Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
958
15.3.06 10:13

SEZNÁMEK:
KACULA(79) Praha - TP 1. 11. Mimčula
DOMI(77) Olomouc - TP 3. 11.
STRAMPLICKA(79) Karviná - TP 4.11. Bublinka
ANNI(76) Ostrava - TP 7.11.
MARCELA_F Kroměříž - TP 7.11.
MILKAK(80)S.Čech- TP 8. 11. Svišťátko
MAYA - TP 9. 11. Mimísek
JAGISKA Skotsko - 9.11.
EDIK(77) za Prahou - TP 10. 11. Méďa
MAKOŠ (Marketa,77) Zlín - TP 10.11.
BEE(76) Praha - TP 11.11.
MILI(71) - TP 13.11. Bambulka
DORKA(76) - TP 14.11. Drobek
MAJKA Svk - 14.11.
DENDULKA(78 )S.Čech - TP 15. 11.
NICO(79) Praha - 17.11.
TINES(81) Brno - 17.11.
MIA(74) Praha - TP 17.11. Mia/Hugo
BEINKA(77) - TP 17.11. Překvapení ????MAKA(Marketa) Brno - ???
MANDA Liberec - ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
15.3.06 10:13

Jů vás tady je 8O

Tak já jedla játra v prvním těhu dost často, prostě jsem na ně měla šílenou chut, ale ještě tak nezdravě, s hranolkama a tatarkou :oops:, a klučina je zdravej, teda někdy až moc :wink:

Na Valentýna jsme se teda netulili, ale hned druhý a třetí den a tehdy jsem otěhotněla, takže Valentýnu docela blízko, i když po :wink:

Porodné a pastelkovné určitě prezident podepíše (obojí se mě týká), ale s tou mateřskou teda nevim, já vím, že se ted zeptám hloupě, ale to by ta mateřská byla jednotná? Někdo mi říkal, že by se to ještě nějak počítalo podle zaměstnání atd,no nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
15.3.06 10:16

Jo a co se týká pracovního názvu miminka, tak jsem mu jednoduše začla říkat mazlík, nevim proč, ale asi proto, že je to třetí, kluci už se moc mazlit nechtějí, tak doufám, že mazlík se mazlit bude :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
15.3.06 10:17

Zdravím,

holky nrbojte, mimoděložní těhu bolí a to tak, že se nespletete, riziko je pouze hlubokém spánku a ještě výjimečně, pobolívání v podbřišku je fyziologický a to i stéle na téže straně. Dr. vám udělá utz aby zjistil, yda je vše ok, a do té doby nebude fazolka tak velká aby praskla vejcovod, z toho bývá ta bolest.

Beinko
mě úplně stejný metřík neadí, mě spíš pobavil.

musím se pochválit, zatím žádné neolnosti, při prním také nebyly, prý mimo lízátek, ranního chleba či piškotů pomáhají vůně, šech trpících je mi líto

Mako
držím všechny palce co najdu, ještě je naděje :D

jo a k pohlaví, chytrý dokument na BBC říkal, že do 6tt jsou to samé holky :lol: tak ať mi něco říkají o Adamovvě žebru :lol: Všem křesťanské víry se pokorně omlouvám, jen jsem si prostě vtípek neodpustila

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
15.3.06 10:27

Dendulko , jaképak …vás tady je.. snad NÁS! Bubloš je první prcek tak jsem přecitlivělá a moc se hlídám, ale játra si teda dám (když už je to vyzkoušené :D ) a taky s hranolkama a tatarkou mňam!!!

Mako kolegyni v práci vyšel domáci test negativní a už byla 4 týdny těhotná…doteď si to neumí vysvětlit, dokonce měla krvácení podobné menstruačnímu tak myslela že fakt nic, bylo jí jen divný, že ji pořád bolí prsa. Takže vydrž! Zítra už se ta potvůrka určitě objeví!

Zuzi my se zastrašit nedáme a v psaní vytrváme!!! Cvičení už mám vyhlídnuté v Karviné na poliklinice, tož snad mi bude dopřáno se zúčastnit.

A Valentýnka nemáme, já měřila BT takže bubla je z 9.2. max.z 10. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.3.06 10:29

Dendulko,
přiznám se, že jsem to doposud moc nesledovala, ale nezaznamenala jsem nic o zvyšování mateřské. Ta se počítá podle předchozí mzdy za nějaké rozhodné období (z hlavy to nevím, musela bych se prohrabat nechutnými sociálními zákony - fuj). Ale to, co chtějí zvednout na těch cca 7400, je tzv. rodičovský příspěvek, který může čerpat matka nebo otec (a teď zas nevím přesně - ale můžu zjistit:) od půl roku dítěte (?) do jeho 3 nebo 4 let (ach jo, samé nepřesné informace - radši toho nechám…) :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
15.3.06 10:50

Jo Domi, já tím myslela rodičovský příspěvek, jen tomu říkám všemu mateřská :oops: :D A je to opravdu od půl roku do 4 let :roll:

Stramplicko, já to „vás“ myslela, jakože jste toho hodně napsaly, to je to moje slavný vyjadřování, jinak samozřejmě je nás už hodně :D
O těch játrech jsem prvně vůbec netušila, že by se v těhu jíst neměly, ale po porodu jako když utne, vůbec jsem na ně neměla ani pomyšlení. A to jsem ještě denně pila litr mlíka, fuj, jinak ho nepiju, taky jsem pak podle toho vypadala, ale je fakt, že jsem nejvíc nabrala na sebe v tom prvním trimestru, tak ted se hlídám (teda aspoň se snažím) :lol:

Jo a šíleně mě bolej prsa, takhle mě fakt ještě nebolely, do ted to bylo jakžtakž v poho. A v podbřišku mě taky občas bolí, ale jakoby ta přední strana, asi se to tam fakt všechno roztahuje a navíc mám to břicho nějaké nafouklé, tím pádem jsou džíny na doraz, to abych si koupila nějaký povolovací těhu kalhoty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.3.06 11:01

Dendulko,
nic si z toho nedělej, ty pojmy dohromady matlají i novináři (viz dnešní MF Dnes, kde píšou o zvýšení mateřské, a přitom popisují rodičovský příspěvek :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
15.3.06 11:08

no to jsme teda spisovatelky… tak dneska je mi fakt nejhůř… pěkně se to stupňuje. Tak nevím nevím, jak dlouho vydržím chodit do práce :( ještě, že mám ty lízátka… ty mi alespoň na chviličku pomůžou…

No teda vy mi děláte chutě, játra s hranolkama a tatarkou, hm… no miluju játra, ale teď se snažím se držet…

Jo Valentýnka asi taky nemáme, my to teda doma ani nedržíme, ale já ani nevím, kdy došlo k opl., protože než jsem zjistila jak vůbec mé tělo funguje, jsem otěhotněla.. cyklus mám po 30 dnech, ale příznaky ovu mi přišly, že byli 10. … takže nevím… od 10. to mohl být každý den :wink:, raději jsem to jistila každým dnem a manžovi nedala pokoj :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
15.3.06 11:16

no ještě k tý mateřský resp. rodičovskému příspěvku (taky říkám mateřská všemu, i když vím, že to je špatně)… tak by mi přišlo spravedlivější, kdyby se to odvíjelo i od odpracovaných let… nepřijde mi spravedlivý, že „kdosi“ je od školy na sociálních dávkách, nikdy nepracoval, má už v mém věku 4 děti a dávky které dostanou ani ty děti nevidí… .víte kam mířím…
Takže my kteří pracujeme, šetříme, abysme mohli mít dítě a uživili ho. A bezhlavě se nevrháme do dělání dětí se slovy „on se o nás stát postará“ bysme měli snad už konečně být ve výhodě, ne?
Omlouvám se, ale tohle mě trošku vytáčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.06 11:30

Milko stoprocentně souhlasím, taky mě to zvedá ze židle. Je smutné, že s tímto stát nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.06 11:31

Ahoj vsichni,
koukam ze jsme se opravdu rozrostly. Me se opet nejak nepodarila registrace tak pisu zase jako anonym. Je videt, ze jsem nemehlo, ani ten metr mi nejak nejde vlozit, ach jo.

Pro ucely statistiky:-) jsem rocnik 76, bydlim v Praze, a rikame mu/ji drobek.

Zatim nemam vubec zadne priznaky, jenom jsem trochu unavenejsi. Tak jsem z toho strasne nervozni, k doktorovi jdu az na konci brezna, jestli to bude v pohode. Ach jo. Akorat mam taky chut na jatra:-)

Mejte se pekne,
Dorka

• Citovat
  • Upravit
15.3.06 11:34

a to se teprve rozrostem…hlavně do šířky!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.06 11:39

Uz se mi to povedlo :D

No konecne, uz jsem z toho metru dostavala depku,
 Dorka

http://tickers.TickerFactory.com/…acb/preg.png

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
15.3.06 11:53

Ahoj holky! ;-) Dneska jsem nějak nebyla schopná vstát, ta viróza je děsná síla :-(( vždycky ráno a večer jsem k nepoužití. Navíc se k hnusný rýmě a bolení hlavy přidává i kašel, tak asi budu hodně ležet a pít čaj…
NICO co se týče toho bolení bříška, měla jsem to taky a úplně stejně, pak jsem byla na prvním UTZ minulou středu a předpokládám, že kdyby to bylo mimoděložní, doktorka by to poznala…;-) říkala, že je všechno v pořádku, že jsem těhotná a ať se podle toho chovám… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí