Poradna duly
Jana Čurdová
HOLKY s tou mateřskou (rodičákem) je to fakt síla. Tohle jsou věci, který mě dokážou tak šíleně rozčílit, že se neznám
asi je to tim, že i dřív jsem věděla, že jednou se mě to týkat bude. Co se týče našich spoluobčanů, který počítaj s podporou státu, taky bych to nějak „vymezila“…
Musím teda říct, že těch 7400,– by se sakra hodilo a 3400 nebo kolik je to ted je fakt takovej VÝSMĚCH, že by státu mělo být hamba!!! NĚCO se s tím udělat rozhodně musí, ale asi bych to udělala jako podporu v nezaměstnanosti…stanovila bych nějaký maximum třeba podle životního minima, jak je to tušim v případě nezaměstnanosti 2 a 1/2 násobek a řídilo by se to zároveň podle příjmů dotyčné maminy než šla na mateřskou (teda než začla čerpat mateřskou a následně onen rodičák)…- bylo by to třeba oněch 60% z příjmu, ale maximálně 2 a 1/2 násobek živ. minima…pak by to bylo variabilní. Ten, kdo si doteď vydělával 7000 hrubýho by měl třeba jen těch 4200 (60%) a ten, kdo měl třeba 30000 by měl prostě 2 a 1/2 násobek živ. minima…
nejsem ekonom a nevím, jak by se to státu vyplatilo. Nicméně se obávám, že třeba já si prostě s hypotékou a za současnejch podmínke nebudu moct druhý dítě dovolit
dost mě to štve, ale nejsem prostě nezodpovědnej „spoluobčan“.
Co se týče současný výše rodičovského příspěvku, je to výsměch už jen proto, že výše životního minima pro jednu dospělou osobu je 4420,– CZK. Asi by člověk mohl v nouzi zažádat o další státní podpory, ale s hypotékou asi ne?! Tak že bysme šli bydlet do těch maringotek, ne?!
Omlouvám se, ale fakt mě to šíleně vytáčí.
Bee
A předesílám, že nejsem takovej ten typ, co čeká s napřaženou dlaní, co od toho našeho úžasnýho státu přiteče…
Za svejch 11 let práce jsem párkrát byla na neschopence (v součtu si odvažuju tvrdit tak možná stěží 2 měsíce, protože jsem na kratší nemoci vždycky raději čerpala dovolenou, abych nepřišla o peníze a 1× jsem byla 1 celý měsíc přihlášená na pracáku - to když naše firma změnila vlastníka a administrativa byla naráz propuštěna.
Nejsem zneužívač soc. dávek, ale daně platim státu fakt nemalý celých těch 11 let a souhlasim s tím, jak psala tuším Dendulka nebo Stramplicka, že by se tohle taky mělo nějak odlišit…A nebo nějaký připojištění na mateřskou do budoucna (myslim ten rodičák)…ať si lidi (myslim i chlapi) můžou šetřit na děti se státní podporou (třeba jako je stavebko)…pak je čistě tvoje věc, kdy s tim začneš…
nicméně nás už tohle asi mine… ![]()
No BEE , já teda souhlasim ve všech bodech…Měla bys to těm debilům asi někam poslat aby je to trklo…!!! ![]()
No jinak tě uklidnim, že druhý dítě si budeš moct dovolit, protože budeš mít všechno po tom prvním.....a zase ty pleny tolik nestojí. My na tom s penězma jsem teda hrozně, ale dokud máme co jíst a co si oblíct, tak to neřešim. Nějak se to udělá a myslim, že rozhodně malá nestrádá, hraček má jak sr.č.k.......Takže nezoufejte!! A já fakt věřim, že s tim něco udělaj…MUSEJ!!!!
No a BEE nerozčuluj se tak…jsi těhotná!!!
Jinak si ale taky jako Kaculka myslim, ze to schvalej treba jen s drobnejma upravama…ale bojim se, aby nam to nez zacnem vubec ten rodicak cerpat…u nas by to melo byt tusim nekdy kolem brezna - dubna 2007, zase nejak nezmenili k horsimu
no uvidime…budem mit pak radost z mimisu a ty penize co prijdou budou stejne vzdycky jen takovej PRISPEVEK
takze vlastne…hlavne at mame zdravy deti…nejak uz je uzivime.
V nejhorsim snad pomuzou i babicky a dedove? I kdyz na to se mi teda spolehat nechce. Nesnasim zavislost na rodicich…uz jsem si nejak odvykla ![]()
KACUL uklidnila jsi mě! Ještě, že tě mám…
Tohle téma mě ale asi nikdy nebude nechávat v klidu. S tím druhým máš asi pravdu, ale chce to hned brzo jako to máš ty…aby člověk v mezičase nešel do práce, co?! Sice by z toho káplo asi víc na „mateřský“, ale na druhou stranu kdo ví, jestli by mě ten profesionální život zase neschvátil zpátky na scestí…
HOLKY je to tady s váma hrozně fajn. Je to takovej povolenej doping…
Jinak co se týče nevolností, u mě se zatím nijak moc neprojevily, ale poznala jsem, co je to „kovová pachuť v ústech“ a taky mám hlad a na nic nemám chuť..
Teď jsem tu manžílkovi sežrala půl sáčku LAYS se slaninou
a teď mi možná bude blbě ![]()
No ještě tě uklidnim, pokud vim tak budu mít mateřskou stejnou jako u prvního mimina, takže u mě skoro maximální, takže mě to teda na chvilku zachrání a třeba ušetřim nějakou tu kačku…doufám!!
Jinak pachut kámoška nazvala, že má v puse, jako kdyby sežrala trubku od topení:-) tak to ti nezávidim!! Ale lepší než to ble co mám já…teda dneska jsem to asi zakřikla......No snad bude brzo líp ![]()
No a pak si přečtu tohle a musím se smát…
http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?…
bohužel ale dost hořce ![]()
MIO Když Tobě to neva, tak mě to taky neva
![]()
Ale je to stejně náhoda, máme stejný úplně všechno. Tedy pravítko a dny. Tatínky NE
To pro případné šťoury
![]()
Jinak jak Ti je ?? Je Ti špatně nebo tak něco ?? Musím to s Tebou konzultovat, když jsme totožné
![]()
BEE + KACULE Máte pravdu ve všem holky. Taky mě to vytáčí, ale taky si zároveň říkám že se to musí zlepšit, protože tohle opravdu ostuda. A stát se pak diví, že si lidi ( tedy pokud jsou alespoň trošku zodpovědný ) hodně rozmýšlí založit rodinu. Snad se to zlepší holky. Nezbývá jen věřit, že někde tam nahoře je alespoň někdo s mozkem v hlavě.
Já jenom doufám, že všichni, co půjdou volit mají ten MOZEK…
To by myslím pro začátek stačilo… A trochu sobecky se obávám, že právě proto, že prezident ten mozek myslím má, tak současný návrh na rodičák asi nepodepíše
ale buďme optimistky…už proto, že jsme v unii, změnit se to MUSÍ… ![]()
HOLČINY Tak jsem se teď koukla náhodou na horoskopy a napadlo mě, že když budem mít ty štírky a štíry, mohly bychom do našeho seznámku doplnit i naše znamení, co říkáte? Nebylo by to zajímavý? Já jsem např. rak… ![]()
Bee souhlasím, ale chudák Kačule, která ten seznámek za chvíli bude mít širší než delší…no co, pořádek musí být - jsem kozoroh.
Jinak souhlasím že by se měla mateřská brát podle mzdy, na kolik je kdo zvyklý, tolik ať má. Jestli se nějaké kofči nechce pracovat holt bude mít prd.
Beinko
je mi dobře, tedy není mi blivno, ale jsem unavená, pobolívá mě v podbřišku a chodím častěji čůrat, stejně jako minule, jen mě tentokrát pořád nebolí prsa, ale to je tím, že mají jiný rytmus - kojím ![]()
Bee
já na horoskopy celkem jsem, tedy přiznávám, že jsem Beran a muž Vodnář (žebychom se tentokrát lišily
)
ZNAMENÍ bych samozřejmě nechala na posouzení KAČULCE…ona s tím má práci…byl to jen nápad. Tak jak se jí bude chtít…;-)
Ahoj,
hlásím, že jsem střelec ![]()
Bee - naprosto souhlasím, třeba s tím předpojištěním. Já to teď budu docela drasticky řešit. Vloni v červenci jsem začla podnikat vedle pracovního poměru, který jsem snížila tak, abych dostávala nejméně minimální mzdu - aby se na mne nevztahovala min.daň. Naše účetní mi radila, ať už si začnu i z podnikání platit sociálku i když nemusím - co kdybych šla za rok na mateřskou. Ptala jsem se na sociálce a tam mi taková mladá děvčica, co tomu zřejmě moc nerozuměla (ani té mé otázce) neustále opakovala, že nic platit nemám, když podnikám teprve první rok a navíc vedle zaměstnání. No a teď to bude vypadat tak, že jsem si sice něco vydělala, ale mateřskou mi nejspíš spočítají z té skoro minimální mzdy, kterou jsem dostávala z pracovního poměru… Až mě doktor uschopní, půjdu to tam řešit - jestli to nepůjde třeba zpětně doplatit… Ach jo, to jsou starosti. O miminku jsme se s manželem bavili už víc jak před rokem - kdyby byla možnost, tak bychom od té doby třeba na tu mateřskou spořili (takhle si spoříme akorát na důchod…). Navíc budem v létě brát půjčku na opravu fasády na domě, tak se z toho asi zblázníme…
No nic, holčiny, mějte se fajn, jdu k doktorovi - jsem z toho nervózní jak sáňky v létě…
Holky souhlasím, necháme to na Kaculce, kdyby se jí nějak chtělo...... a kdyby se jí jako že jooo… chtělo, tak jsem ryba ![]()