Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bee
691
15.3.06 12:11

HOLKY s tou mateřskou (rodičákem) je to fakt síla. Tohle jsou věci, který mě dokážou tak šíleně rozčílit, že se neznám :-( asi je to tim, že i dřív jsem věděla, že jednou se mě to týkat bude. Co se týče našich spoluobčanů, který počítaj s podporou státu, taky bych to nějak „vymezila“… :-( Musím teda říct, že těch 7400,– by se sakra hodilo a 3400 nebo kolik je to ted je fakt takovej VÝSMĚCH, že by státu mělo být hamba!!! NĚCO se s tím udělat rozhodně musí, ale asi bych to udělala jako podporu v nezaměstnanosti…stanovila bych nějaký maximum třeba podle životního minima, jak je to tušim v případě nezaměstnanosti 2 a 1/2 násobek a řídilo by se to zároveň podle příjmů dotyčné maminy než šla na mateřskou (teda než začla čerpat mateřskou a následně onen rodičák)…- bylo by to třeba oněch 60% z příjmu, ale maximálně 2 a 1/2 násobek živ. minima…pak by to bylo variabilní. Ten, kdo si doteď vydělával 7000 hrubýho by měl třeba jen těch 4200 (60%) a ten, kdo měl třeba 30000 by měl prostě 2 a 1/2 násobek živ. minima… ;-) nejsem ekonom a nevím, jak by se to státu vyplatilo. Nicméně se obávám, že třeba já si prostě s hypotékou a za současnejch podmínke nebudu moct druhý dítě dovolit :-((( dost mě to štve, ale nejsem prostě nezodpovědnej „spoluobčan“. :-(( Co se týče současný výše rodičovského příspěvku, je to výsměch už jen proto, že výše životního minima pro jednu dospělou osobu je 4420,– CZK. Asi by člověk mohl v nouzi zažádat o další státní podpory, ale s hypotékou asi ne?! Tak že bysme šli bydlet do těch maringotek, ne?! :-(( Omlouvám se, ale fakt mě to šíleně vytáčí. :-( Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
15.3.06 12:17

A předesílám, že nejsem takovej ten typ, co čeká s napřaženou dlaní, co od toho našeho úžasnýho státu přiteče… :-( Za svejch 11 let práce jsem párkrát byla na neschopence (v součtu si odvažuju tvrdit tak možná stěží 2 měsíce, protože jsem na kratší nemoci vždycky raději čerpala dovolenou, abych nepřišla o peníze a 1× jsem byla 1 celý měsíc přihlášená na pracáku - to když naše firma změnila vlastníka a administrativa byla naráz propuštěna. :-(( Nejsem zneužívač soc. dávek, ale daně platim státu fakt nemalý celých těch 11 let a souhlasim s tím, jak psala tuším Dendulka nebo Stramplicka, že by se tohle taky mělo nějak odlišit…A nebo nějaký připojištění na mateřskou do budoucna (myslim ten rodičák)…ať si lidi (myslim i chlapi) můžou šetřit na děti se státní podporou (třeba jako je stavebko)…pak je čistě tvoje věc, kdy s tim začneš… ;-) nicméně nás už tohle asi mine… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
15.3.06 12:26

No BEE , já teda souhlasim ve všech bodech…Měla bys to těm debilům asi někam poslat aby je to trklo…!!! :evil:
No jinak tě uklidnim, že druhý dítě si budeš moct dovolit, protože budeš mít všechno po tom prvním.....a zase ty pleny tolik nestojí. My na tom s penězma jsem teda hrozně, ale dokud máme co jíst a co si oblíct, tak to neřešim. Nějak se to udělá a myslim, že rozhodně malá nestrádá, hraček má jak sr.č.k.......Takže nezoufejte!! A já fakt věřim, že s tim něco udělaj…MUSEJ!!!!
No a BEE nerozčuluj se tak…jsi těhotná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
15.3.06 12:26

Jinak si ale taky jako Kaculka myslim, ze to schvalej treba jen s drobnejma upravama…ale bojim se, aby nam to nez zacnem vubec ten rodicak cerpat…u nas by to melo byt tusim nekdy kolem brezna - dubna 2007, zase nejak nezmenili k horsimu :-( no uvidime…budem mit pak radost z mimisu a ty penize co prijdou budou stejne vzdycky jen takovej PRISPEVEK :-( takze vlastne…hlavne at mame zdravy deti…nejak uz je uzivime. ;-) V nejhorsim snad pomuzou i babicky a dedove? I kdyz na to se mi teda spolehat nechce. Nesnasim zavislost na rodicich…uz jsem si nejak odvykla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
15.3.06 12:31

KACUL uklidnila jsi mě! Ještě, že tě mám… :-D Tohle téma mě ale asi nikdy nebude nechávat v klidu. S tím druhým máš asi pravdu, ale chce to hned brzo jako to máš ty…aby člověk v mezičase nešel do práce, co?! Sice by z toho káplo asi víc na „mateřský“, ale na druhou stranu kdo ví, jestli by mě ten profesionální život zase neschvátil zpátky na scestí… :-D HOLKY je to tady s váma hrozně fajn. Je to takovej povolenej doping… :-D Jinak co se týče nevolností, u mě se zatím nijak moc neprojevily, ale poznala jsem, co je to „kovová pachuť v ústech“ a taky mám hlad a na nic nemám chuť.. :-( Teď jsem tu manžílkovi sežrala půl sáčku LAYS se slaninou :-(( a teď mi možná bude blbě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
15.3.06 12:39

No ještě tě uklidnim, pokud vim tak budu mít mateřskou stejnou jako u prvního mimina, takže u mě skoro maximální, takže mě to teda na chvilku zachrání a třeba ušetřim nějakou tu kačku…doufám!!
Jinak pachut kámoška nazvala, že má v puse, jako kdyby sežrala trubku od topení:-) tak to ti nezávidim!! Ale lepší než to ble co mám já…teda dneska jsem to asi zakřikla......No snad bude brzo líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
15.3.06 12:41

No a pak si přečtu tohle a musím se smát…

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?…

bohužel ale dost hořce :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
15.3.06 12:42

MIO Když Tobě to neva, tak mě to taky neva :lol: :lol: :lol:
Ale je to stejně náhoda, máme stejný úplně všechno. Tedy pravítko a dny. Tatínky NE :lol: :lol: :lol: To pro případné šťoury :lol: :lol:
Jinak jak Ti je ?? Je Ti špatně nebo tak něco ?? Musím to s Tebou konzultovat, když jsme totožné :lol: :lol:

BEE + KACULE Máte pravdu ve všem holky. Taky mě to vytáčí, ale taky si zároveň říkám že se to musí zlepšit, protože tohle opravdu ostuda. A stát se pak diví, že si lidi ( tedy pokud jsou alespoň trošku zodpovědný ) hodně rozmýšlí založit rodinu. Snad se to zlepší holky. Nezbývá jen věřit, že někde tam nahoře je alespoň někdo s mozkem v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
15.3.06 12:46

Já jenom doufám, že všichni, co půjdou volit mají ten MOZEK… :-D To by myslím pro začátek stačilo… A trochu sobecky se obávám, že právě proto, že prezident ten mozek myslím má, tak současný návrh na rodičák asi nepodepíše :-(( ale buďme optimistky…už proto, že jsme v unii, změnit se to MUSÍ… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
15.3.06 12:56

HOLČINY Tak jsem se teď koukla náhodou na horoskopy a napadlo mě, že když budem mít ty štírky a štíry, mohly bychom do našeho seznámku doplnit i naše znamení, co říkáte? Nebylo by to zajímavý? Já jsem např. rak… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.06 13:05

Bee souhlasím, ale chudák Kačule, která ten seznámek za chvíli bude mít širší než delší…no co, pořádek musí být - jsem kozoroh.

Jinak souhlasím že by se měla mateřská brát podle mzdy, na kolik je kdo zvyklý, tolik ať má. Jestli se nějaké kofči nechce pracovat holt bude mít prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
15.3.06 13:09

Beinko

je mi dobře, tedy není mi blivno, ale jsem unavená, pobolívá mě v podbřišku a chodím častěji čůrat, stejně jako minule, jen mě tentokrát pořád nebolí prsa, ale to je tím, že mají jiný rytmus - kojím :lol:

Bee
já na horoskopy celkem jsem, tedy přiznávám, že jsem Beran a muž Vodnář (žebychom se tentokrát lišily :lol: )

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
15.3.06 13:13

ZNAMENÍ bych samozřejmě nechala na posouzení KAČULCE…ona s tím má práci…byl to jen nápad. Tak jak se jí bude chtít…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.3.06 13:18

Ahoj,
hlásím, že jsem střelec :D
Bee - naprosto souhlasím, třeba s tím předpojištěním. Já to teď budu docela drasticky řešit. Vloni v červenci jsem začla podnikat vedle pracovního poměru, který jsem snížila tak, abych dostávala nejméně minimální mzdu - aby se na mne nevztahovala min.daň. Naše účetní mi radila, ať už si začnu i z podnikání platit sociálku i když nemusím - co kdybych šla za rok na mateřskou. Ptala jsem se na sociálce a tam mi taková mladá děvčica, co tomu zřejmě moc nerozuměla (ani té mé otázce) neustále opakovala, že nic platit nemám, když podnikám teprve první rok a navíc vedle zaměstnání. No a teď to bude vypadat tak, že jsem si sice něco vydělala, ale mateřskou mi nejspíš spočítají z té skoro minimální mzdy, kterou jsem dostávala z pracovního poměru… Až mě doktor uschopní, půjdu to tam řešit - jestli to nepůjde třeba zpětně doplatit… Ach jo, to jsou starosti. O miminku jsme se s manželem bavili už víc jak před rokem - kdyby byla možnost, tak bychom od té doby třeba na tu mateřskou spořili (takhle si spoříme akorát na důchod…). Navíc budem v létě brát půjčku na opravu fasády na domě, tak se z toho asi zblázníme…
No nic, holčiny, mějte se fajn, jdu k doktorovi - jsem z toho nervózní jak sáňky v létě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
15.3.06 13:24

Holky souhlasím, necháme to na Kaculce, kdyby se jí nějak chtělo...... a kdyby se jí jako že jooo… chtělo, tak jsem ryba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí