Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bee
691
16.3.06 09:44

Ahoj Stramplicko ! To je mi tě líto! :-( Vidíš, nemělas to včera přehánět s tím žehlením a ostatníma domácíma pracema…i když - já se taky zase chystám ZÍTRA něco opatrně udělat :-D - ne, už fakt musím doprat ten koš prádla, pověsit, vyžehlit a taky vyluxovat a vytřít…jen chci počkat do zítřka, protože dneska poprvé cítím, že viróza je na ústupu…Tobě je blbě klasicky těhotensky nebo ještě něco k tomu??? (ne že by to klasický nestačilo)…ráno jsem měla v žaludku balvan… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
16.3.06 09:45

Ahoj holky,

dík za info o porodnicích, já rodila na Bulovce, nakonec to tedy dopadlo na císaře, ale byla jsem spokojená, ALE změnilo se to tam tak zas nevím.

Pro mě Kaculin přístup, že je to jedno není, nic ve zlým, každý je jiný, já nechci jen poslouchat doktory ikdyž jsou hodní, prostě můj přístup k věcem je jiný :D nebo jen nemám zkušenost rychlého porodu bez bolestí a Krč je ve volbě :lol: Vrchlabí je opravdu daleko, Hořovice další z možností. Z velkých pražských Podolí spíš než Apolinář, ale to proto, že Apolinář nemá , reálně, jednolůžák.

O lidech to jistě je, ale také o ovzduší na oddělení, u Apolináře prostě rodí oni vás, někomu to tak vyhovyje, někomu ne, prý jsou u toho strašně milí, pokud se tedy v mém těhu něco zvrtne mám zas kontakt na dobrého dr. u Apolináře, tak nevím :lol:

Pro mě je toto téma dost zmatené a v možnostech, ale po zkušenosti, kdy jsem si s milým a vstřícným personálem, kterému záleželo na tom abychom se na postupu shodly nemile užila, to asi nebude snadná volba

zatím pa Mia

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
16.3.06 09:47

BEI - nevím, nějak jsem tě prostě poznala i když jsi byla anonym…asi nějak z kontextu. ;-) s tím ARALEM na D5 jsi mě fakt rozesmála…to by byla ještě ta lepší varianta, ne?! Horší by bylo mezi Berounem a ARALEM kdesi na D5… :-D My si tu děláme nejapnou srandu, ale pro mě to bude i z toho Frýdlantu do toho Vrchlabí 65 km… :-/ Nevim, jestli nepůjdu pokorně do Frýdlantský porodnice, která je fakt u tchýně za humny… :-D Možná se tam taky raději zajdu mrknout… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
16.3.06 09:50

No holky, můj porod:
Protože jsem přenášela, tak jsem šla na příjem do nemocnice a asi v jednu mi daly vykapat Oxytocin s tim, že rodit budu asi až další den......No to jsem měla kontrakce po 10 minutách, ale nevěděla jsem o nich. Pak mi manžel kolem čtvrtý hodině přivezl bagetku a kitkat tyčinku vypili jsem si spolu kafíčko, taková pohodička, no to jsem měla kontrakce asi po 5ti minutách, ale ani jsem je nemusela nijak prodýchávat a tak, jen jsem o nich už věděla. No mažel odjel a já byla přesvědčená, že rodit budu tak druhý den odpoledne. No pak jsem dr nahlásila, že ty bolesti mi trochu tlačí dozadu na konečník a ona mě vyšetřila a oznámila mi, že jdu na sál. Tak jsem si zbalila fidlátka a šla......uplně normálně šla o patro níž s ranečkem osobních věcí.
Tam mi natočily monitor a já poslala smsku manželovi at teda jako dorazí, že to asi bude dneska. No manžel dorazil v 17,30, já už měla po klystýru a sprchovala jsem se, protože si to sestřička přála. Kontrakce se pořád daly uplně v pohodě snést.
No pak mi na sále praskly vodu a pak už to jelo, kontrakce zesílily ale moc jich nebylo, pak jen párkrát zatlačit a …malá se narodila v 19,33

Takže recept…nebát se a být v pohodě!!! Rozhodně to nebylo cvičením ani ničím jiným.....neexistuje na to recept…je to klika!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.06 09:51

Bee, já totiž zakřikla jak jsem se tady asi předevčírem chvástala, že mám v práci klid :cry: . Včera ke konci směny jsem lítala hrozně, takže už když jsem odpoledne dojela domů, byla jsem úplná mrtvola. A dneska je to to samé. Takže se obávám, že asi po kontrole do práce nepůjdu. Špatně mi je „naštěstí“ jen těhotensky, doufám že se do toho žádný bacil nepřiplete! Sice tady na mě prská ve skladě spousta dělňasů, ale statečně odolávám. :wink: Jo a včera mi můj milý koupil ta lízátka, jedno jsem slízala a pak se málem poblila :cry: Ale na špatně taky pomáhají esíčka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
16.3.06 09:55

Souhlasím s KACUL a s tím, že je to o tom být v psychické pohodě…Teď se mi zdá, že budu, ale je to o vnitřním pocitu a těžko říct, jak se budu cítit začátkem listopadu. Taky záleží na tom, aby bylo všechno v pořádku, to je pak člověk o to klidnější… ;-) Pro mě ale taky nejsou takový ty pocity, že někdo rodí za mě a neptá se, co bych třeba chtěla já. Chci si rodit jak já budu chtít, pokud to tedy půjde a bude vše ok…Chci to zkusit bez kapaček, bez epidurálů a bez čehokoli…prostě naprosto přirozeně a doufám, že to vyjde. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
16.3.06 09:56

My uvažujeme nad Šternberskou porodnicí. V Olomouci máme sice fakultku, ale slyšela jsem na ni ne zrovna pozitivní reference - navíc když jsem měla ze začátku problémy a myslela jsem, že je konec, volala jsem tam v pátek odpoledne pro radu nebo spíš pro útěchu. (jestli je potřeba panikařit a raději tam zajít, nebo v nějakém klidovém režimu přečkat výkend atd. - nemám žádné zkušenosti…) A ta sestra, co to vzala - to byla teda fúrie!!! Připadala jsem si jak obtížný hmyz. Celá jsem se z toho psychicky sesypala… Manžel, když viděl to moře slz, mě donutil, abych zavolala ještě někam jinam - volala jsem tedy fo Fertimedu - to je docela vyhlášené centrum pro léčbu neplodnosti. Vzala to nějaká mladá sestřička, v klidu mě vyslechla, všechny moje obavy, uklidnila mě a řekla, že teď tam sice žádný doktor není, ale že zítra (v sobotu) kdybych potřebovala, tak si mám mezi osmou a desátou zavolat, že tam bude pan doktor a ten mi určitě poradí, co dělat. No hned mi bylo líp. Takže je to fakt o přístupu.
A na tu Šternberskou porodnici máme pozitivní reference hned od několika našich kamarádů z Olomouce, kteří tam byli rodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
16.3.06 09:58

Strampli , esíčka mě tak nějak napadla včera, když jsem jedla čokoládová BEBE s cereáliemi - taková ta snídaňová a říkala jsem si, že mi to dělá moc dobře a že s esíčkama je to chuťově velice podobné… :-D To jsou mi náhodičky… :-D Trochu se šetři! Už abysme to v tý práci řekly, co?! Taky se trochu bojim, že budu mít celkem honičku…jedna kolegyně odešla na mateřskou a část její práce budu dělat já…původně jsem z toho měla radost, je to práce, která mě moc baví, ale to jsem nevěděla, že budu těhu a že tý energie nazbyt teda nebude :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.3.06 10:10

MIO Podle mých informacích v Hořovicích taky nejsou jednolůžáky. Prý jen dvoj. Ale zase je šance, že se trefíš zrovna do doby, kdy tam moc maminek nebude. Možná tam budu ale já :D :D Když máme identický pravítka, tak ještě abysme se potkaly na jednom pokoji a fakt začnu věřit na marťany :P

STRAMPLICKO přeju ať je líp. Snad Tě tyhle nevolnosti brzy opustí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
16.3.06 10:20

Zdravím… :D
teda holčiny tady je novejch stráneček.....já včera neměla ani minutku abych nakoukla :( dneska to snad bude lepší......teď jsem v práci ale jsem tu na chvilku sama tak koukám co nového 8O
Taky koukám,že tu řešíte domácí práce :? na mě se toho taky sype haldy.....okna,žehlení,lux,vytírání no asi jako všude že???? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
16.3.06 10:32

Koukám,že tu probíráte porodnice… :D já před šesti lety taky nebyla s tou mou spokojená.....láká mě to Vrchlabí…ale přece jenom je to dost daleko a v listopadu už tam je sníh.......a jak už tu někdo psal nechtěla bych porodit někde na benzínce 8O ,holky když se to vezmě logicky.....tak ty 4 dny se dají vydržet snad všude nebo ne?????Určitě je dobrý mít k té porodnici důvěru…to jo,ale abyxh se kvůli tomu handrkovala spousty kilometrů to zase ne…alespoň já ne.....ty 4 dny vydržím a budu blízko domova a všichni za mnou budou moc jezdit,hlavně manža s malou..... :D

Koukám,že jsem se opět tefila do doby kdy tu nejste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
16.3.06 10:37

No já tu jsem, ale odbíhám občas postavit Verče nějakej komín nebo s ní lítat po bytě za chodítkem a tak…taky čteme…no ta asi bude chytrá!!!!!
No jinak je mi pořád BLE ale už se brzo dočkám a odezní to…SNAD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
16.3.06 10:45

Kaci,
muj drobecek bude mit 24.brezna rok a pul. A je to poradnej andilek. Mame nejaky fotecky v podzimnim ocekavani a tak jestli chcete, tak se juknete. Je to moje kudrnaty stesti. :lol: 8) :lol:
Zase je mi nejak divne, ani spatne ani dobre, proste mam zaludek jak na vode.
Obilnak v Brne patri mezi ty, kde se rodi jako na bezicim pasu.

marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
16.3.06 11:54

Ediku ahoj! Já už tu jsem taky… ;-) Celkem ráda bych to Vrchlabí zkusila…zatím jsem totiž neslyšela jedinou špatnou věc.. :-D Co se týče porodu samotnýho, jediný, co teda fakt nechci je rodit do kopce (jako ve třmenech) ale jinak…myslim, že budu mít jasno až fakt budu rodit. Myslim, že jako prvorodička můžu mít představy různý a skutečnost bude jiná… Co si ale rozhodně nemyslím, že by to bylo nějaký vymýšlení chtít rodit po svym…přijde mi to naprosto přirozený. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
16.3.06 12:03

Jak jsme se tady včera bavily o tom porodnym a hlavně o rodičáku… :-)
Tohle je taky k věci a docela zajímavej pohled…

http://ona.idnes.cz/ona_ony.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital