, to musí být mňamka, hned bych si dala taky ![]()
Krásný večer holky,
dneska jsem nějak přejetá bagrem, teď jsem to všechno dočetla a už nevím,na co jsem chtěla reagovat
![]()
Fotečky jsou nádherný, moc vám to tam všem sluší !! ![]()
Jarčo, já bych byla pro náhlý odjezd a jestli máš nějakou dobrou duši, která tě zachrání, tak ať třeba po 20 minutách /po 5 min by to bylo lepší,ale podezřelý
/ zavolá a ty „JAKO“ nutně musíš pryč ![]()
párkrát jsem to zažila, kdy už ani o počasí se kecat nedá a to si myslím, že jsem vcelku užvaněná
![]()
tak ten náš brouček dneska usnul ani ne za 3 minuty, žádný divadlo … prostě NIC
, jsem mírně v šoku ![]()
Ale dala jsem ho místo dopoledního půlhodinového a odpol. hodinového spánku chrupkat v poledne a spal 2,5 hod. Tak už byl teď asi unavenější. takže asi najedeme na jedno spaní denně, ono to vlastně vyjde na stejno a naspal vlastně víc v kuse ![]()
tak jdu žehlit /zase
/ a ještě juknu
Ivčo, teď koukám co jsi psala… já to měla úplně stejný !
Třikrát a dost, proto jsem plašila a dělala si test. Ale při kojení je VŠECHNO možný, záleží kolik kojíš, někdy třeba víc,někdy míň, hormony jsou ještě zblázněný, takže si myslím, že můžeš být v klidu. MS by se měla jakž takž srovnat asi 3 měsíce od úplného ukončení kojení - ale ne vždycky to tak musí být ![]()
Peťo, teď jsi mě inspirovala, prdím na žehlení, jdu se navečeřet
![]()
Ivo-taky si myslím, že to může být kojením, zkus ještě vydržet a jestli chceš mít jistotu, že vše ok, tak si zajdi na gyndu.
Díky holky za útěchu, já jsem taky upovídaná a taky držkatá, ale s některýma lidma si toho prostě nemáte tolik co říct. Asi řeknu ségře, aby mi zavolala a NUTNĚ odjedu jakože pro Vaška do práce, což není až tak velká lež, protože pro něj fakt jezdím.
Mě malej taky včera i dnes nějak v pohodě usnul, taky žádný scény. Taky dneska v noci spal tak nějak víc klidně. Tak snad to nezakřiknu a dneska to taky bude dobrý…
Ještě jsem si vzpoměla, zapoměla jsem napsat.
Světluš-v šátku jsem ho teď měla asi dvě hodiny, z toho ho nějakou dobu nesl i Vašek a řeknu ti, že se opravdu pronese, ale ta zátěž je právě pěkně rozprostřená na těch zádech, takže je to o 100% lepší, než ho nést na rukách. Ale druhý den mě trochu bolelo tělo, ale to bylo asi i tím, že to tam bylo k těm jeskyním hodně do kopce a já na takový chození nejsem tolik zvyklá, na nošení prcka jo.
Ahoj holky,
Ivo s MS nepomůžu, já jsem přesná jak pražský orloj a ještě k tomu nekojím
Jarčo já měla stejný nápad jako Petra, napsat sms a nebo ji dej hned vědět jak přijde že máš jen hoďku, protože pak něco máš a nebo ji to dej vědět dopředu. Ale stejně že jim to není blbý, že? Chodit k někomu a nudit ho i sebe.
Peťo tak já takhle zapečený brambory dělám jen místo hub dávám salám. Houby já nejím, ale ráda je sbírám.
Ivo a jak jste úspěšný s tou prací? Už má manžel nějaké vyhlídky?
Díky holky za radu, moc jste mi pomohly, myslím, že je to určitě tím kojením. Už nebudu plašit ![]()
Jarčo, to zvládneš, neboj se odmítnout se dát hranice, někdy je to fakt třeba, znám to z vlastní zkušenosti ![]()
Dobrou noc a hezké sny. Beruška mi usnula, tak jdu uklidit hračky a spát.
Pěkný večer,
u nás se už taky spí ![]()
Jarčo , já nevím, jak důležitá tá návštěva je, např. rodina apod., to bych asi taky fakt nevěděla, jak to navléci, ale kdyby to byli nějací známí, asi bych si taky naplánovala něco „neodkladného“. Trochu to znám taky, kdy už není o čem a neví se kdy skončit.
Ale vesměs to neumím a moc si neumím vymýšlet, cítím se strašně průhledná a nedostatečně asertivní…no uvidíš ![]()
Ivi , přeji aby si manžel brzy něco našel, co by odpovídalo situaci a byl spokojený ![]()
Jinak s tím menzesem taky neporadím, bo já byť nekojím už 4 měsíce ji mám pořád rozházenou a to beru prášky, už jsem z toho celá rozladěná ![]()
Žehlila jsem včera, plán byl na dnešek…ten ale nevyšel ![]()
Zítra chci vyfotit Ivu, jak jezdí v kočárku, je to hrůza, lidi se otáčej, že to dítě je tak unavené a ta prdlá matka ho tahá a tahá venku…jezdí zakouslá v tom madle na kočárku vpředu. Začla to dělat v tom Chorvatsku, vyspaná a přece mi tak po 1/2 hodině usla a nechtěla na záda…nevím ![]()
Takže přeji pěkný večer.
Pa, Ha
Čau ženský a prťata,
tak jsem sem konečně zase na chviličku usedla poreferovat. …Já se z toho fakt picnu. Si představte, že angínu jsme nepoznali kvůli očkování a teď to vypadá, že bychom zase nepoznali lezoucí zoubky kvůli angíně
Eliška včera usnula brzo, ale asi od desíti večer se převalovala jak střelená. Dala jsem jí o třičtvrtě hoďky dřív antibiotika, abych ji potom nebudila, ale ona s přestávkama pospávala až do jedné do rána. Potom konečně zabrala. Chvíli poplakávala, ale já si myslela, že jí chybí dudlík. Neměla ho v pusině. Tak jsem jí ho vždycky přihrála, ale ono to pomohlo jen na chvilku. Měla jsem pocit, že celou noc přebaluju, kolíbám, konejším, krmím… Prostě děs. Celej dnešní den jsme byla K.O. Prostě děs. Nakonec jsem si v obchoďáku všimla (až se na mě Eli „zazubila“), že se tam asi něco bude brzo klubat. - Oba zoubky dole. Si tak říkám, že možná nebudeme mít komplet keramickou protézu, ale možná bude mít dva zuby svoje
Tak uvidíme, jestli to nebyl planý poplach. To víte, jsou to naše první
Ale srajdí, ale teplotu už nemá (což by stejně nebylo vypovídající s ohledem na tu angošu).
Gabko, mě se zdá, že Eliška vypije vždycky mlíčka hrozně po troškách. Ale ono je to těžký odhadovat, protože jí vždycky dávám svoje a pak ještě tak stovku dá umělýho. Krmím v noci a pak ráno a večer. Mezitím má kašičku a taky jogurt (ten těď trošku flákám, protože nám ho po těch antibiotikách vyhodila). Tak snad má mlíka dostatek. Naučila se dobře pít i vodu. To je asi tím, jak měla teploty, tak měla zvýšenou potřebu. No snad jí ta potřeba zůstane i nadále
…Jinak dneska jsme si donesli fešácký oblečky. Zkusím hodit něco z toho taky do galerky. Hodila jsem to do prádla a už se těším, až to vyperu a nažehlím, aby Eli ještě něco z toho stihla unosit. …Gabko, budeme muset Elišku taky přeměřit. Doktorka na to zapomněla. Ale určo nemá tolik cm jako Stázinka. Jo, a zítra jdeme na kontrolu kvůli té angíně. A další pravidelná prohlídka nás čeká v deseti měsících. Koukám, že MUDr. si nás asi oblíbila, když vy jdete až v jednom roce ![]()
Hape, na mě se teď taky nějak poznamenávají ty výkyvy tlaku. To je fakt děs. A zítra má být zase kosa ![]()
Jaruš, já měla opačný problém - málem jsem vyhnala chtěnou návštěvu
Po dvou hodinách povídání jsem Elišce řekla, ať udělá PÁPÁ
A návštěva mi řekla, že pochopila narážku na její odchod
Ale uznávám, že nechtěná návštěva tohle obvykle nepochopí, i když je to tak míněno ![]()
Ivuš, to mě překvapuje, že Ty máš menses. Teda, kvůli tomu, že tak vydatně kojíš. Já už to kojo docela flákám (teda, ani ne častost, jako délku) a menses pořád nikde. Teda, ne že bych ho chtěla, ale asi bych se tím měla začít trošku zabívat. Je všechno OK? Asi se nahlásím k MUDře.
Tak já jdu ještě maličko „popracovat“ na netu. Ještě zkusím juknout. Pro ty z Vás, které se chystají do hajan dobrooou ![]()
Jitu zub musíš najít, ať máš na šaty!!! Nenech nikoho ať se elišce do pusinky dívá ![]()
Je fajn, že je vše na ústupu. Naše malá v kočáru zase sedí jako veliká holka a nebo v něm hopsá na zadku jako kdyby jezdila na vlastní pohon ![]()
Koukala jsem na čt2 na Aniston, docela hezkej film, i když víckrát už ho nemusím a asi i kvůli tomu není nadabovanej, není přiliš komerční. Ale holt život není comerze, že?
Jdu do hajan, zítra na mě čeká kancelář ![]()
Ahoj holky,
tak jsem si urvala kousek času a jdu se na vás podívat. Spaní je u nás pořád šílený a včera se k tomu ještě přidala horečka, takže to šílený spaní je ještě šílenější. Horečku měl 39,3 a srazit jí se nám podařilo na 38,5(asi tak na hodku), takže měl celou noc kolem 39st a řval a řval a řval a..... a já uspávala a uspávala a uspávala a.....prosila a přemlouvala a padala na hubu. Spal: 22.45-00.20, 00.50-1.15, 3.30-5.30 a to bylo vše, jinak jsem ho pořád nosila na ruce nebo drncala v postýlce. Ráno jsme vyrazili k doktorce a vyfásli ATB, páč máme taky angínu, achjo.
Ty nezvaný, nudný, dlouhý a podobný návštěvy už mám za sebou, ale já to měla ještě horší, páč jsem švadlena a všichni chtěli pořád něco přešívat, zašívat, zkracovat a kdesi cosi a já mlčky trpěla a přešívala, zašívala, zkracovala a poslouchala bla,bla bla, páč tam u mě seděli a čekali až to dodělám a pak jakože ještě kafe, když už mám hotovo, takže to trvalo x hodin a já nevěděla jak se TOHO zbavit. Až jednou když tam zase někdo naklusal, tak jsem řekla NE. Holky, to byla úleva. Takže ted už netrpim, nepřešívám, nezašívám a nezkracuju. Takže kdo máte něco podobnýho, naučte se říkat NE .
Tak Davča spal hodinu a zase řve. No nic, až zase někdy usne, tak nakouknu. Ahoj.
Ahoj mamči ,
Ráchelka mi spí na klíně, usnula při kojení, jako vždy ![]()
Gabko , manžel ještě nic nesehnal, už jsem z toho docela hodně nervózní.
Hani , tož se brzy uzdravte ![]()
Světlušinko , mám měsíčky od té doby co jsem měla v květnu angínu, pak jsem brala antikoncepci, ještě v červenci jsem je dostala, a teď zase nic. Taky zvažuji jestli nemám jít k doktorce. Kojím co chvíli.
Ha , Ráchelka mi též často okusuje madlo v kočárku. Někdy si v něm zase stoupá.
Dobrou chuť k obědu a pěkné odpoledne.
Ahoj holky,
Davídkovi přeji ať je brzo zdráv a fit. To je děs teda, malej má pořád plnej nos a nechce si to nechat odsát tak mu aspoň kapu kapky, ale to taky nemůžu pořád. A včera pokašlával, tak snad se nám ta škaredá nemoc vyhne
Chudiny takový teploty brr ![]()
U nás je dnes teda pěkná zima fůj, malej si už zase 1,5 hodiny chrní. Já mu uvařia obídek, nacpala sebe a dočetla knížku po 100letech
![]()
Manža má zítra a ve čt volno tak si budem taťku pěkně užívat ![]()
Jééé právě začalo pršet, tak to budem sedět doma.. ![]()
Veru jak jsi psala o tom spaní 1× za den tak u nás to tak většinou funguje, spí dlouho dopoledne , pak celé odpoledne nespí a večer v 7 ho uložím a je okamžitě tuhoň. Až teda na nečekané vyjímky.
Někdy spí hod dopoledne a hod odpoledne, ale to jen, když tu někdo je nebo se někam jede, jinak dopolední spánek
![]()
Přeji hezký den, dobrou chuť a hodná dítka pa